조류 단백질 시장 : 예측(2024-2029년)
Algae Protein Market - Forecasts from 2024 to 2029
상품코드 : 1574162
리서치사 : Knowledge Sourcing Intelligence
발행일 : 2024년 09월
페이지 정보 : 영문 112 Pages
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한글목차

세계의 조류 단백질 시장은 CAGR 6.52%로 성장하며, 2024년 8억 8,680만 2,000달러에서 2029년에는 12억 1,611만 3,000달러의 시장 규모에 달할 것으로 예측됩니다.

조류 단백질은 높은 영양가와 지속가능성의 장점으로 인해 단백질 공급원의 유력한 선택이 되고 있습니다. 수생 식물에서 생산되는 조류는 9가지 필수 아미노산을 모두 함유하고 있으며, 철분과 비타민이 풍부하고 칼로리가 낮아 체중 조절에 적합합니다. 조류 생산에 필요한 토지는 매우 적고, 물 소비량도 적으며, 탄소 격리에도 도움이 되어 기후 변화를 완화하는 데 도움이 됩니다. 단백질 분말, 영양 보충제, 식물성 대체육 등 식품, 의약품, 사료 등에 활용될 수 있습니다.

또한 조류의 유형에 따라 영양 성분과 건강에 미치는 영향은 다를 수 있습니다.

조류 단백질 시장은 식물성 단백질에 대한 소비자 수요 증가, 조류의 다이어트 효과에 대한 지식 증가, 조류 배양 및 추출 기술의 발전으로 인해 비용 효율성을 높이기 위해 조류 단백질 시장이 크게 확대될 것으로 보입니다.

또한 시장은 신흥 국가 시장으로 확대되고 있으며, 신흥 국가 시장은 이 지속가능한 단백질 공급원에 대한 소비자의 매력을 높이기 위해 제품을 개발하고 있습니다. 각 기업은 매력적이고 경제적인 조류 단백질 제품을 개발하기 위해 전략적 제휴를 맺고 있습니다.

또한 조류 단백질은 높은 생산 비용으로 인한 비용 절감과 일부 사람들이 조류 알레르기를 일으켜 시장 성장을 저해할 수 있다는 점도 문제점으로 지적되고 있습니다. 그러나 조류 단백질이 합리적인 식품 공급원이라는 소비자의 인식이 확산되고, 조류 단백질 생산 및 라벨 표시를 포함한 식물성 식품에 대한 명확한 규제 기준이 강화됨에 따라 시장은 지속적으로 확대될 것으로 보입니다.

조류 단백질 시장 성장 촉진요인

다양한 유형의 조류는 단백질, 비타민, 미네랄과 같은 기본 영양소를 풍부하게 함유하고 있으며, 이는 전반적인 건강을 유지하고 다양한 질병을 예방하는 데 중요한 역할을 합니다. 또한 소비자들의 건강 지향성이 높아지면서 조류 단백질을 사용한 아이템이 보편적인 선택이 되고 있습니다. 예를 들어 2023년 12월 Journal of Nutrition 저널에 게재된 엑서터 대학의 연구에 따르면 단백질이 풍부하고 미량영양소가 풍부한 상업적으로 이용 가능한 조류를 섭취하면 건강한 젊은 성인의 근육 재구성을 촉진하여 근육 유지 및 강화에 도움이 되는 것으로 나타났습니다. 근육의 유지와 강화를 위해 동물성 단백질을 대체할 수 있는 지속가능한 대안으로 조류가 제안되고 있습니다.

또한 일부 유형의 조류는 항산화제, 항염증약, 항바이러스제 등 질병과 싸우는 화합물을 함유하고 있으며, 만성질환을 예방할 수 있으며, WebMD LLC의 기사에 따르면 스피룰리나는 만성 염증과 암을 유발하는 항염증 효과가 있는 암 예방제인을 함유하고 있습니다. 스피룰리나의 주요 색소 단백질인 피코시아닌은 염증을 줄이고 종양 발생을 차단하며 암세포를 죽입니다. 또한 암 치료에서 스피룰리나의 면역 강화 가능성을 이해하고 개발하기 위한 연구가 진행 중입니다. 또한 2022년 MDPI의 연구 논문은 해조류 화합물이 비만, 각종 암, 당뇨병, 골다공증, 관절염, 신경 퇴행성 질환과 같은 만성질환을 치료할 수 있는 잠재력을 가지고 있다고 밝혔습니다. 해조류 단백질 제품의 연구개발은 향후 시장 성장을 가속화할 수 있습니다.

조류 단백질 시장의 지역적 전망:

유럽에서는 인구 증가와 함께 건강과 복지에 대한 인식이 높아지면서 이 지역 시장 성장에 기여하는 식물성 식품을 선택하게 되었습니다. 또한 유럽 국가들은 정책 및 보조금을 통해 친환경 제품 개발 및 지속가능성 실천을 채택하는 데 주력하고 있습니다. 예를 들어 2024년 5월 예테보리 대학교는 연구자 크리스토프 스텟(Christoph Stett)이 미래의 단백질 공급원으로 조류를 증가시키기 위한 현대적 전략에 대한 연구로 칼 16세 구스타프 왕의 과학, 기술 및 환경 50주년 기념 기금으로부터 왕실 보조금을 받았다는 소식을 발표했습니다.

또한 2024년 1월, NRI는 미세조류에서 풍미가 강화된 단백질을 생산하는 새로운 혁신 기술을 개발하는 2년간의 프로젝트가 시작되었다고 발표했습니다. 이 프로젝트는 생명공학 및 생물과학연구위원회(Biotechnology and Biological Sciences Research Council)와 Innovate UK(Innovate UK)가 투자하는 '신규 저배출 식품 생산 시스템 경진대회'의 일환입니다. 일환입니다. 런던에 본사를 둔 생명공학 스타트업 알보레아(Arborea) 및 임페리얼 칼리지 런던(Imperial College London)과 공동으로 진행됩니다. 이러한 노력은 유럽내 조류 단백질 시장의 성장을 가속할 것으로 기대됩니다.

