커피 원두(Coffee Bean) 시장 규모는 2022년 261억 5,900만 달러였으며, CAGR 4.31%로 성장하여 2029년에는 351억 4,800만 달러에 이를 것으로 예측됩니다.
커피 원두은 우유 제품을 포함하지 않고 더 채식주의자에게 가깝다는 점에서 우유를 대체하는 건강한 대안입니다. 커피 원두은 유제품에 편협한 소비자와 비슷한 알레르기를 가진 소비자에게 선호되었습니다. 유당, 견과류, 콩, 글루텐 프리 인증을 받은 귀리로 만든 것이라면 글루텐은 당연히 포함되어 있지 않습니다.
커피 원두은 유당 불내증을 가진 사람들에게 우유를 대체하는 데 이상적입니다. 최근, 스트레스나 기분의 컨트롤, 뼈 건강에 크게 관련되는 비타민 B군과 비타민 D군(주로 B12와 D3)이 부족한 사람이 늘고 있습니다. 이것은 햇빛을 받는 기회의 감소와 식생활의 혼란 때문입니다. 커피 원두은 비타민 B와 D를 풍부하게 함유하고 있기 때문에 대중의 지지를 모으고 있습니다.
게다가 커피 원두에 많이 함유된 식이섬유는 심장의 건강과 소화기계의 개선으로 이어져 소비자의 의식을 높여 시장 전체의 성장에 박차를 가하고 있습니다. 게다가 운동 부족으로 인해 비만이 급증하고 커피 원두과 같은 무지방 유제품에 주목을 받고 있습니다. 커피 원두은 대용품이 아니라 베이커리 제품이나 음료 등 다른 제품을 만들기 위한 원료로도 판매되고 있습니다.
이 원두를 활용하는 주요 커피 전문점의 여러 개발과 커피 소비 및 생산량 증가로 인해 시장은 성장할 것으로 보입니다. ICO(국제 커피 기구)에 따르면 아라비카 커피의 수출은 2021년 6월에 비해 2022년 6월에 1.4% 증가했습니다.
또한, 커피 소비의 증가 추세는 원두 시장의 소비자인 많은 커피 회사들에게 수익성 높은 기회를 제공합니다. 바쁜 라이프스타일을 쉽게 받아들이는 밀레니얼 세대는 휴대가 간편한 인스턴트 커피 등 간편식 및 음료 소비에 관심이 높습니다. 이러한 추세에 따라 주유소에서도 커피 머신을 쉽게 찾아볼 수 있으며, 이동 중인 고객을 위해 편의점에서도 다양한 종류의 즉석 커피 제품을 판매하고 있습니다.
젊은 세대의 커피 소비 동향은 세계 개발 도상 지역의 가처분 소득 증가와 선진 지역 시민들의 높은 가처분 소득에 따라 시장 수요가 급증할 것으로 예측됩니다. 이것이 커피 수요를 더욱 밀어 올리고 진화하는 커피 음용객은 커피 제조업체에 커피 제품의 기술 혁신을 강요해 그 결과 아이스 음료부터 커피 쉐이크, 클래식한 커피 옵션에 이르기까지 다양한 커피 음료가 만들어지고 있다 합니다. 게다가 사람들의 소비량 증가는 카페와 인스턴트 커피 제조업체에 의한 이러한 커피 원두 수요를 촉진하고 시장을 밀어올릴 것으로 예상됩니다.
스페셜티 커피의 동향으로 커피 원두 시장은 견조한 성장이 예상됩니다. 스페셜티 커피는 독특한 풍미, 우수한 품질, 특이한 산지로 세계 고객들에게 매력을 더하고 있습니다. 스페셜티 커피 수요 증가는 보다 개성적이고 우수한 커피 경험을 추구하는 소비자의 취향의 변화를 반영합니다. 고객은 커피 선택에 대한 집착이 강해짐에 따라 더 나은 맛과 품질을 제공하는 스페셜티 커피와 싱글 오리진 커피에 더 많은 비용을 지불 할 준비가되어 있습니다. 커피 생산자, 수입업체, 소매업체는 이러한 추세를 통해 경쟁을 차지하고 시장 점유율을 확대할 수 있는 기회를 누리고 있습니다.
게다가 스페셜티 커피에 대한 주목은 윤리적인 조달과 지속가능성 등 큰 동향을 뒷받침하고 시장 확대를 뒷받침합니다. 전반적으로 특수 커피로의 전환은 소비자 참여를 자극하고 혁신을 촉진하며 예측 기간 동안 커피 원두 시장의 성장에 기여할 것으로 예상됩니다.
