패스트푸드 및 퀵 서비스 레스토랑 시장 보고서 : 비즈니스 모델별, 요리별, 제품 유형별, 서비스 유형별, 지역별(2025-2033년)
Fast Food and Quick Service Restaurant Market Report by Business Model, Cuisine, Product Type, Service Type, and Region 2025-2033
상품코드 : 1660736
리서치사 : IMARC
발행일 : 2025년 02월
페이지 정보 : 영문 147 Pages
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한글목차

패스트푸드 및 퀵 서비스 레스토랑 세계 시장 규모는 2024년 2,659억 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 2033년까지 3,818억 달러에 달할 것으로 예상하며, 2025년부터 2033년까지 3.9%의 연평균 성장률(CAGR)을 기록할 것으로 예측했습니다.

식품 및 퀵 서비스 레스토랑(QSR)은 미리 조리된 패스트푸드를 조립하여 고객에게 제공하는 캐주얼 다이닝을 말합니다. 이들 매장에서는 일반적으로 제한된 메뉴만 제공하며, 대량 식품으로 미리 대량으로 조리한 후 가열 및 포장하여 테이크아웃 또는 식사로 제공하는 것이 일반적입니다. 햄버거, 샌드위치, 피자, 파스타, 청량음료, 주류, 디저트, 케이크, 페이스트리, 치킨, 해산물 등 현지 식재료와 요리에서 영감을 얻은 경제적인 음식과 음료를 다양하게 제공합니다. 이와는 별도로, 이러한 레스토랑은 일반적으로 기존 레스토랑 체인이나 프랜차이즈 사업의 일부이며, 표준화된 재료와 부분적으로 조리된 음식을 통제된 공급 경로를 통해 레스토랑에 공급합니다.

음료 및 식품 산업의 괄목할만한 성장과 인기 레스토랑 체인이 프랜차이즈 비즈니스 모델을 광범위하게 채택한 것은 시장 전망을 밝게 만드는 중요한 요인 중 하나입니다. 또한, 전 세계적으로 노동 인구가 증가하고 소비자의 라이프스타일이 개선되면서 패스트푸드 제품 소비가 확대되고 있습니다. 또한, 바쁜 일정으로 인해 이동 중에도 간편하게 구매 및 소비할 수 있는 온더고(On-the-Go) 식품의 채택이 확대되고 있습니다. 그 결과, 시장 전망은 밝다고 할 수 있습니다. 또한, 카페 문화의 부상과 건강한 대체 패스트푸드의 가용성은 또 다른 성장 촉진요인으로 작용하고 있으며, QSR은 인공적이고 가공된 대용품 대신 천연, 유기농, 식물성 재료로 만든 혁신적이고 이국적인 레시피를 개발하여 건강 지향적인 소비자들에게 큰 지지를 받고 있습니다. 또한, 터치스크린 키오스크, 주방 디스플레이 스크린, 디지털 판매 단말기의 활용과 함께 레스토랑의 현대화 및 디지털화가 시장을 더욱 견인할 것으로 예상됩니다.

본 보고서에서 다루는 주요 질문

목차

제1장 서문

제2장 조사 범위와 조사 방법

제3장 주요 요약

제4장 소개

제5장 세계의 패스트푸드 및 퀵 서비스 레스토랑 시장

제6장 시장 내역 : 비즈니스 모델별

제7장 시장 내역 : 요리별

제8장 시장 내역 : 제품 유형별

제9장 시장 내역 : 서비스 유형별

제10장 시장 내역 : 지역별

제11장 SWOT 분석

제12장 밸류체인 분석

제13장 Porter's Five Forces 분석

제14장 가격 분석

제15장 경쟁 구도

ksm
영문 목차

영문목차

The global fast food and quick service restaurant market size reached USD 265.9 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 381.8 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 3.9% during 2025-2033.

A food and quick service restaurant (QSR) refers to a casual dining setup, in which pre-prepared fast food is assembled and served to the customers. These outlets usually offer a limited menu and the food is prepared in advance in bulk quantities, which is further heated and packaged for take away or dine-in. They provide a wide variety of economical foods and beverages, such as burgers, sandwiches, pizzas, pastas, soft and alcoholic drinks, desserts, cakes, pastries, chicken, seafood, etc., and which are inspired by the local ingredients and cuisine. Apart from this, these restaurants are usually a part of an existing restaurant chain or franchise operation that provides standardized ingredients and/or partially prepared foods to the restaurants through controlled supply channels.

Significant growth in the food and beverage industry, along with the widespread adoption of franchise business models by popular restaurant chains, is one of the key factors creating a positive outlook for the market. Furthermore, the increasing working population and improving consumer lifestyles across the globe have enhanced the consumption of fast food products. Also, due to the hectic schedules, there is widespread adoption of on-the-go food products that can be readily purchased and consumed while traveling. This, consequently, is creating a positive outlook for the market. Additionally, the emerging cafe culture, coupled with the availability of healthier fast food alternatives, is acting as another growth-inducing factor. QSRs are developing innovative and exotic recipes using natural, organic and plant-based ingredients, instead of artificial and processed substitutes, and are gaining immense traction among health-conscious consumers. Other factors, including modernization and digitization of the restaurants, coupled with the utilization of touchscreen kiosks, kitchen-display screens and digital sales terminal, are anticipated to drive the market further.

Key Market Segmentation:

Breakup by Business Model:

Breakup by Cuisine:

Breakup by Product Type:

Breakup by Service Type:

Breakup by Region:

Competitive Landscape:

The report has also analysed the competitive landscape of the market with some of the key players being Ark Restaurants Corp., Carrols Restaurant Group Inc., Chipotle Mexican Grill Inc., Del Taco Restaurants Inc., Jack in The Box Inc., Kotipizza Group Oyj (Orkla ASA), McDonald's Corporation, Restaurant Brands International Inc., The Wendy's Company and Yum Brands Inc.

Key Questions Answered in This Report

Table of Contents

1 Preface

2 Scope and Methodology

3 Executive Summary

4 Introduction

5 Global Fast Food and Quick Service Restaurant Market

6 Market Breakup by Business Model

7 Market Breakup by Cuisine

8 Market Breakup by Product Type

9 Market Breakup by Service Type

10 Market Breakup by Region

11 SWOT Analysis

12 Value Chain Analysis

13 Porters Five Forces Analysis

14 Price Analysis

15 Competitive Landscape

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