Potato Protein Market Report by Type (Isolate, Concentrate, Hydrolyzed), Application (Animal Feed, Bakery and Confectionery, Meat, Supplements, and Others), and Region 2025-2033
상품코드:1820210
리서치사:IMARC
발행일:2025년 09월
페이지 정보:영문 140 Pages
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세계 감자 단백질 시장 규모는 2024년 4억 5,550만 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 2033년까지 시장이 7억 6,040만 달러에 달할 것으로 예상하며, 2025년부터 2033년까지 5.9%의 연평균 성장률(CAGR)을 보일 것으로 전망하고 있습니다.
감자 단백질은 감자의 전분을 생성, 분리할 때 회수되는 건조 제품별입니다. 소화 가능한 단백질과 아미노산의 풍부한 공급원이며, 침전 및 원심분리를 통해 감자 주스에서 추출됩니다. 감자 단백질은 농축, 분리, 가수분해된 것이 일반적이며, 동물성 단백질의 대체품으로 널리 사용되고 있습니다. 소화가 잘되고, 체내 신진대사를 개선하며, 혈압을 낮추는 데 도움이 됩니다. 또한, 물에 대한 용해성, 지방 흡수성, 구운 과자에 기포를 포함시키는 기포성 등 다양한 기능성을 발휘합니다. 그 결과, 감자 단백질은 유아용 조제분유, 건강보조식품, 제과류, 과자류, 아이스크림, 시리얼, 수프, 스낵 제조에 널리 활용되고 있습니다.
감자 단백질 시장 동향:
대중의 건강에 대한 관심이 높아지면서 식음료 산업이 크게 성장하고 있는 것이 시장 전망을 밝게 하는 주요 요인 중 하나입니다. 채식주의에 대한 소비자 선호도가 높아지면서 식물성 단백질의 효과적인 공급원으로 감자 단백질에 대한 수요가 증가하고 있습니다. 또한, 동물 건강 유지에 대한 소비자의 인식이 높아짐에 따라 시장 성장을 가속하고 있습니다. 분리 감자 단백질은 가축 및 기타 가축의 근육 성장을 가속하고 소화를 개선하기 위해 가축 사료에 첨가됩니다. 이에 따라 스포츠 음료와 체중조절용 보충제에 감자 단백질이 널리 채택되고 있는 것도 시장 성장에 기여하고 있습니다. 또한, 단백질의 변성 및 기능 저하를 최소화하는 혁신적인 분리 단백질 추출 기술의 출시는 시장 성장을 가속할 것으로 예측됩니다.
본 보고서에서 다룬 주요 질문
감자 단백질 세계 시장 규모는?
2025-2033년 세계 감자 단백질 시장의 예상 성장률은?
세계 감자 단백질 시장을 주도하는 주요 요인은 무엇인가?
COVID-19가 세계 감자 단백질 시장에 미치는 영향은?
세계 감자 단백질 시장의 유형별 분류는?
감자 단백질 세계 시장 용도별 분류는?
세계 감자 단백질 시장의 주요 지역은?
세계 감자 단백질 시장의 주요 기업은?
목차
제1장 서문
제2장 조사 범위와 조사 방법
조사 목적
이해관계자
데이터 소스
1차 정보
2차 정보
시장 추정
상향식 접근
하향식 접근
조사 방법
제3장 주요 요약
제4장 소개
제5장 세계의 감자 단백질 시장
시장 개요
시장 실적
COVID-19의 영향
시장 예측
제6장 시장 내역 : 유형별
분리
농축
가수분해
제7장 시장 내역 : 용도별
동물 사료
제빵·제과
육류
보충제
기타
제8장 시장 내역 : 지역별
북미
미국
캐나다
아시아태평양
중국
일본
인도
한국
호주
인도네시아
기타
유럽
독일
프랑스
영국
이탈리아
스페인
러시아
기타
라틴아메리카
브라질
멕시코
기타
중동 및 아프리카
제9장 SWOT 분석
제10장 밸류체인 분석
제11장 Porter's Five Forces 분석
제12장 가격 분석
제13장 경쟁 구도
시장 구조
주요 기업
주요 기업 개요
AGRANA Beteiligungs-AG
Avebe
Bioriginal Food & Science Corp(Cooke Inc.)
Duynie Group(Royal Cosun)
Kemin Industries Inc
KMC Ingredients
Meelunie B.V.(Hoogwegt Groep B.V.)
PEPEES Group
PPZ SA w Niechlowie
Roquette Freres
Tereos
KSM
영문 목차
영문목차
The global potato protein market size reached USD 455.5 Million in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 760.4 Million by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 5.9% during 2025-2033.
Potato protein is the dry by-product collected during the generation and separation of potato starch. It is a rich source of digestible protein and amino acid profile and is extracted from potato juice through precipitation and centrifugation. Potato protein is commonly available in concentrated, isolated and hydrolyzed variants and is widely used as an alternative to animal-sourced proteins. It is easily digestible and aids in improving the metabolism of the body and lowering blood pressure. It also exhibits various functional properties, including dissolvability in water, absorption of fat and foaming abilities to incorporate air bubbles in baked goods. As a result, potato protein is widely utilized to manufacture infant formula, nutraceutical supplements, baked and confectionery products, ice creams, cereals, soups and snacks.
Potato Protein Market Trends:
Significant growth in the food and beverage industry, along with increasing health consciousness among the masses, is one of the key factors creating a positive outlook for the market. With the shifting consumer preference toward vegan dietary patterns, there is a rising demand for potato protein as an effective source of plant-based protein. Moreover, rising awareness among the consumers regarding maintaining adequate animal health is providing a thrust to the growth of the market. Isolate potato protein is added to animal feed to promote muscle growth and improve digestion in livestock and other farm animals. In line with this, the widespread adoption of potato protein in sports drinks and weight management supplements is also contributing to the growth of the market. Additionally, the launch of innovative extraction technologies for isolate proteins that minimize protein denaturation and functionality loss is anticipated to drive the market toward growth.
Key Market Segmentation:
Breakup by Type:
Isolate
Concentrate
Hydrolyzed
Breakup by Application:
Animal Feed
Bakery and Confectionery
Meat
Supplements
Others
Breakup by Region:
North America
United States
Canada
Asia-Pacific
China
Japan
India
South Korea
Australia
Indonesia
Others
Europe
Germany
France
United Kingdom
Italy
Spain
Russia
Others
Latin America
Brazil
Mexico
Others
Middle East and Africa
Competitive Landscape:
The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being AGRANA Beteiligungs-AG, Avebe, Bioriginal Food & Science Corp (Cooke Inc.), Duynie Group (Royal Cosun), Kemin Industries Inc, KMC Ingredients, Meelunie B.V. (Hoogwegt Groep B.V.), PEPEES Group, PPZ SA w Niechlowie, Roquette Freres, and Tereos.
Key Questions Answered in This Report
1.How big is the global potato protein market?
2.What is the expected growth rate of the global potato protein market during 2025-2033?
3.What are the key factors driving the global potato protein market?
4.What has been the impact of COVID-19 on the global potato protein market?
5.What is the breakup of the global potato protein market based on the type?
6.What is the breakup of the global potato protein market based on the application?
7.What are the key regions in the global potato protein market?
8.Who are the key players/companies in the global potato protein market?