발효 성분 시장 보고서 : 유형별, 형태별, 프로세스별, 용도별, 지역별(2025-2033년)
Fermented Ingredients Market Report by Type, Form, Process, Application, and Region 2025-2033
상품코드 : 1831889
리서치사 : IMARC
발행일 : 2025년 10월
페이지 정보 : 영문 149 Pages
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한글목차

세계 발효 성분 시장 규모는 2024년 297억 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 2033년까지 시장 규모가 586억 달러에 달할 것으로 예상하며, 2025년부터 2033년까지 7.46%의 연평균 성장률(CAGR)을 기록할 것으로 전망하고 있습니다.

발효 성분은 식품 및 비식품에서 발효를 유도하고 원하는 화학적 특성을 얻기 위해 사용되는 식품첨가물입니다. 일반적으로 사용되는 발효 성분에는 산업용 효소, 바이오가스, 비타민, 크산탄, 항생제, 아미노산, 항생제 등이 있습니다. 이들은 일반적으로 식품에 첨가되어 미생물의 증식과 효소 변환을 일으켜 배양유, 요구르트, 와인, 맥주, 사이다, 사이다, 템페, 된장, 김치, 발효육 등을 생산합니다. 발효 성분은 산성이기 때문에 음식의 맛과 상태를 변화시킬 수 있습니다. 또한, 소화기 질환을 완화하고 제품의 보존성을 높이는 효과도 있습니다. 발효 성분는 식음료, 화장품, 바이오연료, 섬유, 제지, 제약 산업 등에서 널리 사용되고 있습니다.

발효 성분 시장 동향:

전 세계 식음료 산업의 괄목할만한 성장은 시장의 밝은 전망을 만드는 중요한 요인 중 하나입니다. 식품 제조업체들은 식품의 보존과 고급 발효식품 및 주류의 제조에 아미노산 기반의 발효 성분을 사용하고 있습니다. 또한, 발효 식품 섭취의 이점에 대한 대중의 건강 인식이 높아지면서 시장 성장에 박차를 가하고 있습니다. 발효 성분은 식품 속 탄수화물, 전분, 당분을 분해하는 건강한 박테리아와 효모로 구성되어 있으며, 김치, 템페, 콤부차, 요구르트 등의 생산에 사용할 수 있습니다. 이에 따라 제약 업계의 발효 성분에 대한 수요 증가도 시장 성장에 기여하고 있습니다. 이 성분들은 호기성 또는 혐기성 조건에서 화합물을 분해하고 약효 성분의 생체 이용률을 높이기 위해 널리 사용됩니다. 기타 요인으로는 동물 사료에 발효 성분의 사용 증가, 광범위한 연구 개발(R&D) 활동 등이 시장 성장을 촉진할 것으로 예상됩니다.

본 보고서에서 다루는 주요 질문

목차

제1장 서문

제2장 조사 범위와 조사 방법

제3장 주요 요약

제4장 소개

제5장 세계의 발효 성분 시장

제6장 시장 내역 : 유형별

제7장 시장 내역 : 형태별

제8장 시장 내역 : 프로세스별

제9장 시장 내역 : 용도별

제10장 시장 내역 : 지역별

제11장 SWOT 분석

제12장 밸류체인 분석

제13장 Porter's Five Forces 분석

제14장 가격 분석

제15장 경쟁 구도

KSM
영문 목차

영문목차

The global fermented ingredients market size reached USD 29.7 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 58.6 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 7.46% during 2025-2033.

Fermented ingredients are food additives used for triggering fermentation in food and non-food products to obtain the desired chemical properties. Some of the commonly used fermented ingredients include industrial enzymes, biogas, vitamins, xanthan, antibiotics, amino acids and antibiotics. They are commonly added to food products to initiate microbial growth and enzymatic conversion to produce cultured milk, yogurt, wine, beer, cider, tempeh, miso, kimchi and fermented meats. Fermented ingredients are acidic in nature and can alter the flavor and state of the food. They can also aid in reducing digestive ailments and enhancing the shelf life of the products. Fermented ingredients are widely used across the food and beverage, cosmetic, biofuel, textile, paper and pharmaceutical industries.

Fermented Ingredients Market Trends:

Significant growth in the food and beverage industry across the globe is one of the key factors creating a positive outlook for the market. Food product manufacturers are increasingly using amino acid-based fermented ingredients to preserve foods and produce premium-quality fermented and alcoholic beverages. Moreover, rising health consciousness among the masses regarding the benefits of consuming fermented food products is providing a thrust to the market growth. Fermented ingredients consist of healthy bacteria and yeast that break down carbohydrates, starch and sugars in foods, which can be further used to produce kimchi, tempeh, kombucha and yogurt. In line with this, the increasing demand for fermented ingredients in the pharmaceutical industry is also contributing to the growth of the market. These ingredients are widely used for breaking down compounds under aerobic or anaerobic conditions and enhance the bioavailability of medicinal compounds. Other factors, including the increasing utilization of fermented ingredients in animal feed, along with extensive research and development (R&D) activities, are anticipated to drive the market toward growth.

Key Market Segmentation:

Breakup by Type:

Breakup by Form:

Breakup by Process:

Breakup by Application:

Breakup by Region:

Competitive Landscape:

The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being Ajinomoto Co. Inc, AngelYeast Co. Ltd., Archer-Daniels-Midland Company, Associated British Foods plc, BASF SE, Cargill Incorporated, Chr. Hansen Holding A/S, Dohler, DuPont de Nemours Inc., Evonik Industries AG (RAG-Stiftung), Koninklijke DSM N.V., Lallemand Inc. and Lonza Group AG.

Key Questions Answered in This Report

Table of Contents

1 Preface

2 Scope and Methodology

3 Executive Summary

4 Introduction

5 Global Fermented Ingredients Market

6 Market Breakup by Type

7 Market Breakup by Form

8 Market Breakup by Process

9 Market Breakup by Application

10 Market Breakup by Region

11 SWOT Analysis

12 Value Chain Analysis

13 Porters Five Forces Analysis

14 Price Analysis

15 Competitive Landscape

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