글루텐 사료 시장은 2022년에 12억 3,800만 달러로 평가되었고, CAGR 7.59%로 성장할 전망이며, 2029년에는 29억 6,700만 달러 규모에 이를 것으로 예측됩니다.
옥수수의 습식 밀링 제품 별 글루텐 사료의 생산은 가축과 소의 사료 사업에 매우 중요합니다. 이것은 전분과 다른 성분을 추출하는 동안 옥수수에서 글루텐 부분을 제거하여 만들어집니다. 글루텐 사료는 단백질,식이 섬유 및 약간의 잔류 전분을 공급하기 때문에 동물사료의 중요한 성분입니다.
또한 글루텐 사료는 동물사료의 영양 프로파일을 향상시키고 필요한 영양소의 균형을 맞추기 위해 사료 제형에 자주 사용됩니다. 글루텐 사료는 다양한 동물 종 및 생산 방법의 영양 요구에 따라 혼합 사료, 텍스처 사료, 펠릿 사료 등 다양한 형태의 사료에 첨가할 수 있습니다.
가축의 영양요구에 대한 의식 증가는 단백질이 풍부한 동물사료 수요를 증가시키고 있으며, 글루텐 사료와 같은 단백질이 풍부한 사료를 가축의 식사에 도입하는 농가가 늘고 있습니다. 고품질이면서도 합리적인 가격의 신규 글루텐 사료 제품을 개발하기 위한 시장 개척자에 의한 투자 증가는 향후 몇 년간의 글루텐 사료 시장의 성장을 더욱 뒷받침할 것으로 예상됩니다.
게다가, 식육 소비량 증가는 가축의 사육 요구 증가로 이어져, 가축 사료 전체 수요를 급증시키고 있어 평가 기간중의 글루텐 사료 시장의 성장을 뒷받침할 것으로 예상됩니다. 수산양식 산업의 성장도 예측기간 동안 글루텐 사료 시장의 성장을 지원하는 요인으로 기대되고 있습니다.
글루텐 사료 시장 성장의 주목할만 한 이유 중 하나는 가축의 최적 건강을 유지하기 위해 단백질이 풍부한 동물사료에 대한 수요가 증가하고 있다는 것입니다. 글루텐 사료는 소화 흡수에 유익한 단백질을 풍부하게 함유하고 있습니다. 가축의 영양 요건에 대한 의식은 축산 농가들 사이에서 높아지고 있으며 예측 기간 동안 글루텐 사료 시장의 성장에 긍정적인 영향을 미칠 것으로 예상됩니다.
전 세계에서 고기와 유제품의 소비량이 증가하고 있으며, 소비 동향이 증가함에 따라 수요도 끊임없이 증가하고 있기 때문에 축산업계는 고품질의 고기와 유제품을 확보하기 위해 글루텐 사료를 사용하게 되어 예측 기간 동안 사료용 비타민 시장의 성장을 가속할 것으로 예상됩니다.
OECD-FAO Agricultural Outlook 2020-2029에 따르면 세계 식육 생산량은 2029년까지 4,000만 톤 가까이 확대되어 3억 6,600만 톤에 달할 것으로 예측되고 있습니다. 전체적으로 식육 생산 증가의 대부분은 개발 도상 지역에 기인하고 있으며 추가 생산량의 80%를 차지하게 됩니다. 또, 쇠고기 소비는 향후 10년간에 76 Mt로 증가해, 기준 기간과 비교한 식육 소비 증가 전체의 16%를 차지할 것으로 예측하고 있습니다. 또한 세계 돼지고기 소비량은 향후 10년간 127Mt로 증가하고 전체 식육 소비량 증가의 28%를 차지할 것으로 예상됩니다.
또한 OECD는 세계의 생유 생산량이 다른 주요 농산물보다 빠르고 연률 1.6%로 증가하고 2029년까지 997Mt가 될 것으로 추정하고 있습니다. 따라서 이러한 고기와 유제품의 소비동향은 예측기간 동안에도 계속될 것으로 예상되며 향후 몇 년간의 글루텐 사료 시장의 성장을 가속할 것으로 전망됩니다.
