파르보일드 라이스 및 백미 시장 보고서 : 최종 용도별, 지역별(2025-2033년)
Parboiled and White Rice Market Report by End Use (Food Use, Feed Use), and Region 2025-2033
상품코드 : 1661276
리서치사 : IMARC
발행일 : 2025년 02월
페이지 정보 : 영문 133 Pages
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한글목차

세계의 2024년 파르보일드 라이스 및 백미 시장 규모는 5억 990만 톤에 달했습니다. IMARC Group은 2025-2033년 CAGR은 1.17%로, 2033년에는 5억 6,480만 톤에 달할 것으로 예측하고 있습니다. 현재 중국이 시장을 독점하고 있으며, 2024년에는 35.2% 이상 시장 점유율을 차지할 것으로 예상됩니다. 파르보일드 라이스 및 백미 시장 점유율은 주식에 대한 세계 수요 증가, 도시화의 진전, 편리하고 영양가 높은 쌀 품종에 대한 소비자 선호도 증가로 인해 증가하고 있습니다. 무역 확대, 가공 기술 향상, 아시아, 아프리카, 중동의 소비 증가는 시장 성장에 더욱 기여하고 있습니다.

파르보일드 라이스 및 백미는 열수 가공 쌀의 일종입니다. 반숙미는 부분적으로 끓인 후 미지근한 물이나 찬물로 처리한 후 탈곡과 도정 과정을 거칩니다. 백미는 보통 쌀겨, 쌀겨, 배아를 제거한 후 도정합니다. 칼슘, 칼륨, 칼륨, 식이섬유, 비타민 B6가 풍부하여 건조 분말, 인스턴트 수프 믹스, 냉동식품 등에 널리 사용되고 있습니다. 파르보일드 라이스 및 백미는 일반적으로 장립, 중립, 단립으로 나뉩니다. 이들은 바로 먹을 수 있는(RTE) 아침 시리얼, 비스킷, 압출 스낵, 이유식, 면류, 발효 음료, 오일 등에 널리 사용됩니다. 그러나 백미에 비해 반숙미는 소화가 잘되고, 식는 시간이 짧으며, 통통하고 끈적임이 적은 식감이 특징입니다.

파르보일드 라이스 및 백미 시장 동향 :

전 세계에서 식품 및 음료 산업이 크게 성장하고 있는 것이 시장 전망을 밝게 하는 주요 요인 중 하나입니다. 또한 파르보일드 라이스 및 백미의 건강상의 이점에 대한 대중의 인식이 높아지면서 시장 성장을 가속하고 있습니다. 소비자의 선호도가 에너지가 풍부한 탄수화물 기반 식단으로 빠르게 이동하고 있으며, 쌀을 규칙적이고 적당히 섭취하면 당뇨병 및 기타 다양한 질병의 발병 위험을 최소화할 수 있습니다. 이에 따라 고급 쌀과 특수 백미 제품 및 요리에 대한 수요가 증가하고 있는 것도 시장 성장을 가속하고 있습니다. 예를 들어 부드러운 곡물과 독특한 향과 맛, 우수한 품질을 가진 바스마티 라이스은 소비자들 사이에서 큰 지지를 받고 있습니다. 또한 쌀 생산 기술의 대폭적인 향상과 쌀 플레이크, 쌀가루, 쌀 웨이퍼, 쌀 통조림에 대한 수요 증가도 성장을 가속하는 요인으로 작용하고 있습니다. 또한 소비자의 지출 능력 증가와 쌀 재배를 촉진하는 유리한 정부 정책의 시행은 시장 성장을 가속할 것으로 예상됩니다.

이 보고서에서 다룬 주요 질문

목차

제1장 서문

제2장 조사 범위와 조사 방법

제3장 개요

제4장 서론

제5장 세계의 쌀, 파르보일드 라이스, 백미 산업

제6장 미얀마 쌀 산업

제7장 경쟁 구조

제8장 파르보일드 라이스 및 백미 제조 공정

제9장 프로젝트 상세·필요조건·비용

제10장 융자와 자금 원조

제11장 프로젝트 경제성

KSA
영문 목차

영문목차

The global parboiled and white rice market size was valued at 509.9 Million Tons in 2024. Looking forward, IMARC Group estimates the market to reach 564.8 Million Tons by 2033, exhibiting a CAGR of 1.17% from 2025-2033. China currently dominates the market, holding a market share of over 35.2% in 2024. The parboiled and white rice market share is rising due to rising global demand for staple foods, increasing urbanization, and growing consumer preference for convenient and nutrient-rich rice varieties. Expanding trade, improved processing technologies, and higher consumption in Asia, Africa, and the Middle East further contribute to market growth.

Parboiled and white rice are variants of hydrothermally processed rice. Parboiled rice is partially boiled and is processed in lukewarm or cold water before husking and milling. White rice is usually milled after having the husk, bran and germ removed. They are a rich source of calcium, potassium, fiber and vitamin B6 and are widely used in dry powders, instant soup mixes and frozen foods. Parboiled and white rice are commonly available in long, medium and short lengths. They are widely used in ready-to-eat (RTE) breakfast cereals, biscuits, extruded snacks, baby foods, noodles, fermented beverages and oils. However, in comparison to white rice, parboiled rice is easy to digest, takes lesser time to cool and has a fluffier and less sticky texture.

Parboiled and White Rice Market Trends:

Significant growth in the food and beverage industry across the globe is among the key factors creating a positive outlook for the market. Moreover, rising awareness regarding the health benefits of parboiled and white rice among the masses is providing a thrust to the market growth. The consumer preference is rapidly shifting towards an energy-rich carbohydrate-based diet and regular and moderate consumption of rice can minimize the risks of developing diabetes and various other medical ailments. In line with this, the increasing demand for premium and specialty white rice products and dishes is also favoring the market growth. For instance, basmati rice with sleek grains and unique aroma, taste and superior quality is gaining immense preference among the consumers. Additionally, extensive improvements in the rice production technologies and rising demand for rice flakes, puffed rice, rice wafers and canned rice, are acting as other growth-inducing factors. Furthermore, rising expenditure capacities of the consumers, along with the implementation of favorable government policies promoting the cultivation of rice, is anticipated to drive the market toward growth.

Key Market Segmentation:

Breakup by End Use:

On the basis of end use, the food industry is currently the largest consumer of rice accounting for the majority of the total global consumption.

Breakup by Region:

Region-wise, China represents the largest producer of rice accounting for the majority of the total global production.

Competitive Landscape:

The competitive landscape of the industry has also been examined, along with the profiles of the key players.

This report provides a comprehensive analysis for setting up a parboiled and white rice manufacturing plant. The study covers all the requisite aspects of the parboiled and white rice industry and provides an in-depth analysis of the market, industry performance, processing and manufacturing requirements, project cost, project funding, project economics, expected returns on investment, profit margins, etc. This report is a must-read for entrepreneurs, investors, researchers, consultants, business strategists, and all those who are planning to foray into the parboiled and white rice industry in any manner.

Key Questions Answered in This Report

Table of Contents

1 Preface

2 Scope and Methodology

3 Executive Summary

4 Introduction

5 Global Rice, Parboiled Rice and White Rice Industry

6 Myanmar Rice Industry

7 Competitive Structure

8 Parboiled and White Rice Manufacturing Process

9 Project Details, Requirements and Costs Involved

10 Loans and Financial Assistance

11 Project Economics

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