세계의 버섯 시장, 규모, 점유율, 동향, 산업 분석 보고서 : 제품별, 형태별, 용도별, 유통 채널별, 지역별, 예측(2025-2034년)
Mushroom Market Size, Share, Trends, Industry Analysis Report: By Product (Button, Shiitake, Oyster, Matsutake, Truffles, and Others), By Form, By Application, By Distribution Channel, and By Region - Market Forecast, 2025-2034
상품코드 : 1762374
리서치사 : Polaris Market Research
발행일 : 2025년 05월
페이지 정보 : 영문 129 Pages
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한글목차

Polaris Market Research의 최신 조사에 따르면, 세계 버섯 시장 규모는 2034년까지 1,634억 7,000만 달러에 달할 것으로 예측됩니다. 이 보고서는 현재 시장 역학에 대한 자세한 통찰력과 미래 시장 성장에 대한 분석을 제공합니다.

버섯은 다육질의 포자를 가진 균류의 자실체로서 보통 토양이나 그 먹이원에서 지상에서 생산됩니다. 모양, 크기, 색깔이 다양하며, 식용이 가능하고 영양가가 높은 것도 있고, 독성이나 환각 작용이 강한 것도 있습니다. 버섯은 요리, 약용, 산업용 등 다양한 분야에서 활용되고 있습니다. 요리에서는 양송이, 표고버섯, 양송이 등 식용버섯은 감칠맛, 두툼한 식감, 단백질, 식이섬유, 비타민(B 및 D), 항산화물질이 풍부하게 함유된 영양가 높은 식재료로 각광받고 있습니다.

버섯 시장을 견인하는 주요 요인 중 하나는 버섯의 영양가와 약효에 대한 인식이 높아지고 있다는 점입니다. 버섯은 저칼로리이면서 단백질, 식이섬유, 비타민(B와 D), 필수 미네랄(셀레늄, 칼륨, 구리)이 풍부하게 함유되어 있습니다. 또한 베타글루칸, 항산화제, 다당류 등 생리활성 화합물을 함유하고 있어 면역기능을 지원하고 염증을 억제하며 암, 당뇨병 등 만성질환 예방에 도움을 줄 수 있습니다.

특히 영지, 상황버섯, 표고버섯, 차가버섯 등의 버섯은 건강보조식품과 웰빙 제품에 많이 사용되고 있습니다. 또한, 버섯은 감칠맛과 고기와 같은 식감으로 육류 대용품으로 활용되고 있어 채식주의자나 채식주의자 운동으로 인해 수요가 증가하고 있습니다.

시장 보고서 하이라이트

제품별로 보면, 버튼 부문이 2024년 버섯 시장 점유율을 독점했으며, 이는 버튼이 광범위하게 이용 가능하고 가격이 저렴하며 신흥 경제국과 선진국 모두에서 소비자들에게 받아들여지고 있기 때문입니다.

형태별로는 가공되지 않은 천연 식품에 대한 수요 증가로 인해 2024년에는 신선식품 부문이 시장을 주도했습니다.

아시아태평양은 활발한 국내 소비, 확립된 재배 방법, 지역 식생활에서 곰팡이의 문화적 중요성으로 인해 2024년 주요 점유율을 차지할 것으로 예측됩니다.

유럽 시장은 건강에 대한 관심 증가, 식물성 식품에 대한 수요 증가, 유기농업의 발전으로 인해 향후 몇 년 동안 견조한 성장세를 보일 것으로 예측됩니다.

세계 주요 기업으로는 Bonduelle Group, CMP Mushroom, Costa Group, Drinkwater Mushrooms, Greenyard, Monaghan Group, Monterey Mushroom, Inc. Mushroom Company 등이 있습니다.