기후 변화는 예측할 수 없는 날씨 패턴과 낮은 수확량으로 인해 커피 원두 산업에 압박을 가하고 있습니다. 환율 변동과 불안정한 지정학적 상황과 같은 경제적 변수로 인해 시장 변동성이 커지고 있습니다.
또한 공급망의 투명성과 소규모 농가에 대한 자금 부족과 같은 구조적인 문제로 인해 성장이 저해되고 있습니다. 이러한 문제들로 인해 커피 가치 사슬에 관련된 모든 당사자들이 압박을 받고 있습니다. 장기적인 지속 가능성을 위해서는 창의적인 사고와 팀워크가 중요합니다. 커피 비즈니스가 안정적으로 성장하려면 주요 플레이어들이 이러한 제약을 해결해야 합니다.
로부스타 커피 원두 시장은 쓴맛이 강하고 인스턴트 커피 블렌드에 주로 사용되기 때문에 예측 기간 동안 급증할 것으로 예상됩니다.
유형에 따라 커피 원두 시장은 로부스타와 아라비카로 분류됩니다. 로부스타 커피 원두는 중산층과 고소득층의 가처분 소득 증가로 인해 스페셜티 및 프리미엄 커피에 더 많은 지출을 할 수 있기 때문에 성장할 것으로 예상됩니다. 또한, 젊은 세대 사이에서 셀렉트 로스트와 스페셜티 카페의 인기가 높아지면서 점유율이 더욱 높아지고 있습니다.
개발도상국의 당뇨병은 피크에 이르고 있으며, 랍스터 커피 원두의 소비는 2형 당뇨병의 위험 완화에 필수적입니다. 많은 연구자들은 높은 커피 소비의 결과로 인슐린에 대한 낮은 감도 관계를 발견했습니다. 카페인을 정기적으로 많이 섭취하면 2형 당뇨병을 앓고 있는 사람의 인슐린 감수성이 손상되는 것으로 나타났습니다. 따라서 당뇨병 환자가 증가함에 따라 커피 원두 수요가 증가할 것으로 예상됩니다.
유럽이 시장의 큰 점유율을 차지할 것으로 예상됩니다.
지역별로 보면 커피 원두 시장은 북미, 남미, 유럽, 중동, 아프리카, 아시아 태평양으로 나뉩니다. 유럽에서는 커피 소비량이 증가하고 많은 국가에서 스페셜티 카페 동향으로 시장이 성장할 것으로 예상됩니다. 게다가 아일랜드, 헝가리, 체코 공화국 등 국가에서 커피 문화 증가도 이 지역의 향후 시장 성장을 뒷받침할 것입니다.
북미는 전문점의 존재와 커피 기반 제품을 만들기 위한 식품 및 식품 제조 업체 전체 수요가 증가함에 따라 커피 원두 생산자에게 또 다른 현저한 지역 시장입니다. 또한 중동 및 아프리카에서는 특히 도시 지역에서 커피 소비량이 변화하고 있으며 미드스트림 계급 인구가 증가하고 있기 때문에 예측 기간 동안 시장이 크게 성장할 것으로 예상됩니다. 아시아 태평양 시장 성장은 많은 나라에서 미드스트림 계급의 인구가 증가하고 있는 것, 라이프 스타일에 대한 서양 문화의 영향이 강해지고 있는 것, 사람들의 기호가 변화하고 있는 것이 주요 요인으로 되어 있습니다.
The global coffee bean market size is expected to grow at a CAGR of 4.31% to reach US$35.148 billion by 2029, from US$26.159 billion in 2022.
Coffee beans are a healthier substitute for milk in terms of being dairy-free and a more vegan-friendly alternative. Coffee beans have been preferred by consumers intolerant to dairy products or who have similar allergies. It is naturally free of lactose, nuts, soy, and gluten if made from certified gluten-free oats.
The coffee bean is a great substitute for milk for lactose-intolerant people. Recently, a major chunk of the population has been experiencing deficiencies of B & D Vitamins (mainly B12 and D3), which are predominantly associated with monitoring stress & mood, and bone health. This is due to less exposure to sunlight and poor eating habits. The coffee bean is a rich source of Vitamin B and D and thus, gaining traction among the masses.
