세계의 식품 및 음료 용도 정밀 발효 시장(2024-2031년)
Precision Fermentation in Food and Beverage Applications, 2024-2031
상품코드 : 1788063
리서치사 : Frost & Sullivan
발행일 : 2025년 07월
페이지 정보 : 영문 38 Pages
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한글목차

정밀 발효는 신규 기능성 성분의 확장 가능한 생산을 가능하게 하고, 변화를 가져오는 성장을 견인하고 있습니다.

정밀 발효에 관한 이 조사 서비스는 세계 정밀 발효 분야의 성장 기회에 대한 종합적인 평가를 제공하며, 특히 식품 및 음료 산업에서의 응용에 초점을 맞추었습니다. 2024년부터 2031년까지 예측기간을 커버하여 주요 시장 촉진요인, 억제요인, 새로운 동향, 경쟁역학, 이 분야의 기술진보 등을 분석했습니다.

조사 범위를 성분 유형별로 분류하고 단백질(유제품 단백질, 계란 단백질, 대체/육류 단백질 포함), 효소, 대체 유지, 풍미 및 향기 성분, 비타민, 천연 색소 등의 주요 카테고리를 커버하고 있습니다. 그 중에서도 단백질은 식품 및 음료 용도에 있어서 정밀 발효 시장에서 가장 크고 가장 지배적인 부문을 차지하고 있습니다. 이 배경에는 동물성 유제품이나 계란을 사용하지 않는 단백질에 대한 수요가 증가하고 식물성 및 하이브리드 식품에서 지속 가능하고 기능적인 대체 단백질의 채용이 증가합니다.

정밀 발효의 규제 동향은 신규 미생물 유래 식품 성분의 안전성, 표시, 승인에 대처하기 위해 진화하고 있습니다. 각국 정부는 신규 식품의 틀과 유전자 변형 작물 규제를 확대하는 한편 투명한 라벨링, 추적성, 지속가능성의 공개에 중점을 두고 있습니다. 업계가 성장함에 따라 국제 정합화 노력은 승인 프로세스를 간소화하고 세계 시장 접근을 촉진하는 것을 목표로 하고 있습니다.

분석 범위

정밀 발효 산업에 대한 전략적 중요 과제 상위 3의 영향

변혁적인 메가 동향

파괴적 기술

경쟁 격화

성장 촉진요인

성장 억제요인

목차

성장 기회 분석

전략적 필수 사항

성장 기회 분석

성장 기회 분석

성장 기회

부록 및 다음 단계

JHS
영문 목차

영문목차

Precision Fermentation is Driving Transformational Growth by Enabling the Scalable Production of Novel Functional Ingredients

This research service on precision fermentation provides a comprehensive assessment of growth opportunities in the global precision fermentation sector, specifically focusing on its applications in the food and beverage industry. Covering the forecast period from 2024 to 2031, the study analyzes key market drivers, restraints, emerging trends, competitive dynamics, and technological advancements in the sector.

The report segments the research scope by ingredient type, covering key categories such as proteins (including dairy proteins, egg proteins, and alternative/meat proteins), enzymes, alternative fats and oils, flavor and aroma ingredients, vitamins, and natural pigments. Among these, proteins represent the largest and most dominant segment within the precision fermentation market for food and beverage applications. This is driven by increasing demand for animal-free dairy and egg proteins, as well as the growing adoption of sustainable and functional protein alternatives in plant-based and hybrid food products.

Regulatory trends in precision fermentation are evolving to address the safety, labeling, and approval of novel, microbe-derived food ingredients. Governments are expanding novel food frameworks and GMO regulations, while increasing focus on transparent labeling, traceability, and sustainability disclosures. As the industry grows, international harmonization efforts aim to streamline approval processes and facilitate global market access.

Scope of Analysis

The Impact of the Top 3 Strategic Imperatives on the Precision Fermentation Industry

Transformative Mega Trends

Disruptive Technologies

Competitive Intensity

Growth Drivers

Growth Restraints

Table of Contents

Growth Opportunity Analysis

Strategic Imperatives

Growth Opportunity Analysis

Growth Opportunity Analysis

Growth Opportunity Universe

Appendix & Next Steps

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