케이터링 및 식품 서비스 계약업체 시장은 2025년 2,503억 3,100만 달러, 2030년에는 3,131억 4,600만 달러에 이르고, CAGR은 4.58%를 나타낼 전망입니다.
케이터링 및 식품 서비스 계약업체는 교육, 의료, 상업, 스포츠 등 기관에 계약 기반 식품 공급을 제공하는 서비스 제공 업체입니다.
급속한 산업화, 가처분 소득 증가, 정부의 대처, 항공 여행 산업 증가, 직원 정착에 대한 관심 증가가 케이터링 및 식품 서비스 계약업체 시장 수요를 촉진하고 있습니다. 또한, 결혼식, 생일, 기념일, 리셉션, 기타 파티 등의 이벤트 조직 업계에 있어서 수요 증가로 인해 이 시장에 대한 수요가 증가하고 있습니다.
보다 나은 직장에 대한 수요 증가는 상업 조직, 교육 조직, 의료 조직에서 계약 기반의 케이터링 및 푸드서비스 시장 수요를 촉진하고 있습니다.
케이터링 및 식품 서비스 계약업체 시장의 부문 분석 :
케이터링 및 식품 서비스 계약업체 시장은 유형(케이터링, 계약) 및 최종 사용자(민간, 상업, 정부)로 세분화되어 있습니다.
케이터링 및 식품 서비스 계약업체 시장의 지리적 전망 :
지역별로 보면, 케이터링 및 식품 서비스 계약업체 시장은 북미, 남미, 중동, 아프리카, 유럽, 아시아태평양으로 나뉩니다. 아시아태평양은 급식 및 계약자 시장에서 큰 점유율을 차지하고 있습니다. IATA에 따르면 항공 여객 수가 급증하고 있는 주요 5개국은 중국, 미국, 인도, 인도네시아, 베트남으로 항공 여행 업계, 특히 아시아태평양의 푸드서비스에 대한 수요가 높아지고 있습니다. 미국은 미니 푸드 뷔페에 대한 수요가 높기 때문에 예측 기간 동안 케이터링 및 식품 서비스 계약업체자 시장에서 큰 성장이 예상됩니다.
마지막으로, 본 섹션에서는 케이터링 및 식품 계약 서비스 시장의 주요 기업과 제품 및 서비스, 재무, 최근 동향, 사업 확대 전략에 대해 설명합니다. 케이터링 및 식품 서비스 계약업체 주요 시장 진출기업은 Compass Group PLC, Elior Group SA, Sodexo, Aramark Corporation, Delaware North Companies Inc., Thomson Hospitality Corporation, Gategroup Holding AG, Westbury Street Holdings 등입니다.
The catering and food service contractor market is expected to grow from US$250.331 billion in 2025 to US$313.146 billion in 2030, at a CAGR of 4.58%.
Catering and food service contractors are the service providers who provide a supply of food on a contractual basis to the institutions like educational, medical, commercial, sports and others.
Rapid industrialization, the rise in disposable income, government initiatives, the rise in the air travel industry, and rising concern for employee retention are driving demand for the catering and food service contractor market. Moreover, higher demand in the event organization industry for weddings, birthdays, anniversaries, receptions, and other parties is fueling demand for this market.
The higher demand for a better workplace is propelling demand for catering and foodservice market on a contractual basis in commercial organizations, educational organizations, and medical organizations. The market is expected to face high competition due to the presence of numerous small vendors, restaurants, regional players, and online & offline food delivery services. However, the growth of the online food service industry is hindering the growth of the catering and food service contractor market.
Catering and Food Service Contractor Market Segment Analysis:
Catering and food service contractor market has been segmented into type (caterer, food service contractor) and end-user (private, commercial, government). Foodservice contractor market is expected to see a noticeable growth during the forecast period, owing to higher on-site food service demand in businesses, hospitals, entertainment venues and schools. The home-based food service is growing more popular in this market.
Catering and Food Service Contractor Market Geographical Outlook:
On the basis of geographical region, the catering and food service contractor market is divided into North America, South America, the Middle East and Africa, Europe, and Asia-Pacific. The Asia-Pacific region holds a substantial market share in the food service and contractor market. According to IATA, the top 5 fastest-growing air passenger countries are China, the US, India, Indonesia, and Vietnam, resulting in higher demand for food services in the air travel industry, specifically in the Asia-Pacific region. The US is expected to see significant growth in the food and catering service contractor market during the forecast period, owing to higher demand for mini food buffets.
Finally, this section narrates major players in the catering and food contractor service market and their products and services, financials, recent developments, and strategies to increase business. Key players operating in the Catering and Food Service Contractor market are Compass Group PLC, Elior Group S.A., Sodexo, Aramark Corporation, Delaware North Companies Inc., Thompson Hospitality Corporation, Gategroup Holding AG, and Westbury Street Holdings among others.
Catering and Food Service Contractor Market Segmentation:
The catering and food service contractor market has been analyzed through the following segments: