베트남의 식용유 시장 평가 : 성질별, 제품 유형별, 포장 유형별, 용도별, 지역별, 기회, 예측(2017-2031년)
Vietnam Edible Oils Market Assessment, By Nature, By Product Type, By Packaging Type, By Application, By Region, Opportunities and Forecast, 2017-2031F
상품코드 : 1546302
리서치사 : Markets & Data
발행일 : 2024년 09월
페이지 정보 : 영문 135 Pages
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한글목차

베트남 식용유 시장 규모는 2023년 49억 5,000만 달러로 평가되었고, 2031년 62억 9,000만 달러에 이를 것으로 예측되며, 예측기간인 2024년부터 2031년까지 CAGR 3.04%로 성장할 전망입니다. 요리가 간편한 RTE 식품 옵션에 대한 수요 증가와 같은 요인이 베트남 식용유 성장을 가속하고 있습니다. 또한 일부 오일 씨앗의 국내 생산 향상과 다른 국가의 기타 유형의 오일 수입은 식용유를 쉽게 얻는 데 도움이 되므로 식용유가 국내 소비자에게 있어서 편리하게 사용할 수 있습게 되었습니다.

게다가 베트남은 관광업 증가에 따른 HoReCa 확대로 식용유 시장의 역동적인 성장을 보였으며, 이는 이 나라의 식용유 소비 증가에 기여하고 있습니다.

시장은 최근 몇 년동안 요리에 대한 사용 증가로 큰 성장을 보이고 있으며 요리에 필요한 재료이기 때문에 앞으로도 견조한 확대 속도를 유지할 것으로 예상됩니다. 베트남 요리는 서양 문화의 영향을 받아 다양화되어 있으며, 다양한 유형의 식용유가 요리에 사용되어 보다 폭넓은 풍미에 대응하고 있습니다.

베트남은 말레이시아와 인도네시아와 같은 주요 팜유 생산국으로부터의 수입에 더하여 팜유의 국내 생산도 실시하고 있어 안정적인 공급과 시장에서의 이용가능성을 유지하고 있습니다. 베트남에서 확립된 팜유 공급망은 도시와 농촌 시장 모두에서 현재 상태를 보여주고 폭넓은 소비자층에 도달합니다. 예를 들어 Malaysian Ministry of Investment는 2024년 7월 베트남 기업 14개사가 팜유를 포함한 말레이시아 제품을 조달했다고 발표했습니다. 말레이시아에서 팜유의 수입액은 기타 다양한 제품을 포함하여 약 7억 1,700만 달러로 추정됩니다.

시장 성장을 가속하는 팜유

올리브 오일과 아보카도 오일과 같은 다른 식용유와 비교하여 팜유는 매우 저렴하기 때문에 말레이시아에서는 팜유가 선호됩니다. 팜유는 헥타르당 수확량이 많고 소비도 싸기 때문에 베트남에서는 널리 사용되고 있습니다.

팜유는 튀김, 구이, 볶음 등 조리법에 사용되는 다목적 식용유입니다. 발연점이 높기 때문에 튀김도 가능하며 다양한 베트남 요리에 사용되고 있습니다. 야자 기름의 중립적인 맛은 요리의 맛을 방해하지 않으므로 짠 맛에서 단맛까지 다양한 요리 용도에 적합합니다.

팜유는 스낵 과자, 인스턴트 라면, 구운 과자 등 가공 식품에 필수적인 재료 중 하나입니다. 수요는 이러한 인기 제품에 팜유를 사용하여 환기됩니다. 팜유는 저렴하고 조리가 좋기 때문에 외식 산업, 특히 레스토랑과 포장 마차에서 많이 사용됩니다.

2022년부터 2023년까지 베트남은 총 105만 톤의 팜유를 수입했습니다. 이는 경제와 관광의 회복으로 전년 대비 6% 증가했습니다. 또한 이 나라에 2대 공급국은 인도네시아와 말레이시아로 각각 59.6%, 40.2%의 점유율을 차지하고 있습니다.

관광객 증가로 시장 성장 촉진

베트남의 관광객 증가는 식용유 수요를 끌어올려 시장 성장을 가속하고 있습니다. 관광객 증가로 수많은 호텔, 레스토랑, 포장마차가 탄생하고 요리 등 다양한 목적으로 식용유가 필요합니다.

식용유는 베트남의 향토 요리와 세계 각국의 요리를 만들기 위해 대량으로 소비됩니다. 관광객 증가는 외식 산업에서 식용유 수요를 높입니다. 레스토랑과 카페에서는 볶음, 소테, 드레싱에 항상 기름 공급이 필요하기 때문에 소비가 증가하고 있습니다.

베트남은 미식의 나라이기 때문에 향토 요리를 먹고 싶다는 관광객이 많습니다. 포, 춘권, 바인세오(베트남풍 선호구이) 등, 베트남을 대표하는 향토 요리의 조리에는 대량의 식용유가 소비되어, 베트남의 식용유 시장의 성장을 가속하고 있습니다.

현지인과 관광객 수요가 증가함에 따라 농업 부문과 식품 가공 부문은 베트남에서 식용유 생산을 늘리고 있습니다. 가공 식품, 간식 과자, 포장 식품은 관광객에게 널리 소비되고 있으며, 식용유는 그 요리에 필수적인 주요 원료의 기초가됩니다. 이러한 수요가 증가함에 따라 공급망 개선을 촉진하고 접객 산업 및 외식 산업에 지속적인 식용유 공급을 보장합니다.

이 보고서는 세계의 식용유 시장에 대한 조사 분석을 통해 시장 규모 및 예측, 시장 역학, 주요 기업 현황 등을 제공합니다.

목차

제1장 프로젝트의 범위 및 정의

제2장 조사 방법

제3장 주요 요약

제4장 고객의 목소리

제5장 베트남 식용유 시장 전망(2017-2031년)

제6장 수급 분석

제7장 수출입 분석

제8장 밸류체인 분석

제9장 Porter's Five Forces 분석

제10장 PESTLE 분석

제11장 거시경제지표

제12장 가격 분석

제13장 이익률 분석

제14장 소비자 구매 행동 분석

제15장 시장 역학

제16장 시장 동향 및 발전

제17장 사례 연구

제18장 경쟁 구도

제19장 전략적 추천

제20장 회사소개 및 면책사항

AJY
영문 목차

영문목차

Vietnam edible oils market is projected to witness a CAGR of 3.04% during the forecast period 2024-2031, growing from USD 4.95 billion in 2023 to USD 6.29 billion in 2031. Factors such as increasing demand for easy-to-cook and ready-to-eat food options are driving the growth of edible oils in Vietnam. Moreover, the improvement of local production of some oilseeds and import of other types of oil from other countries have contributed to the ease in the availability of the edible oil, which is making the edible oils conveniently available for the consumers in the country.

Moreover, Vietnam is witnessing a robust growth in the edible oils market due to expansion of HoReCa due to rising tourism, which has contributed to the higher consumption of edible oils in the country.

The market has experienced significant growth in recent years due to a rise in culinary applications and is expected to maintain a strong pace of expansion in the coming years as it is a necessary ingredient in cooking. Since, Vietnamese cuisine is becoming more diverse, due to influence of western culture, the different types of edible oils are being used in the dishes, catering to a wider taste profile.

Vietnam has local production of palm oil, with substantial imports from major palm oil-producing countries such as Malaysia and Indonesia, hence assuring its stable supply and market availability. Well-established supply chain for palm oil in Vietnam sets its presence in both urban and rural markets, hence reaching a wide consumer base. For instance, Malaysian Ministry of Investment announced in July 2024 that 14 Vietnamese companies have been sourcing Malaysian products including palm oil. The imports from Malaysia of palm oil including various other products was estimated to be around USD 717 million.

Palm Oil to Drive the Market Growth

Compared with other edible oils, such as olive oil or avocado oil, palm oil is way cheaper than them which makes it a preferred option in the country. Since palm oil yield is high per hectare and its consumption is cheaper, palm oil is widely used in Vietnam.

Palm oil is a versatile cooking oil used for frying, baking, sauteing, and other food preparation methods. Its high smoke point allows deep-frying, which is used in various Vietnamese dishes. The neutral flavor of palm oil does not dominate the taste in dishes, making it suitable for use in a wide array of culinary applications, from savory to sweet preparations.

Palm oil is one of the essential ingredients in snack foods, instant noodles, baked goods, and other such processed foods. Demand is induced through the use of palm oil in these popular products. Due to its low cost and good cooking properties, the use of palm oil is high in the food service industry, particularly with restaurants and street food vendors.

In the year 2022-2023, Vietnam imported a total of 1.05 million tons of palm oil. This was a 6% rise on the previous year due to the recovery of the economy and tourism. Moreover, the two major suppliers to the country are Indonesia and Malaysia with 59.6% and 40.2% of total market share respectively.

Rise in Tourism to Drive the Market Growth

The rise in the tourism in Vietnam is driving the demand for edible oil to fuel the market growth. Increase in country tourism has given rise to numerous hotels, restaurants, and street food stalls that demand edible oils for cooking and various other purposes.

Edible oils are consumed in huge quantities to prepare local Vietnamese and international cuisine. Increasing tourists enforce demand for edible oils in the food service industry. Restaurants and cafes require constant supplies of oils for frying, sauteing, and dressing purposes, hence increasing consumption.

Vietnam is a land of gastronomic delights, so it attracts many tourists who wish to try local dishes. With these signature local foods, such as pho, spring rolls, and banh xeo (Vietnamese pancakes), a large quantity of edible oils is consumed in their preparation, driving growth of the edible oils market in Vietnam.

In response to heightened demand from locals and tourists, agricultural and food processing sectors have increased production of edible oils in Vietnam. Processed foods, snacks, and pre-packaged meals are widely consumed by tourists, and edible oils form a base of key ingredients in their creation. This rise in demand has driven supply chain improvements and guaranteed continuous edible oil supplies to the hospitality industry and food service outlets.

In May 2023, as per the estimates of General Statistics Office, Vietnam welcomes 916.3 thousand international visitors which exhibited an increase by 5.3 times over 2022. Moreover, the domestic food processing industry is growing with an annual growth of approx. 8% which will further boost the market growth.

Wide Culinary Applicability to be Preferred by the Consumers

Edible oils which have wide culinary applicability are preferred among the consumers due to their ability to be used for various purposes such as frying, sauteing, and cooking. For this, consumers prefer to use edible oils with high smoke points, such as canola oil, sunflower oil, or peanut oil. Nakydaco, a brand of Tan Binh Vegetable Oil Joint Stock Company developed Savory Sesame Oil which can be used widely for grilling, salad dressing, and stir frying. The oil is 100% pure sesame oil with no added preservatives and is cholesterol free.

Edible oils are used in various baked items. This includes the usage of vegetable oil or olive oil as they help in the addition of moisture and richness to cakes, muffins, and breads.

With an intense flavor, olive oil and sesame oil are highly demanded to elevate salads and marinades for the purpose of flavor enhancement in dishes. These oils are crucial in the preparation of dips such as hummus and sauces, such as pesto which is increasingly gaining popularity in the country, to cater to the international visitors in the country. Olive and avocado oils, are a rich source of healthy fats. This is the reason they are preferred by many health-conscious cooks in their everyday cooking in Vietnam.

Future Market Scenario (2024 - 2031F)

The edible oils market is expected to witness rapid expansion in the forecast period due to rise in the foreign travelers to the country. Vietnamese cuisine involves grilling and frying which requires high usage of edible oils. The influence of western cuisines has driven growth in demand for a wider variety of edible oils in the country rather than consumption of a single type of oil. Moreover, the growing popularity of cooking classes and food tours add to a higher edible oil consumption in the forecast period since many people in the country are involved in hands-on cooking sessions with tourists, to enhance their travelling experience and witness the Vietnamese culture.

Key Players Landscape and Outlook

Continuous innovation, expansion of production capacities and product portfolio, and partnerships among the key players characterize the landscape of edible oils in Vietnam as the companies compete each other. An increase in demand for healthy edible oils has been witnessed in Vietnam as a result of which the key players are introducing healthier versions of edible oils that address the evolving demand of consumers. For instance, Calofic Corporation's Neptune Light Premium Cooking Oil is preferred in Vietnam as it is cholesterol free and contains the healthy GP formula with the combination of two nutrients, Phytosterol and Gamma-Oryzanol which helps in the reduction of cholesterol absorption from the food. Moreover, this oil is made from the blend of three premium natural oils, soyabean oil, rice bran oil, along with sunflower oil which cater to the health conscious consumers.

Table of Contents

1. Project Scope and Definitions

2. Research Methodology

3. Executive Summary

4. Voice of Customer

5. Vietnam Edible Oils Market Outlook, 2017-2031F

All segments will be provided for all regions covered

6. Demand Supply Analysis

7. Import and Export Analysis

8. Value Chain Analysis

9. Porter's Five Forces Analysis

10. PESTLE Analysis

11. Macro-economic Indicators

12. Pricing Analysis

13. Profit Margin Analysis

14. Consumer Buying Behavior Analysis

15. Market Dynamics

16. Market Trends and Developments

17. Case Studies

18. Competitive Landscape

Companies mentioned above DO NOT hold any order as per market share and can be changed as per information available during research work.

19. Strategic Recommendations

20. About Us and Disclaimer

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