식품 등급 가스 시장 보고서 : 유형별, 용도별, 최종사용자별, 지역별(2025-2033년)
Food Grade Gases Market Report by Type, Application, End User, and Region 2025-2033
상품코드 : 1820123
리서치사 : IMARC
발행일 : 2025년 09월
페이지 정보 : 영문 146 Pages
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한글목차

세계 식품 등급 가스 시장 규모는 2024년 88억 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 2033년까지 시장 규모가 132억 달러에 달해 2025년부터 2033년까지 4.7%의 연평균 성장률(CAGR)을 기록할 것으로 예측했습니다.

식품 등급 가스는 식품의 포장, 보존, 냉동, 탄산화에 사용되는 특수 가스입니다. 일반적으로 사용되는 식품 등급 가스에는 아르곤, 수소, 이산화탄소, 질소, 산소 등이 있습니다. 베이커리, 유제품, 육류, 과일, 채소, 기름, 소스, 드레싱, 조미료, 탄산음료 등 식음료 제조에 사용됩니다. 식품을 조리할 때 첨가제나 가공 보조제로 사용됩니다. 이 가스는 수분과 산소의 함량을 줄이고, 조리 및 보존에 최적화하기 위해 식품을 통과시킵니다. 또한, 크림이나 치즈와 같은 에어로졸 디스펜서 식품의 추진제로도 사용되어 디저트에 미세한 기포를 발생시켜 식감과 푹신함을 향상시킵니다.

식품 등급 가스 시장 동향:

음료 및 식품 산업의 괄목할만한 성장은 시장 전망을 밝게 하는 중요한 요인 중 하나입니다. 건강을 중시하는 소비자들 사이에서 고급 육류 및 해산물 제품에 대한 수요가 증가함에 따라 식품 등급 가스에 대한 요구가 증가하고 있습니다. 또한, MAP(Modified Air Packaging) 솔루션의 광범위한 채택은 시장 성장을 촉진하고 있습니다. 식품 등급 가스는 포장 식품, 특히 유기농 야채와 과일, 육류 제품의 신선도를 유지하고 합성 화학제품을 사용하지 않고 치즈와 파스타의 보존성을 향상시키는 데 사용됩니다. 이에 따라 호텔, 카페, 퀵 서비스 레스토랑(QSR), 수제맥주 공장에서의 제품 이용이 증가하고 있는 것도 시장 성장에 기여하고 있습니다. 이 밖에도 소비자의 소비 여력 증가와 대중의 포장식품 소비 확대 등이 시장 성장을 촉진할 것으로 예상됩니다.

본 보고서에서 다루는 주요 질문

목차

제1장 서문

제2장 조사 범위와 조사 방법

제3장 주요 요약

제4장 소개

제5장 세계의 식품 등급 가스 시장

제6장 시장 내역 : 유형별

제7장 시장 내역 : 용도별

제8장 시장 내역 : 최종사용자별

제9장 시장 내역 : 지역별

제10장 SWOT 분석

제11장 밸류체인 분석

제12장 Porter's Five Forces 분석

제13장 가격 분석

제14장 경쟁 구도

KSM
영문 목차

영문목차

The global food grade gases market size reached USD 8.8 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 13.2 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 4.7% during 2025-2033.

Food grade gases are specialized gases used for packaging, preservation, freezing, and carbonation of food products. Some of the commonly used food grade gases include argon, hydrogen, carbon dioxide, nitrogen and oxygen. They are used for the preparation of food and beverages, such as bakery, dairy and meat products, fruits, vegetables, oil, sauces, dressings, condiments and carbonated drinks. They are utilized as an additive or processing aid during food preparation. These gases are passed through food products to reduce moisture and oxygen content and optimize them for preparation or storage. They are also used as propellants in aerosol dispensed food products, such as creams and cheeses, and to create microbubbles in desserts for improving texture and fluffiness.

Food Grade Gases Market Trends:

Significant growth in the food and beverage industry is one of the key factors creating a positive outlook for the market. There is a rising demand for premium-quality meat and seafood products among health-conscious consumers, which is increasing the requirement for food grade gases. Moreover, the widespread adoption of modified air packaging (MAP) solutions is providing a thrust to the market growth. Food grade gases are used to retain the freshness of packaged food, especially organic fruits and vegetables and meat products, and enhancing the shelf-life of cheeses and pasta without using synthetic chemicals. In line with this, the increasing product utilization in hotels, cafes, quick serving restaurants (QSRs) and microbreweries are also contributing to the growth of the market. Other factors, including rising expenditure capacities of the consumers, along with the escalating consumption of packaged food products among the masses, are anticipated to drive the market toward growth.

Key Market Segmentation:

Breakup by Type:

Breakup by Application:

Breakup by End User:

Breakup by Region:

Competitive Landscape:

The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being Air Liquide S.A., Air Products Inc., Air Water Inc., Coregas Pty Ltd (Wesfarmers Limited), Gulf Cryo, Linde plc, Massy Group Inc, SOL Spa, Taiyo Nippon Sanso Corporation (Mitsubishi Chemical Holdings Corporation), The Messer Group GmbH and Tyczka Polska Sp. z o.o.

Key Questions Answered in This Report:

Table of Contents

1 Preface

2 Scope and Methodology

3 Executive Summary

4 Introduction

5 Global Food Grade Gases Market

6 Market Breakup by Type

7 Market Breakup by Application

8 Market Breakup by End User

9 Market Breakup by Region

10 SWOT Analysis

11 Value Chain Analysis

12 Porters Five Forces Analysis

13 Price Analysis

14 Competitive Landscape

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