세계의 자일리톨 시장 보고서 : 형태별, 용도별, 지역별(2025-2033년)
Xylitol Market Report by Form (Solid, Liquid), Application (Chewing Gum, Confectionery, Pharmaceutical and Personal Care, and Others), and Region 2025-2033
상품코드 : 1661162
리서치사 : IMARC
발행일 : 2025년 02월
페이지 정보 : 영문 145 Pages
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한글목차

자일리톨 시장 세계 시장 규모는 2024년에 10억 1,760만 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 2033년까지 14억 7,240만 달러에 달할 것으로 예상하며, 2025-2033년간 3.98%의 연평균 성장률(CAGR)을 나타낼 것으로 전망하고 있습니다. 이 시장은 음료 및 식품 산업에서의 용도 확대, 인공 감미료보다 천연 감미료를 장려하는 규제 지원 및 유리한 정책, 당뇨병 및 비만 유병률 증가 등을 배경으로 꾸준한 성장세를 보이고 있습니다.

자일리톨의 건강 효과에 대한 인식이 높아지면서 시장 성장 촉진

자일리톨 시장은 지속적으로 성장하고 있습니다. 현재 자일리톨의 건강에 미치는 심각한 영향에 대한 지식 증가는 자일리톨 수요를 증가시키는 주요 요인 중 하나입니다. 당뇨병, 만성 염증성 질환, 비만, 충치 등 수많은 의학적 질병은 종종 통제되지 않은 설탕 소비와 관련이 있기 때문에 자일리톨은 자연적으로 얻을 수 있고 단순 설탕 소비를 제한하는 데 도움이 될 수 있기 때문에 자일리톨의 섭취에 탄력을 받고 있습니다. 또한, 자일리톨은 치아 표면에 큰 플라크 방지 효과를 가져와 잇몸의 염증 발생을 억제하는 데 도움이 됩니다. 이에 따라 병원성 연쇄상구균(Streptococcus sangui)과 연쇄상구균(Streptococcus mutans)의 증식 수준을 최소화하기 위해 충치 예방제로서 자일리톨의 사용이 증가하고 있으며, 시장 전망은 밝습니다. 이와는 별도로, 자일리톨의 소비는 부비동염, 호흡기 감염, 중이염의 위험을 줄이는 데 도움이되는 항균 능력의 존재로 인해 면역 체계의 기능을 돕고 체중 조절에 기여할 수 있기 때문에 대중 수요를 크게 뒷받침하고 있습니다.

시장 구조, 주요 기업의 시장 점유율, 주요 기업 시장 상황 분석, 주요 성공 전략, 경쟁 대시보드, 기업 평가 사분면 등 경쟁 분석이 이 보고서에서 다루어지고 있습니다. 또한, 모든 주요 기업의 상세한 프로파일이 제공됩니다. 시장 구조는 제품 차별화가 낮고, 소수의 주요 기업들만 사업을 영위하고 있어 시장 구조가 집중되어 있습니다. 높은 자본 비용과 철수 장벽으로 인해 자일리톨 시장에서의 신규 진입 규모는 완만합니다.

자일리톨이란?

자일리톨은 당알코올의 일종으로 다양한 식품에 설탕 대용으로 사용되고 있습니다. 많은 과일 및 채소에 소량 함유되어 있는 천연 물질로 자작나무 껍질이나 옥수수 속대에서도 상업적으로 생산됩니다. 무설탕 껌, 사탕, 잼과 젤리, 꿀, 견과류 버터, 요구르트, 구운 과자, 치약, 치약, 구강청결제 등 불소 제품 등 치과용 제품 제조에 많이 사용됩니다. 혈당지수가 낮은 것이 특징이며, 혈당의 급격한 상승을 일으키지 않습니다. 따라서 당뇨병을 앓고 있고 건강한 혈당을 유지하고자 하는 사람들에게 적합한 감미료입니다. 혈당지수(GI)가 낮기 때문에 다이어트에 적합한 설탕 대체품으로 건강을 중시하는 사람들 사이에서 자일리톨에 대한 수요가 크게 증가하고 있습니다.