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산업 및 시장 인사이트, 사업 기회 평가, 제품 수요 예측, 시장 진출 전략, 지역적 확장, 설비 투자 결정, 규제 프레임워크 및 영향, 신제품 개발, 경쟁의 영향

조사 범위

조류 단백질 시장은 다음과 같은 부문으로 분석됩니다. :

유형별

최종사용자별

지역별

목차

제1장 서론

제2장 조사 방법

제3장 개요

제4장 시장 역학

제5장 세계의 조류 단백질 시장 : 유형별

제6장 세계의 조류 단백질 시장 : 최종사용자별

제7장 세계의 조류 단백질 시장 : 지역별

제8장 경쟁 환경과 분석

제9장 기업 개요

KSA
영문 목차

영문목차

The global algae protein market is expected to grow at a CAGR of 6.52% to reach a total market size of US$1,216.113 million by 2029, increasing from US$886.802 million in 2024.

Algae protein is a prevalent elective for protein sources due to its nutritional value and sustainability advantages. Produced from aquatic plants, algae incorporate all nine required amino acids, is rich in iron, and vitamins, and is low in calories, which makes it reasonable for weight management. Algae generation needs negligible land, and less water consumption, and helps in carbon sequestration, benefiting climate change mitigation. It can be utilized in food products such as protein powders, nutritional supplements, and plant-based meat alternatives, as well as in pharmaceutical items and for animal feed.

Besides, the nutritional composition and well-being impacts could be different depending on the type of algae.

The algae protein market is witnessing substantial expansion due to growing consumer demand for plant-based proteins, more knowledge about dietary benefits of algae, and technological advancements in the cultivation and extraction of algae to make it cost-effective.

Further, the market is extending to developing regions, with rising markets developing products to increase the attraction of consumers to this sustainable protein source. Companies are doing strategic collaborations to create attractive and economical algae protein items.

Further, a few challenges for algae protein incorporate cost reduction as its production could be costlier and some people could develop allergies to algae which could restrain the market growth. However, growing consumer acknowledgment of algae protein as a reasonable food source, and raising clear regulatory standards for plant-based food products including algae protein production and labeling, could lead to the continuous expansion of the market in the coming future.

Algae protein market drivers

Different types of algae are rich in fundamental nutrients like proteins, vitamins, and minerals, which are significant for keeping up overall health and preventing different diseases. Additionally, with the increasing health consciousness among consumers, algae protein-based items are becoming prevalent choices. For instance, the University of Exeter study published in December 2023 in the Journal of Nutrition discovered that ingestion of commercially accessible algal species, which are rich in protein and high in micronutrients, bolsters muscle remodelling in young healthy adults, proposing algae as a sustainable elective to animal-derived protein for muscle maintenance and building.

Further, Some algae species contain compounds with disease-fighting properties, such as antioxidants, anti-inflammatory agents, and antiviral substances, which can protect against chronic illness.. According to the WebMD LLC article, Spirulina contains cancer prevention agents that have anti-inflammatory impacts, which contribute to chronic inflammation and cancer. Phycocyanin, a major pigment protein in spirulina, decreases inflammation, blocks tumor development, and kills cancer cells. Further, there is ongoing research on understanding and developing the immune-enhancing potential of Spirulina in the treatment of cancer. Moreover a research article in MDPI from 2022 that seaweed compounds have the potential to treat chronic diseases such as obesity, different cancers, diabetes, osteoporosis, arthritis, and neurodegenerative diseases. There is research going to study and develop algae protein products to treat different studies which can contribute to fuelling the market growth in the coming future.

Algae Protein Market Geographical Outlook:

The rising population in Europe is increasingly conscious of their health and well-being and is opting for plant-based foods which will contribute to the market growth in the region. Further, countries in Europe are emphasizing on development of eco-friendly products and the adoption of sustainability practices through policies and grants. For instance, the University of Gothenburg published news in May 2024 about their researcher, Kristof Stedt granted a royal grant from King Carl XVI Gustaf's 50th Anniversary Fund for Science, Technology, and Environment for his research on modern strategies for increasing algae as a future protein source.

Moreover, in January 2024, NRI published it being part of a two-year project to develop a new innovative technology for producing protein with an enhanced flavor from microalgae. The venture is part of the 'novel low-emission food production systems competition' financed by the Biotechnology and Biological Sciences Research Council and Innovate UK. It will be conveyed in association with London-based biotechnology start-up Arborea Ltd and Imperial College London. These initiatives will promote the algae protein market growth in the European region.

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Industry and Market Insights, Opportunity Assessment, Product Demand Forecasting, Market Entry Strategy, Geographical Expansion, Capital Investment Decisions, Regulatory Framework & Implications, New Product Development, Competitive Intelligence

Report Coverage:

Algae Protein market is analyzed into the following segments:

By Type

By End-User

By Geography

TABLE OF CONTENTS

1. INTRODUCTION

2. RESEARCH METHODOLOGY

3. EXECUTIVE SUMMARY

4. MARKET DYNAMICS

5. GLOBAL ALGAE PROTEIN MARKET BY TYPE

6. GLOBAL ALGAE PROTEIN MARKET BY END-USER

7. GLOBAL ALGAE PROTEIN MARKET BY GEOGRAPHY

8. COMPETITIVE ENVIRONMENT AND ANALYSIS

9. COMPANY PROFILES

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