세계의 효모 시장 : 형태별, 유형별, 용도별, 지역별(2025-2033년)
Yeast Market Report by Form (Dry Yeast, Instant Yeast, Fresh Yeast, and Others), Type (Baker´s Yeast, Brewer´s Yeast, Wine Yeast, Bioethanol Yeast, Feed Yeast, and Others), Application (Food, Feed, and Others), and Region 2025-2033
상품코드 : 1675644
리서치사 : IMARC
발행일 : 2025년 03월
페이지 정보 : 영문 147 Pages
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한글목차

효모 세계 시장 규모는 2024년 78억 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 2033년까지 시장 규모가 139억 달러에 달하고, 2025-2033년 6.6%의 연평균 성장률(CAGR)을 나타낼 것으로 전망하고 있습니다. 청정 에너지원으로서 바이오에탄올에 대한 수요 증가, 구운 식품 및 편의 식품의 소비 증가, 식물성 식품 솔루션의 혁신과 발전 등이 시장 성장을 가속하는 요인 중 하나입니다.

효모는 발아에 의해 번식하고 당을 이산화탄소와 알코올로 전환할 수 있는 단일 타원형 세포로 구성된 진핵미세균입니다. 간식, 음료, 주류, 육류 제품, 짠 음식, 소스, 영양 보충제 등 다양한 식품에 함유되어 있습니다. 효모는 비타민과 고영양 단백질의 좋은 공급원이기 때문에 다양한 식품의 제조에 광범위하게 사용되고 있습니다.

효모 시장 동향 :

세계 인구 증가와 급성장하는 식음료(F&B) 산업은 시장에 긍정적인 영향을 미치는 주요 요인 중 하나입니다. 효모는 제품의 품질, 향, 질감, 풍미를 향상시키고 발효 과정을 촉진하는 데 중요한 역할을 합니다. 또한, 베이커리 제품 및 알코올 음료의 소비 증가는 효모에 대한 수요를 자극하고 있습니다. 이와는 별도로, 비활성화된 영양 효모의 높은 영양가와 건강상의 이점에 대한 개인의 인식이 높아지면서 시장에 대한 전망이 밝아지고 있습니다. 또한 에너지 수준을 높이고, 면역 체계를 지원하며, 포도당 민감도를 개선하고, 피부, 모발 및 손톱의 성장을 가속합니다. 이 외에도 영양 효모 사용량 증가, 특히 채식주의자 증가는 유리한 시장 전망을 제공합니다. 또한, 시장 대기업의 연구 개발(R&D) 활동에 대한 투자 증가는 새로운 효모 제품을 개발하고 기질 범위를 확대하기 위한 새로운 기능의 도입으로 이어지고 있습니다.

본 보고서에서 다룬 주요 질문

목차

제1장 서문

제2장 조사 범위와 조사 방법

제3장 주요 요약

제4장 서론

제5장 세계의 효모 시장

제6장 시장 분석 : 형태별

제7장 시장 분석 : 유형별

제8장 시장 분석 : 용도별

제9장 시장 분석 : 지역별

제10장 SWOT 분석

제11장 밸류체인 분석

제12장 Porter의 Five Forces 분석

제13장 경쟁 구도

LSH
영문 목차

영문목차

The global yeast market size reached USD 7.8 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 13.9 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 6.6% during 2025-2033. The growing demand for bioethanol as a cleaner energy source, rising consumption of baked goods and convenience food products, and innovations and advancements in plant-based food solutions are some of the factors propelling the market growth.

Yeast is a eukaryotic, microscopic fungus comprising single oval cells that reproduce through budding and can convert sugar into carbon dioxide and alcohol. It is found in several items, including snack flavoring, bakery products, alcoholic beverages, meat products, salty foods, sauces, and nutritional supplements. As it is a good source of vitamins and high dietary proteins, yeast is extensively used in the preparation of different food products.

Yeast Market Trends:

The growing global population and the burgeoning food and beverage (F&B) industry represent one of the key factors positively influencing the market. Yeast plays a vital role in enhancing the quality, aroma, texture, and flavor of the product and in accelerating the fermentation process. In addition, the rising consumption of bakery products and alcoholic beverages is catalyzing the demand for yeast. Apart from this, the increasing awareness among individuals about the high nutritional value and health benefits of inactivated nutritional yeast is creating a positive outlook for the market. It also assists in boosting energy levels, supporting the immune system, improving glucose sensitivity, and promoting skin, hair, and nail growth. Along with this, the increasing utilization of yeast in producing ethanol in the biofuel industry is offering lucrative growth opportunities to manufacturers. This, in confluence with the expanding applications of the product in bioremediation and removal of heavy metals from wastewater, is strengthening the market growth. Besides this, the rising usage of nutritional yeast, especially from the vegan population, is offering a favorable market outlook. Moreover, increasing investments by leading market players in research and development (R&D) activities is leading to the introduction of novel capabilities to develop new yeast products and extend the substrate range.

Key Market Segmentation:

Breakup by Form:

Fresh yeast currently dominates the market as it is extensively used in making bread due to its long-lasting active reaction as compared to dried yeast.

Breakup by Type:

Baker's yeast represents the largest type as it helps in leavening baked products and imparting aroma and flavor to baked goods.

Breakup by Application:

The food industry presently holds the largest market share as yeast is an excellent source of vitamins, minerals, and high-quality protein.

Breakup by Region:

Europe exhibits a clear dominance in the market due to the increasing demand for processed food and bakery products in the region.

Competitive Landscape:

The report has also analyzed the competitive landscape of the market with some of the key players being Associated British Foods Plc, Lesaffre & CIE, Angel Yeast Co., Ltd, Cargill, Incorporated, Chr. Hansen A/S, Alltech Group, Lallemand Inc., Koninklijke DSM N.V., Nutreco N.V., Kerry Group plc, Synergy Flavors, Inc., The Archer Daniels Midland Company, Oriental Yeast Company Limited, Diamond V Mills, Inc. (Diamond V), Pacific Ethanol, Inc., Leiber GmbH, etc.

Key Questions Answered in This Report

Table of Contents

1 Preface

2 Scope and Methodology

3 Executive Summary

4 Introduction

5 Global Yeast Market

6 Market Breakup by Form

7 Market Breakup by Type

8 Market Breakup by Application

9 Market Breakup by Region

10 SWOT Analysis

11 Value Chain Analysis

12 Porters Five Forces Analysis

13 Competitive Landscape

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