코로나19의 영향:

코로나19 사태는 전 세계 공급망을 혼란에 빠뜨렸고, 세계 자일리톨 시장에 부정적인 영향을 미쳤습니다. 팬데믹으로 인해 물류 문제, 운송 및 배송 지연이 발생하여 완제품 및 원자재 수급에 영향을 미쳤습니다. 이로 인해 일부 지역에서는 자일리톨 가격이 상승했습니다. 이에 따라 정부의 지시에 따른 제조 시설의 일시적 폐쇄 및 가동 중단은 전 세계 시장 전체에 악영향을 미쳤습니다. 또한, 봉쇄 조치와 사회적 거리두기 시행으로 인해 제조업체들은 감염 위험을 줄이기 위해 일시적으로 운영을 중단하거나 생산 능력을 축소했습니다. 그러나 소비자의 식생활 패턴의 변화로 인해 소비자의 건강 지향성이 높아짐에 따라 저칼로리 제품 및 무설탕 제품에 대한 수요가 빠르게 증가하여 시장 성장에 더 많은 영향을 미치고 있습니다.

자일리톨 시장 동향 :

세계 시장은 주로 저칼로리 식품에 대한 수요 증가에 의해 주도되고 있습니다. 그 배경에는 건강에 대한 관심이 높아지면서 건강한 라이프스타일에 대한 대중의 선호도가 높아진 것이 한 몫을 하고 있습니다. 개인, 특히 직장인들의 좌식 생활로 인해 많은 만성 질환이 만연하고 있는 것도 전 세계적으로 자일리톨 수요에 탄력을 주고 있습니다. 이와 함께 음료 및 식품 산업의 지속적인 발전과 설탕을 대체할 수 있는 자일리톨의 보급은 시장 전망을 밝게 하고 있습니다. 또한, 충치를 유발하는 박테리아의 번식을 억제하고 치아 법랑질을 침식하는 구강 내 산을 중화시키는 타액 분비를 촉진하는 등 다양한 치아 건강상의 이점이 있어 껌, 민트, 기타 치과용 제품 제조에 자일리톨의 활용이 확대되고 있습니다. 이는 전 세계적인 제품 수요를 크게 뒷받침하고 있습니다. 자일리톨 생산 공정의 지속적인 기술 발전과 제품 인지도 향상 등 다른 요인들도 시장에 긍정적인 영향을 미치고 있습니다.

본 보고서에서 다룬 주요 질문

목차

제1장 서문

제2장 조사 범위와 조사 방법

제3장 주요 요약

제4장 서론

제5장 세계의 자일리톨 시장

제6장 시장 분석 : 형태별

제7장 시장 분석 : 용도별

제8장 시장 분석 : 지역별

제9장 자일리톨 제조 공정

제10장 경쟁 구도

LSH
영문 목차

영문목차

The global xylitol market size reached USD 1,017.6 Million in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 1,472.4 Million by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 3.98% during 2025-2033. The market is experiencing steady growth driven by expanding applications in the food and beverage industry, regulatory support and favorable policies promoting natural sweeteners over artificial sweeteners, and the rising prevalence of diabetes and obesity.

The Rising Awareness Regarding the Health Benefits of Xylitol Augmenting the Market Growth

The xylitol market has been experiencing continuous growth. The growing knowledge about the significant impact on health currently represents one of the primary drivers resulting in the increasing demand for xylitol. Since numerous medical ailments, including diabetes, chronic inflammatory diseases, obesity and caries, are often correlated with uncontrolled sugar consumption, which is providing a boost to the uptake of xylitol as it can also be obtained naturally and may aid in restricting simple sugar consumption. Additionally, it has a significant antiplaque effect on teeth surface and can help in reducing the occurrence of gingival inflammation, which is acting as a growth-inducing factor. In line with this, the rising utilization of xylitol as a preventive agent for dental caries in order to minimize the growth levels of pathogenic Streptococcus sangui and Streptococcus mutans is creating a positive market outlook. Apart from this, the consumption of xylitol can aid with the functioning of the immune system, due to the presence of antimicrobial ability that helps in reducing sinusitis, respiratory tract infection, and otitis media risk, as well as may contribute to weight management is significantly supporting the demand among the masses.

