Food Authenticity Market Report by Target Testing, Technology, Food Tested, and Region 2025-2033
상품코드:1819894
리서치사:IMARC
발행일:2025년 09월
페이지 정보:영문 143 Pages
라이선스 & 가격 (부가세 별도)
ㅁ Add-on 가능: 고객의 요청에 따라 일정한 범위 내에서 Customization이 가능합니다. 자세한 사항은 문의해 주시기 바랍니다.
한글목차
세계 식품 진위성 시장 규모는 2024년 83억 달러에 달했습니다. 향후 IMARC 그룹은 2033년까지 시장 규모가 140억 달러에 달하고 2025-2033년 연평균 성장률(CAGR)은 5.72%를 보일 것으로 예측했습니다.
식품 진위 여부는 먹는 식품을 실험실에서 검사하여 그 품질을 검사하고 진위 여부를 확인하는 것을 말합니다. 제품 라벨 표시의 정당성을 보장하기 위해 검증, 품질, 순도, 순도 수준, 사용 선호도 등을 확인합니다. 일반적으로 사용되는 기술로는 데옥시리보핵산(DNA) 검사, 크로마토그래피, 현미경 검사, 중합효소연쇄반응(PCR), 면역 측정, 식품 알레르겐 분석 등이 있습니다. 이러한 검사는 식품, 원료, 포장의 의도적인 대체, 첨가, 변조, 변조, 허위 표시 또는 경제적 이익을 목적으로 한 제품에 대한 허위 및 오해의 소지가 있는 표시를 감지하는 데 도움이 됩니다. 식품 인증 검사는 과자, 포장식품, 육류 및 유제품, 곡물, 콩류, 주스, 식용유, 알코올, 가공식품에 일반적으로 사용됩니다.
식품 진위성 시장 동향 :
식품의 사기, 허위 표시, 인증, 불순물 발생률 증가는 시장 성장을 가속하는 주요 요인 중 하나입니다. 또한, 식품 품질에 대한 소비자의 인식이 높아지면서 시장 성장을 견인하고 있습니다. PCR 기반 검사는 육류 기반 식품의 식품 진위 여부를 확인하는 데 널리 사용됩니다. 이는 DNA를 이용해 육류 및 기타 식품을 분석하는 분자 기술로, 검사에서 정확한 결과를 제공합니다. 이 검사는 제품 샘플에서 추출한 DNA 조각을 증폭하여 제품에 포함된 각 생물 종의 DNA를 정확하게 식별합니다. 이를 통해 제품의 진위여부를 교차 확인하고 주장을 확인할 수 있습니다. 또한, 원격 검사 키트 및 분석 검사 소프트웨어 개발 등 다양한 기술 발전도 성장을 가속하는 요인으로 작용하고 있습니다. 이러한 솔루션은 효율적인 데이터 공유와 조기 경보 시스템을 통해 투명한 공급망을 유지할 수 있도록 지원합니다. 기타 요인으로는 전 세계 식음료 산업의 괄목할 만한 성장, 유리한 정부 정책 시행 등이 시장 성장을 가속할 것으로 예측됩니다.
The global food authenticity market size reached USD 8.3 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 14.0 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 5.72% during 2025-2033.
Food authenticity refers to testing food and beverages in laboratories to examine their quality and ensuring authenticity. It involves running validation, quality, purity level and usage preference checks for ensuring the legitimacy of label claims on the product. Some commonly used techniques include deoxyribonucleic acid (DNA) testing, chromatography, microscopy, polymerase chain reaction (PCR), immunoassay and food allergen analysis. These tests aid in detecting deliberate substitution, addition, tampering and misrepresentation of food, ingredients and packaging or false and misleading statements regarding the product for economic gain. Food authentication tests are commonly used for confectionaries, packaged foods, meat-based and dairy-based products, cereals, grains, pulses, juices, edible oils, alcohols and processed foods.
Food Authenticity Market Trends:
The rising incidence of frauds, false labeling, certification and adulterations in food products is one of the key factors driving the growth of the market. Moreover, the increasing awareness among consumers regarding food quality is providing a thrust to the market growth. PCR-based tests are widely used to check food authenticity in meat-based food products. It is a molecular technique that uses DNA to analyze meat and other food products, providing precise results on testing. The test amplifies fragments of DNA extracted from the product samples to accurately identify the DNA of each species in the product. This enables cross-checking of the authenticity of the product and confirmation of the claims. Additionally, various technological advancements, such as the development of remote testing kits and analytical testing software, are acting as other growth-inducing factors. These solutions assist in maintaining transparent supply chains through efficient data sharing and early warning systems. Other factors, including significant growth in the food and beverage industry across the globe, along with the implementation of favorable government policies, are anticipated to drive the market toward growth.
Key Market Segmentation:
Breakup by Target Testing:
Meat Speciation
Country of Origin and Aging
Adulteration Test
False Labelling
Breakup by Technology:
Polymerase Chain Reaction Based
Liquid Chromatography-Mass Spectrometry
Isotope Method
Immunoassay Based/ELISA
Others
Breakup by Food Tested:
Meat and Meat Product
Dairy and Dairy Product
Cereal, Grain, and Pulse
Processed Food
Others
Breakup by Region:
North America
United States
Canada
Asia-Pacific
China
Japan
India
South Korea
Australia
Indonesia
Others
Europe
Germany
France
United Kingdom
Italy
Spain
Russia
Others
Latin America
Brazil
Mexico
Others
Middle East and Africa
Competitive Landscape:
The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being ALS Limited, EMSL Analytical Inc., Eurofins Scientific Inc., Intertek Group plc, LGC Limited, Merieux NutriSciences, Microbac Laboratories Inc., Romer Labs Division Holding GmbH (Koninklijke DSM N.V.) and SGS SA.
Key Questions Answered in This Report:
How has the global food authenticity market performed so far and how will it perform in the coming years?
What has been the impact of COVID-19 on the global food authenticity market?
What are the key regional markets?
What is the breakup of the market based on the target testing?
What is the breakup of the market based on the technology?
What is the breakup of the market based on the food tested?
What are the various stages in the value chain of the industry?
What are the key driving factors and challenges in the industry?
What is the structure of the global food authenticity market and who are the key players?
What is the degree of competition in the industry?