세계의 대두 및 유단백질 원료 시장 보고서 : 제품 유형, 용도, 지역별(2025-2033년)
Soy and Milk Protein Ingredients Market Report by Product Type (Soy Protein Ingredients, Milk Protein Ingredients), Application (Food and Beverages, Cosmetics and Personal Care, Animal Feed, Pharmaceuticals), and Region 2025-2033
상품코드 : 1792497
리서치사 : IMARC
발행일 : 2025년 08월
페이지 정보 : 영문 147 Pages
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한글목차

세계의 대두 및 유단백질 원료 시장 규모는 2024년 149억 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 2025-2033년까지 6.2%의 성장률(CAGR)을 나타내며 2033년에 255억 달러에 달할 것으로 예측했습니다. 비건 단백질 제품의 동향 증가, 피트니스 애호가 및 운동 선수 간 수요 증가, 동물사료로서의 용도 증가는 시장을 견인하는 주요 요인 중 일부를 나타냅니다.

대두 단백질 원료는 분리 대두 단백질, 질감 대두 단백질, 농축 대두 단백질로 구성됩니다. 대두 단백질은 단백질, 식이 섬유, 칼슘, 아연, 칼륨, 인, 철, 마그네슘의 풍부한 공급원입니다. 항산화 작용이 있어 암의 위험, 결과, 재발을 막을 수 있습니다. 저비중 지단백질(LDL)을 감소시키고 고비중 지단백질(HDL) 콜레스테롤을 증가시키고 있습니다. 또한 다양한 심장병을 예방하면서 혈당를 관리하고 2형 당뇨병의 위험을 낮추는 데 도움이 됩니다. 한편, 유단백질 원료는 카제인, 유단백질 농축물, 유청 단백질 농축물 35(WPC35), 유청 단백질 가수분해물, 농축물, 분리물로 구성됩니다. 이들은 체내에서 천천히 소화 흡수되어 근육량을 증가시키는 데 도움이 됩니다. 신체의 그렐린과 같은 배고픈 호르몬의 수준을 낮추면 체중을 줄일 수 있습니다. 신진 대사를 높이고 뼈의 파괴를 방지하고 뼈의 강도를 향상시킵니다. 그 결과, 대두 및 유단백질 원료는 세계의 식음료(F&B), 화장품, 퍼스널케어 제품, 의약품 산업에서 응용되고 있습니다.

대두 및 유단백질 원료 시장 동향

현재 개인의 바쁜 라이프 스타일과 바쁜 근무 일정으로 단백질이 풍부한 식품에 대한 수요가 높아지고 있다는 것은 시장 성장을 지원하는 중요한 요인 중 하나입니다. 이 외에도, 영양이 풍부한 식사를 섭취하는 것에 대한 소비자의 건강 의식이 높아지면 시장 전망이 밝아집니다. 또한, 동물의 튼튼한 뼈와 근육의 개발을 위한 사료로 대두 및 유단백질 원료의 이용이 증가하고 있는 것도 시장 성장을 뒷받침하고 있습니다. 이와는 별도로 세계 대중들 사이에서 동물성 단백질에 비해 대두 및 우유와 같은 비건 단백질 제품을 소비하는 경향이 높아져 산업 투자자들에게 유리한 성장 기회를 제공합니다. 게다가, 근력과 뼈 강도를 높이기 위해 피트니스 애호가와 운동선수 간에 대두 및 유단백질 원료에 대한 수요가 증가하고 있는 것도 시장에 긍정적인 영향을 미치고 있습니다. 게다가, 보충제와 RTD 음료 식품(F&B) 산업에서 대두 및 유단백질 원료 수요 증가가 시장 성장에 기여하고 있습니다. 또한 주요 기업들은 다양한 RTE(Ready-to-Eat) 단백질 스낵을 투입하고 있으며, 이는 시장 성장을 강화하고 있습니다.

이 보고서에서 다루는 주요 질문

목차

제1장 서문

제2장 조사 범위와 조사 방법

제3장 주요 요약

제4장 소개

제5장 세계의 대두 및 유단백질 원료 시장

제6장 세계의 유단백질 원료 시장

제7장 세계의 유단백질 원료 시장

제8장 SWOT 분석

제9장 밸류체인 분석

제10장 Porter's Five Forces 분석

제11장 가격 분석

제12장 경쟁 구도

JHS
영문 목차

영문목차

The global soy and milk protein ingredients market size reached USD 14.9 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 25.5 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 6.2% during 2025-2033. The growing trend of vegan protein products, increasing demand among fitness enthusiasts and athletes, and rising application as animal feed represent some of the key factors driving the market.

Soy protein ingredients comprise soy protein isolate, textured soy protein, and soy protein concentrate. They are a rich source of protein, fiber, calcium, zinc, potassium, phosphorus, iron, and magnesium. They have antioxidant properties that may protect against cancer risk, outcomes, and recurrence. They assist in lowering low-density lipoprotein (LDL) and increasing high-density lipoprotein (HDL) cholesterol among individuals. They also aid in managing blood sugar levels and lowering the risk of type 2 diabetes while preventing various heart diseases. On the other hand, milk protein ingredients comprise casein, milk protein concentrates, whey protein concentrate 35 (WPC35), and whey protein hydrolysates, concentrates, and isolate. They are slowly digested and absorbed in the body and assist in increasing muscle mass. They aid in reducing weight by decreasing the levels of the hunger hormone, such as ghrelin, in the body. They boost metabolism and improve bone strength by fighting bone breakdown. As a result, soy and milk protein ingredients find applications in the food and beverage (F&B), cosmetics, personal care products, and pharmaceutical industries across the globe.

Soy and Milk Protein Ingredients Market Trends:

At present, the rising demand for protein-rich food products due to the hectic lifestyles and busy working schedules of individuals represents one of the key factors supporting the growth of the market. Besides this, the growing health consciousness among consumers about consuming a nutrient-rich diet is offering a positive market outlook. Additionally, the increasing utilization of soy and milk protein ingredients as animal feed for the development of strong bones and muscles in animals is propelling the growth of the market. Apart from this, the rising trend of consuming vegan protein products, such as soy and milk, as compared to animal-based protein among the masses across the globe is offering lucrative growth opportunities to industry investors. Moreover, the increasing demand for soy and milk protein ingredients among fitness enthusiasts and athletes to increase muscle and bone strength is positively influencing the market. In addition, the rising demand for soy and milk protein ingredients in the food and beverage (F&B) industry in supplements and ready-to-drink (RTD) beverages is contributing to the market growth. Furthermore, key players are introducing various ready-to-eat (RTE) protein snacks, which is strengthening the market growth.

Key Market Segmentation:

Product Type Insights:

Application Insights:

Regional Insights:

Competitive Landscape:

Key Questions Answered in This Report

Table of Contents

1 Preface

2 Scope and Methodology

3 Executive Summary

4 Introduction

5 Global Soy and Milk Protein Ingredients Market

6 Global Soy Protein Ingredients Market

7 Global Milk Protein Ingredients Market

8 SWOT Analysis

9 Value Chain Analysis

10 Porters Five Forces Analysis

11 Price Analysis

12 Competitive Landscape

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