Additionally, the high fiber content in coffee beans is linked to a healthier heart and a better digestive system which in turn leads to consumer awareness fueling the overall market growth. Furthermore, due to a lack of physical activity, cases of obesity are witnessing a surge, and a focus is shifting toward fat-free milk products such as Coffee beans. Coffee beans are not being sold as a substitute but also as a raw material to prepare several other products like bakery products or beverages.
The market is likely to grow owing to several developments by major coffee houses that utilize these coffee beans and the growing consumption and production of coffee. According to the ICO (International Coffee Organisation), the exports of arabica coffee grew by 1.4% in June 2022 compared to June 2021.
Adding to that, the increasing trend of coffee consumption holds lucrative opportunities for many coffee companies that are a consumer of the coffee beans market. Millennials, who are readily adopting a busy lifestyle, are interested in consuming convenience food and beverages such as ready-to-drink coffee, including pre-made coffee, which is easy to carry along. With the growing trend, it is also easier to find coffee machines in gas stations, in addition to ready-to-drink coffee product variants in convenience stores for customers on the move.
The increasing trend of coffee consumption among the younger generation is projected to surge the market demand with the rise in disposable income in the developing regions of the world and the high disposable income of the citizens of the developed regions. This has further boosted the demand for coffee, and evolving coffee-drinking customers force the coffee makers to bring out innovations in coffee products, resulting in a variety of coffee drinks ranging from iced beverages to coffee shakes and classic coffee options. Further, growing consumption by people is expected to drive the demand for these coffee beans by cafes and instant coffee makers, which is expected to boost the market.
The coffee beans market is expected to increase at a steady rate due to the trend towards speciality coffee. Speciality coffee has been gaining appeal among customers worldwide due to its distinctive flavour profiles, superior quality, and unusual origins. The increasing demand for speciality coffee is a reflection of changing consumer tastes for more individualized and superior coffee experiences. Customers are ready to spend more for speciality and single-origin coffees that offer better flavour and quality as they grow pickier about their coffee selections. Producers, importers, and retailers of coffee have a chance to set themselves apart from the competition and gain market share due to this trend.
Furthermore, the focus on speciality coffee supports larger trends in ethical sourcing and sustainability, which propels market expansion. Overall, the move to specialty coffee is anticipated to stimulate consumer participation, foster innovation, and help grow the coffee beans market during the forecast period.
Climate change is putting pressure on the coffee bean industry by causing unpredictable weather patterns and lower yields in planting. Market volatility is impaired by economic variables such as fluctuating currency exchange rates and unstable geopolitical conditions.
Furthermore, growth is hampered by structural problems like supply chain transparency and insufficient funding for small-scale farmers. As a result of these issues, all parties involved in the coffee value chain are under strain. Creative thinking and teamwork are crucial for long-term sustainability. For the coffee business to have stable growth, these constraints must be addressed by key players.
The Robusta coffee beans market is expected to surge over the forecast period as it is bitter and is mostly used in instant coffee blends.
Based on type, the coffee beans market is segmented into Robusta and Arabica. The Robusta coffee bean is expected to grow owing to the increasing disposable income among the middle-income population and the high-income population, which is allowing them to spend more on speciality and premium coffee. In addition, the ever-growing popularity of select roasts and specialty cafes among the younger generation population is further contributing to its major share.
Diabetes in developing nations is at its peak; in this regard, the consumption of Robusta coffee beans can imperatively support reducing the risk of type 2 diabetes. Many researchers have found a relationship between low sensitivity to insulin as a result of higher coffee consumption. It has been shown that regular high caffeine consumption can impair insulin sensitivity in people suffering from type 2 diabetes. Thus, with increasing diabetes cases, the demand for coffee beans is expected to grow.
The European region is anticipated to hold a significant share of the market.
Based on geography, the coffee beans market is divided into North America, South America, Europe, the Middle East and Africa, and Asia Pacific. In the European region, the market is poised to grow on account of the rising consumption of coffee coupled with growing trends of speciality cafes in numerous countries. Furthermore, the growing coffee culture in countries such as Ireland, Hungary, and the Czech Republic also bolsters the market growth in the region in the coming years.
North America is another prominent regional market for coffee bean producers owing to the presence of specialty shops coupled with the rising demand across food and beverage manufacturers to make coffee-based products. Further, coffee consumption is changing in the MEA region, especially in urban areas, and with the growing middle-class population, the market is expected to grow significantly during the forecast period. The market growth in Asia Pacific is majorly being driven by the increasing middle-class population across many countries, the increasing influence of Western culture on lifestyle, and the changing tastes of people.