Competitive analysis such as market structure, market share by key players, player positioning, top winning strategies, competitive dashboard, and company evaluation quadrant has been covered in the report. Also, detailed profiles of all major companies have been provided. The market structure is concentrated with few major players operating in the industry due to low product differentiation. The volume of new entrants is moderate in the xylitol market on account of the high capital costs and exit barriers.

What is Xylitol?

Xylitol is a sugar alcohol and a common substitute for sugar in various food products. It is a natural substance found in small amounts in many fruits and vegetables and is also produced commercially from birch bark or corn cobs. It is a popular ingredient generally used in the production of sugar-free gum, candy, jams and jellies, honey, nut butter, yogurt and baked goods, as well as some dental products, including toothpaste, mouthwash and other fluoride products. It is characterized by a low glycemic index, which means it does not cause a rapid increase in blood sugar levels. This makes it a suitable sweetener for the masses suffering from diabetes, and who want to maintain a healthy blood sugar level. Due to the presence of a low level of the glycemic index (GI), there has been a significant increase in the demand for xylitol among the health-conscious population as a weight-loss-friendly sugar substitute.

COVID-19 Impact:

The COVID-19 pandemic outbreak had a negative impact on the global xylitol market due to the disruption of global supply chains. The pandemic has caused logistical challenges and delays in transportation and shipping, which has affected the availability of finished products and raw materials. This has led to an increase in prices for xylitol in some regions. In line with this, the temporary closure and shutdown of manufacturing facilities in compliance with instructions from the government had adversely affected the overall market across the globe. Additionally, the enforcement of lockdown measures and social distancing further caused manufacturers to temporarily pause or downscale their capacity in order to follow the orders and limit the risk of infections. However, due to the shift in consumer dietary patterns, the demand for low-calorie and sugar-free products has rapidly increased as consumers become more health-conscious, further impacting the growth of the market.

Xylitol Market Trends:

The global market is primarily driven by the augmenting demand for low-calorie food items. This can be attributed to the increasing health consciousness and rising preference for leading a healthy lifestyle among the masses. Coupled with the growing prevalence of numerous chronic diseases due to the sedentary lifestyle led by individuals, especially working professionals are providing a boost to the demand for xylitol across the globe. Along with this, continual developments in the food and beverage industry and the widespread adoption of xylitol as a preferred substitute for sugar are creating a positive market outlook. Moreover, the escalating utilization of xylitol in the manufacturing of chewing gum, mints, and other dental products on account of its various dental health benefits, such as reducing the growth of bacteria that cause tooth decay and promoting the production of saliva, which helps to neutralize acids in the mouth that can erode tooth enamel is significantly supporting the product demand on the global level. Other factors, including continual technological advancements in the manufacturing process of xylitol and the increasing awareness regarding the product, are also positively influencing the market.

Key Market Segmentation:

Form Insights:

Application Insights:

Regional Insights:

Competitive Landscape:

The report has also provided a comprehensive analysis of the competitive landscape in the global xylitol market. Some of the companies covered in the report include:

Key Questions Answered in This Report

Table of Contents

1 Preface

2 Scope and Methodology

3 Executive Summary

4 Introduction

5 Global Xylitol Market

6 Market Breakup by Form

7 Market Breakup by Application

8 Market Breakup by Region

9 Xylitol Manufacturing Process

10 Competitive Landscape

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