세계의 식품 콜드체인 시장 규모, 점유율, 동향 분석 보고서 : 유형별, 건설 유형별, 용도별, 지역별, 부문 예측(2025-2033년)
Food Cold Chain Market Size, Share & Trends Analysis Report By Type (Storage, Transportation), By Construction Type (Grocery Stores, Restaurants), By Application (Fruits, Vegetables, Dairy Products), By Region, And Segment Forecasts, 2025 - 2033
상품코드 : 1789968
리서치사 : Grand View Research
발행일 : 2025년 07월
페이지 정보 : 영문 150 Pages
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한글목차

식품 콜드체인 시장 개요

세계 식품 콜드체인 시장 규모는 2024년 593억 7,000만 달러로 평가되었습니다. 2033년에는 2,774억 3,000만 달러에 달하고, 2025-2033년 연평균 19.0% 성장할 것으로 예측됩니다. 이 시장은 주로 고품질 식품에 대한 소비자의 선호도 증가에 힘입어 눈에 띄는 수요 증가를 목격하고 있습니다.

최근 식품 안전의 중요성에 대한 소비자의 인식이 크게 높아졌습니다. 이에 따라 신선하고 안전하게 섭취할 수 있으며, 높은 품질 기준을 충족하는 냉장 식품에 대한 요구가 높아지고 있습니다. 식품 콜드체인 산업은 신선식품을 온도 관리된 조건에서 취급, 운송하는 시스템을 포함하며, 생산 시점부터 소비 시점까지 신선도, 품질, 안전성을 보장합니다. 콜드체인은 운송, 보관, 유통을 포함한 공급망 전체에 걸쳐 특정 온도 범위를 유지하는 중요한 물류 프로세스입니다.

콜드체인 시장은 특히 과일, 채소, 유제품, 육류, 해산물, 의약품 등의 제품에서 이 산업에서 매우 중요한 역할을 하고 있습니다. 냉장 시설, 온도 제어 차량, RFID와 같은 첨단 기술을 활용하여 콜드체인은 신선식품을 최적의 상태로 유지하고 부패, 세균 번식 및 기타 품질 문제의 위험을 줄입니다.

또한, RFID 기술은 콜드체인 시장에서 매우 중요한 원동력으로 부상하고 있으며, 전체 프로세스의 가시성과 효율성을 높이고 있습니다. 콜드체인에서 직면한 과제 중 운송 및 보관 중 제품 온도를 최적으로 유지하는 것은 중요한 관심사입니다. 필요한 온도 범위에서 벗어나면 세균 증식, 부패, 식품 품질 저하로 이어질 수 있는 큰 위험을 초래합니다.

식품 콜드체인 시장은 개발 투자 증가에 힘입어 큰 폭으로 성장하고 있습니다. 인구 증가, 도시화, 소비자 선호도 변화에 따라 신선식품과 가공식품에 대한 수요가 증가하는 것이 주요 촉진요인입니다. 동시에 전 세계적으로 식품 폐기물의 심각한 문제를 해결하기 위한 노력이 강조되고 있습니다. 이러한 기세에 힘입어 기업들은 콜드체인 인프라 강화에 자원을 투입하고, 효율적이고 원활한 프로세스를 보장하여 폐기물을 최소화하면서 식품의 품질과 안전성을 유지하는 데 주력하고 있습니다.

목차

제1장 조사 방법과 범위

제2장 주요 요약

제3장 식품 콜드체인 시장 변수, 동향 및 범위

제4장 식품 콜드체인 시장 : 유형별, 추정 및 동향 분석

제5장 식품 콜드체인 시장 : 건설 유형별, 추정 및 동향 분석

제6장 식품 콜드체인 시장 : 용도별, 추정 및 동향 분석

제7장 식품 콜드체인 시장 : 지역별, 추정 및 동향 분석

제8장 경쟁 구도

LSH
영문 목차

영문목차

Food Cold Chain Market Summary

The global food cold chain market size was estimated at USD 59.37 billion in 2024 and is projected to reach USD 277.43 billion by 2033, growing at a CAGR of 19.0% from 2025 to 2033. The market is witnessing a remarkable surge in demand, primarily fueled by the growing consumer preference for quality foods.

In recent times, there has been a substantial rise in awareness among customers regarding the criticality of food safety. As a result, there is an escalating desire for refrigerated food products that are fresh and safe to consume and meet high-quality standards. The food cold chain industry includes the systems that handle and transport perishable food products under controlled temperature conditions to ensure their freshness, quality, and safety from the point of production to the point of consumption. It is a crucial logistical process that involves maintaining a specific temperature range throughout the supply chain, including during transportation, storage, and distribution.

The cold chain market plays a pivotal role in this industry, especially for products like fruits, vegetables, dairy, meat, seafood, and pharmaceuticals. By using refrigerated facilities, temperature-controlled vehicles, and advanced technologies like RFID, the cold chain ensures that perishable items remain in optimal condition, reducing the risk of spoilage, bacterial growth, and other quality issues.

Moreover, RFID technology has emerged as a pivotal driver in the cold chain market, enhancing visibility and efficiency in the entire process. Maintaining optimal product temperatures during transportation and storage is a critical concern among the challenges faced in the cold chain. Any deviation from the required temperature range poses a substantial risk, leading to bacterial growth, spoilage, and deterioration of food quality.

The food cold chain market is witnessing substantial growth, fueled by increased investments in its development. The rising demand for fresh and processed food products is a key driver spurred by population growth, urbanization, and evolving consumer preferences. Simultaneously, there is a heightened emphasis on tackling the critical issue of food waste on a global scale. This collective momentum is propelling businesses to channel resources into strengthening the cold chain infrastructure, ensuring efficient and seamless processes that preserve the quality and safety of food products while minimizing waste.

Global Food Cold Chain Market Report Segmentation

This report forecasts revenue growth at global, regional, and country levels and provides an analysis of the latest industry trends in each of the sub-segments from 2021 to 2033. For this study, Grand View Research has segmented the global food cold chain market report based on type, construction type, application, and region:

Table of Contents

Chapter 1. Methodology and Scope

Chapter 2. Executive Summary

Chapter 3. Food Cold Chain Market Variables, Trends, & Scope

Chapter 4. Food Cold Chain Market: Type Estimates & Trend Analysis

Chapter 5. Food Cold Chain Market: Construction Type Estimates & Trend Analysis

Chapter 6. Food Cold Chain Market: Application Estimates & Trend Analysis

Chapter 7. Food Cold Chain Market: Regional Estimates & Trend Analysis

Chapter 8. Competitive Landscape

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