글루텐 사료 시장 역학은 주로 옥수수 가공 부문에 의해 형성됩니다. 글루텐 사료는 옥수수를 습식 제분한 제품별로, 전분, 설탕, 옥수수로 만든 다른 상품과 밀접한 관계가 있습니다. 글루텐 사료의 가용성과 품질은 옥수수 가공 산업의 성장과 효과에 직접 영향을 받습니다.
인구 증가, 식생활 변화, 공업용 수요 등의 요인에 따라 옥수수 가공 부문이 확대된 결과 전분과 기타 옥수수 파생물이 대량으로 생산되게 되었습니다. 그 결과 제품별로 생산되는 글루텐 사료의 양도 증가합니다. 종합적으로 보면, 옥수수 가공 부문이 호조인 한, 가축 사료 시장에는 항상 안정된 글루텐 사료공급이 가능합니다.
사용되는 옥수수의 유형, 가공방법, 보존방법 등의 요인에 의해 글루텐 사료의 영양성분에 변동이 있어 이것이 시장의 주요 억제요인 중 하나가 되고 있습니다. 일관된 사료 배합을 목표로 하는 사료 제조업체나 가축 생산자에게는 품질이나 영양 성분의 편차가 우려 사항이 될 가능성이 있습니다. 게다가, 글루텐 사료의 소화율과 에너지 값에 차이가 있으면 동물의 성적이 안정되지 않을 수 있습니다. 이들은 사료의 전분 농도의 변화로 인해 발생할 수 있습니다. 따라서 글루텐 사료 공급의 일관성과 신뢰성을 보장하면 동물사료에 널리 사용되는 장벽이 될 수 있습니다.
또한, 대체 사료 첨가제와의 경쟁은 글루텐 사료 업계의 주요 문제 중 하나입니다. 글루텐 사료를 동물사료에 배합하기 위해서는 디스틸러 곡물, 대두 밀, 기타 지방종자 밀 등 많은 사료를 선택할 수 있기 때문에 치열한 경쟁이 벌어지고 있습니다. 사료 성분의 선택은 가용성, 가격 변동, 영양 프로파일 등의 요인에 따라 달라지며 글루텐 사료 시장에 영향을 미칩니다.
북미는 주요 지역 시장이 될 것으로 예측됩니다.
북미는 글루텐 사료의 장점에 대한 인지도가 높고, 특히 미국에서는 전통적으로 고기 소비량이 많기 때문에 글루텐 사료 세계 시장에서 큰 점유율을 차지할 것으로 예상됩니다.
게다가 아시아태평양은 소비자의 구매력 향상에 따른 식육 소비 증가로 예측 기간 동안 상당한 성장이 예상됩니다. 또한, 동물사료 산업의 개척과 다양한 유형의 동물사료에 대한 인식과 이해 증가는 아시아태평양의 높은 시장 성장에 기여할 것으로 예상됩니다.
The gluten feed market is evaluated at US$1.238 billion for the year 2022 and is projected to grow at a CAGR of 7.59% to reach a market size of US$2.967 billion by the year 2029.
The production of gluten feed, a byproduct of wet milling maize, is very important to the animal and cattle feed business. It is made by removing the gluten portion from maize while starch and other ingredients are being extracted. Gluten feed is an important component of animal diets because it provides protein, fiber, and some residual starch.
In addition, gluten feed is frequently utilized in feed formulations to enhance the nutritional profile of animal diets and balance nutrient needs. It can be added to several feed forms, such as blended, textured, or pelleted rations, according to the nutritional requirements of various animal species and production methods.