목차

제1장 서론

제2장 주요 요약

제3장 조사 방법

제4장 세계의 버섯 시장 인사이트

제5장 세계의 버섯 시장 : 제품별

제6장 세계의 버섯 시장 : 형태별

제7장 세계의 버섯 시장 : 용도별

제8장 세계의 버섯 시장 : 유통 채널별

제9장 세계의 버섯 시장 : 지역별

제10장 경쟁 구도

제11장 기업 개요

LSH
영문 목차

영문목차

The global mushroom market size is expected to reach USD 163.47 billion by 2034, according to a new study by Polaris Market Research. The report "Global Mushroom Market Size, Share, Trends, Industry Analysis Report: By Product (Button, Shiitake, Oyster, Matsutake, Truffles, and Others), By Form, By Application, By Distribution Channel, and By Region - Market Forecast, 2025 - 2034" gives a detailed insight into current market dynamics and provides analysis on future market growth.

A mushroom is the fleshy, spore-bearing fruiting body of a fungus, typically produced above ground on soil or its food source. They come in various shapes, sizes, and colors, with some being edible and nutritious, while others are highly toxic or hallucinogenic. Mushrooms have diverse uses across culinary, medicinal, and industrial domains. In cooking, edible varieties like button, shiitake, and oyster mushrooms are prized for their umami flavor, meaty texture, and nutritional benefits, being rich in protein, fiber, vitamins (B and D), and antioxidants.

One of the primary factors propelling the mushroom market is the increasing awareness of their nutritional and medicinal properties. Mushrooms are low in calories yet rich in protein, fiber, vitamins (B and D), and essential minerals (selenium, potassium, and copper). They also contain bioactive compounds such as beta-glucans, antioxidants, and polysaccharides, which support immune function, reduce inflammation, and may help prevent chronic diseases like cancer and diabetes.

The functional food and nutraceutical industries have embraced mushrooms for their adaptogenic qualities, particularly varieties such as reishi, lion's mane, and chaga, which are used in supplements and wellness products. Additionally, the vegan and vegetarian movements have boosted demand, as mushrooms serve as an excellent meat substitute due to their umami flavor and meaty texture.

Market Report Highlights

In terms of product, the button segment dominated the mushroom market share in 2024 due to its widespread availability, affordability, and high consumer acceptance across both developed and emerging economies.

Based on form, the fresh segment dominated the market in 2024 due to rising demand for unprocessed, natural food products.

Asia Pacific accounted for a major share in 2024 due to strong domestic consumption, well-established cultivation practices, and the cultural significance of fungi in regional diets.

The market in Europe is expected to grow at a robust pace in the coming years, owing to the rising health consciousness, increased demand for plant-based food, and advancements in organic farming.

Some of the global key players are Bonduelle Group; CMP Mushroom; Costa Group; Drinkwater Mushrooms; Greenyard; Monaghan Group; Monterey Mushroom, Inc.; OKECHAMP S.A.; and The Mushroom Company.

Polaris Market Research has segmented mushroom market report based on product, form, application, distribution channel, and region:

By Product Outlook (Revenue, USD Billion, 2020-2034)

Button

Shiitake

Oyster

Matsutake

Truffles

Others

By Form Outlook (Revenue, USD Billion, 2020-2034)

Fresh

Processed

By Application Outlook (Revenue, USD Billion, 2020-2034)

Food

Pharmaceuticals

Cosmetics

By Distribution Channel Outlook (Revenue, USD Billion, 2020-2034)

Direct to Customer

Grocery Stores

Supermarkets & Hypermarkets

Convenience Stores

Online Stores

By Regional Outlook (Revenue, USD Billion, 2020-2034)

North America

US

Canada

Europe

Germany

France

UK

Italy

Spain

Netherlands

Russia

Rest of Europe

Asia Pacific

China

Japan

India

Malaysia

South Korea

Indonesia

Australia

Vietnam

Rest of Asia Pacific

Middle East & Africa

Saudi Arabia

UAE

Israel

South Africa

Rest of Middle East & Africa

Latin America

Mexico

Brazil

Argentina

Rest of Latin America

Table of Contents

1. Introduction

2. Executive Summary

3. Research Methodology

4. Global Mushroom Market Insights

5. Global Mushroom Market, by Product

6. Global Mushroom Market, by Form

7. Global Mushroom Market, by Application

8. Global Mushroom Market, by Distribution Channel

9. Global Mushroom Market, by Geography

10. Competitive Landscape

11. Company Profiles

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