식품 안정제 시장 보고서 : 원료, 기능, 용도, 지역별(2025-2033년)
Food Stabilizer Market Report by Source, Function, Application, and Region 2025-2033
상품코드 : 1722522
리서치사 : IMARC
발행일 : 2025년 05월
페이지 정보 : 영문 137 Pages
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한글목차

세계 식품 안정제 시장 규모는 2024년 75억 달러에 달했습니다. 향후 시장은 2033년까지 104억 달러에 달할 것으로 예상되며, 2025년부터 2033년까지 3.63%의 연평균 성장률(CAGR)을 보일 것으로 예상됩니다. 가공식품 및 간편식에 대한 수요 증가, 식물성 및 비건 식단으로의 전환, 클린 라벨 및 천연 재료 트렌드, 유제품 산업의 성장이 주로 시장 성장을 주도하고 있습니다.

식품 안정제는 식품의 질감, 구조, 품질을 유지하기 위해 혼합되지 않은 식품 원료에 도포 또는 분사되는 화학제품 또는 첨가물입니다. 단백질, 감미료, 감미료, 완충염, 알긴산, 하이드로콜로이드, 비타민, 미네랄, 유화제 등이 포함됩니다. 식물, 동물, 해조류 등 천연 및 합성 원료에서 광범위하게 얻을 수 있습니다. 식품 안정제는 샐러드 드레싱, 아이스크림, 젤리, 요구르트, 잼 등에 많이 사용됩니다. 카라기난, 펙틴, 염화칼슘, 젤라틴, 한천 등은 식품에 널리 사용되는 안정제 중 일부입니다. 이들은 제품의 모양, 일관성, 색상 유지에 도움이 됩니다. 또한 시간을 절약하고 제품의 영양가와 신선도를 유지하는 데 도움이 됩니다. 그 결과, 식품 안정제는 유제품, 육류, 닭고기, 음료, 베이커리, 제과류 제조에 널리 사용됩니다.

식품 안정제 시장 동향:

편의성 높은 식품에 대한 세계 수요 증가는 시장 성장을 촉진하는 주요 요인 중 하나입니다. 식품 안정제는 제품의 보존성을 높이고 물리적, 화학적 특성을 유지하기 위해 널리 사용되고 있습니다. 이와 함께 바쁜 라이프스타일과 바쁜 일정으로 인해 소비자의 선호도가 바로 먹을 수 있는(RTE) 스낵, 냉동 식품, 상품화된 과일 주스, 포장 식품으로 이동하고 있는 것도 시장 성장을 촉진하고 있습니다. 또한, 건강에 미치는 영향을 최소화하고 환경 친화적인 천연 바이오 기반 식품 안정제의 출시 등 다양한 제품 혁신이 시장 성장에 박차를 가하고 있습니다. 또한, 중저칼로리 및 제로 칼로리 음료의 맛을 개선하기 위해 식품 및 음료(F&B) 업계에서 제품을 널리 채택하고 있는 것도 시장 성장에 긍정적인 영향을 미치고 있습니다. 이와는 별도로, 소비자의 소비 능력 증가는 시장에 밝은 전망을 가져다주고 있습니다.

본 보고서에서 다루는 주요 질문

목차

제1장 서문

제2장 조사 범위와 조사 방법

제3장 주요 요약

제4장 소개

제5장 세계의 식품 안정제 시장

제6장 시장 내역 : 원료별

제7장 시장 내역 : 기능별

제8장 시장 내역 : 용도별

제9장 시장 내역 : 지역별

제10장 SWOT 분석

제11장 밸류체인 분석

제12장 Porter's Five Forces 분석

제13장 가격 분석

제14장 경쟁 구도

ksm
영문 목차

영문목차

The global food stabilizer market size reached USD 7.5 Billion in 2024. Looking forward, the market is expected to reach USD 10.4 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 3.63% during 2025-2033. The increasing demand for processed and convenience food, shift towards plant based and vegan diets, clean label and natural ingredients trend, and growing dairy industry are primarily driving the market's growth.

Food stabilizers are chemicals or additive materials that are applied or sprayed to unblended food ingredients to preserve the texture, structure, and quality of the food. They include proteins, sweeteners, buffering salts, alginates, hydrocolloids, vitamins, minerals, and emulsifiers. They are widely obtained from natural and synthetic sources, such as plants, animals, and seaweed. Food stabilizers are commonly used in salad dressing, ice creams, jellies, yogurt, and jams. Carrageenan, pectin, calcium chloride, gelatin, and agar-agar are some of the widely used stabilizers in food products. They assist in retaining the shape, consistency, and color of the products. They also aid in saving time and maintaining the nutritional value of the products and freshness. As a result, food stabilizers are widely used in the manufacturing of dairy, meat and poultry, beverages, bakery and confectionery products.

Food Stabilizer Market Trends:

The increasing global demand for convenience food products is one of the key factors driving the growth of the market. Food stabilizers are widely used to enhance the shelf life of products and retain physical and chemical characteristics. In line with this, the shifting consumer preference toward ready-to-eat (RTE) snacks, frozen meals, commercialized fruit juice, and packaged food due to hectic lifestyles and busy schedules is favoring the market growth. Moreover, various product innovations, such as the launch of natural and bio-based food stabilizers that have minimal impact on health and are environmentally friendly, are providing an impetus to the market growth. Additionally, the widespread product adoption in the food and beverage (F&B) industry for enhancing taste in mid-calorie and zero-calorie beverages is positively impacting the market growth. Apart from this, the increasing expenditure capacities of consumers is creating a positive outlook for the market.

Key Market Segmentation:

Breakup by Source:

Breakup by Function:

Breakup by Application:

Breakup by Region:

Competitive Landscape:

The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being Advanced Food Systems Inc., Archer Daniels Midland Company, Ashland Inc., Cargill Incorporated., Chemelco International B.V., Crest Foods Co. Inc., Glanbia plc, Kerry Group plc, Koninklijke DSM N.V., Nexira, Palsgaard A/S and Tate & Lyle PLC.

Key Questions Answered in This Report

Table of Contents

1 Preface

2 Scope and Methodology

3 Executive Summary

4 Introduction

5 Global Food Stabilizer Market

6 Market Breakup by Source

7 Market Breakup by Function

8 Market Breakup by Application

9 Market Breakup by Region

10 SWOT Analysis

11 Value Chain Analysis

12 Porters Five Forces Analysis

13 Price Analysis

14 Competitive Landscape

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