The rising awareness regarding the nutritional requirements of livestock is increasing the demand for protein-rich animal feed and is encouraging farmers to increasingly include protein-rich feeds such as gluten feed in the diet of livestock which is anticipated to drive the growth of the gluten feed market during the forecast period. Rising investments by market players to develop novel gluten-feed products that are of high quality yet affordable are expected to further continue to boost the growth of the gluten-feed market in the coming years.
Furthermore, the rise in meat consumption is leading to an increased need for raising more livestock, which is surging the demand for overall animal feed and is anticipated to boost the growth of the gluten feed market during the assessment period. The growing aquaculture industry is another factor expected to support the growth of the gluten-feed market during the forecast period.
One of the prominent reasons for the growth of the gluten feed market is the increased demand for protein-rich animal feed in order to maintain the optimum health of livestock. Gluten feed is rich in protein that is beneficial to digestion and absorption. The awareness regarding the nutritional requirements of livestock has increased among livestock farmers and is expected to have a positive impact on the gluten feed market growth during the forecast period.
The consumption of meat and dairy around the world has been increasing and with the increasing trend in consumption, the demand is constantly rising which is leading the livestock industry to use gluten feed to ensure high-quality meat and dairy products, which is anticipated to propel the growth of feed vitamin market during the forecast period.
According to OECD-FAO Agricultural Outlook 2020-2029, global meat production is projected to expand by nearly 40 Mt by 2029, reaching 366 Mt. Overall, the bulk of meat production growth is attributed to developing regions, which will account for 80% of the additional output. It also stated that beef consumption is projected to increase to 76 Mt over the next ten years and to account for 16% of the total increase in meat consumption compared to the base period. Also, global pig meat consumption is projected to increase to 127 Mt over the next ten years and account for 28% of the total increase in meat consumption.
Furthermore, the OECD estimates that global milk production will increase faster than most other main agricultural commodities, at 1.6% per annum to 997 Mt by 2029. Hence, this rising trend in meat and dairy consumption is anticipated to continue during the forecast period and is expected to propel the growth of the gluten-feed market in the coming years.
The market dynamics for gluten feed are mostly shaped by the maize processing sector. Gluten feed is a byproduct of wet milling maize and is closely related to starch, sugars, and other goods made from corn. The availability and caliber of gluten feed are directly impacted by the growth and effectiveness of the maize processing industry.
Starch and other maize derivatives are produced in greater quantities as a result of the expansion of the corn processing sector, which is fueled by factors including population growth, dietary changes, and industrial demand. As a result, there is a corresponding rise in the amount of gluten feed produced as a byproduct. Comprehensively, there will always be a steady supply of gluten feed available for the animal feed market as long as the maize processing sector is doing well.
Variations exist in the nutritional composition of gluten feed due to factors such as the type of maize used, how it is processed, and how it is stored which is one of the main restraining factors in the market. For feed makers and livestock producers looking to create consistent feed formulations, this variation in quality and nutritional content might be a concern. Furthermore, variations in the digestibility and energy value of gluten feed might result in inconsistent animal performance. These could be caused by changes in the starch concentration of the feed. Therefore, assuring the consistency and dependability of the gluten feed supply may act as a barrier to the food's broad use in animal diets.
Additionally, competition from alternative feed additives is one of the main issues for the gluten feed industry. There is fierce rivalry for gluten feed to be included in animal diets since there are so many other feed choices available, such as distiller grains, soybean meal, and other oilseed meals. The choice of feed components is influenced by factors including availability, price swings, and nutritional profile, which affect the gluten feed market.
North America is anticipated to be the major regional market.
Geographically, North America is anticipated to hold a major share of the global gluten feed market on account of high awareness about the benefits of gluten feed and the traditionally high consumption of meat in the region, especially in the United States.
Moreover, the Asia Pacific region is projected to witness substantial growth during the forecast period owing to the rising meat consumption in the region with the increase in the purchasing power of consumers. Furthermore, the development in the animal feed industry and the increased awareness and understanding of different kinds of animal feeds are also expected to contribute to the high market growth in the Asia Pacific.