식품 코팅 성분 시장 보고서 : 유형별, 형태별, 용도별, 지역별(2025-2033년)
Food Coating Ingredients Market Report by Type, Form, Application, and Region 2025-2033
상품코드 : 1753957
리서치사 : IMARC
발행일 : 2025년 06월
페이지 정보 : 영문 145 Pages
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한글목차

세계 식품 코팅 성분 시장 규모는 2024년 42억 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 이 시장이 2033년까지 62억 달러에 달할 것으로 예상하며, 2025년부터 2033년까지 4.41%의 연평균 성장률(CAGR)을 기록할 것으로 예측했습니다.

식품 코팅 성분은 식품의 질감, 향, 맛을 개선하기 위해 식품 표면에 첨가되는 일련의 첨가물이나 물질을 말합니다. 일반적인 식품 코팅 성분으로는 유지, 조미료, 시럽, 시럽, 밀가루, 초콜릿, 향미 조미료, 설탕, 튀김옷 등이 있습니다. 또한 영양가 유지, 식품의 품질 향상, 표면 광택의 변화, 수분과 지질의 이동을 억제하는 효과도 있습니다. 이와는 별도로 식품 코팅 성분은 나노입자와 항산화제로 구성되어 있으며, 영양 바, 해산물, 과자류에 널리 사용되고 있습니다. 현재 식품 코팅 성분은 주로 고체와 액체로 판매되고 있습니다.

식품 코팅 성분 시장 동향:

식음료(F&B) 부문이 크게 확대됨에 따라 건강한 RTE(Ready-To-Eat) 및 RTD(Ready-To-Drink) 제품에 대한 수요가 증가하고 있습니다. 그 결과, 가공품, 베이커리, 튀김, 소비재의 유기적 특성을 개선하기 위해 식품 코팅 성분의 채택이 촉진되고 있으며, 이는 현재 시장 성장을 촉진하는 주요 요인으로 작용하고 있습니다. 이와 함께 화학반응을 제거하여 식품의 향, 외관, 맛, 보존성을 향상시키는 정전기 코팅의 도입 등 괄목할 만한 기술 발전이 또 다른 성장 촉진요인으로 작용하고 있습니다. 또한, 포장된 상품을 부패로부터 보호하고 병원균의 번식을 억제하기 위한 항균 코팅의 도입이 시장 성장에 기여하고 있습니다. 또한, 화학 첨가물의 유해한 영향에 대한 소비자의 건강에 대한 우려와 인식이 높아지면서 제조업체들이 천연 식품 코팅 성분을 사용하도록 유도하여 시장 성장에 기여하고 있습니다. 기타 요인으로는 연구개발(R&D) 활동에 대한 지속적인 투자와 향료 식품 코팅 성분을 개발하기 위한 주요 기업 간의 전략적 제휴 등이 시장 전망을 밝게 하고 있습니다.

본 보고서에서 다루는 주요 질문

목차

제1장 서문

제2장 조사 범위와 조사 방법

제3장 주요 요약

제4장 소개

제5장 세계의 식품 코팅 성분 시장

제6장 시장 내역 : 유형별

제7장 시장 내역 : 형태별

제8장 시장 내역 : 용도별

제9장 시장 내역 : 지역별

제10장 SWOT 분석

제11장 밸류체인 분석

제12장 Porter's Five Forces 분석

제13장 가격 분석

제14장 경쟁 구도

ksm
영문 목차

영문목차

The global food coating ingredients market size reached USD 4.2 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 6.2 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 4.41% during 2025-2033.

Food coating ingredients represent a set of additives and substances added to the surface of food products to improve their texture, aroma, and flavor. They include oils, fats, seasonings, syrup, flour, chocolates, flavor enhancers, sugar, and batter as some of the common food coating ingredients. They also aid in maintaining the nutritional profile and integrity of items, enhancing the quality of food products, changing surface gloss, and inhibiting moisture and lipid migration. Apart from this, food coating ingredients comprise nanoparticles and antioxidants, due to which they are extensively incorporated in nutritional bars, seafood, and confectioneries. At present, they are mainly available in solid and liquid forms.

Food Coating Ingredients Market Trends:

With the significant expansion in the food and beverage (F&B) sector, there has been an increasing demand for healthy, ready-to-eat (RTE) and ready-to-drink (RTD) products. This, in turn, has facilitated the adoption of food coating ingredients to improve the organoleptic properties of processed, bakery, fried, and consumer goods, which represents a prime factor currently driving the market growth. In line with this, significant technological advancements, such as the implementation of electrostatic coatings for enhancing the aroma, appearance, taste, and shelf-life of several food products by eliminating chemical reactions, are acting as other growth-inducing factors. Moreover, the introduction of antimicrobial coatings to protect packaged items from spoilage and mitigate the growth of pathogens is contributing to the market growth. Moreover, the rising health concerns and awareness amongst consumers regarding the detrimental effects of chemical additives have prompted manufacturers to uptake natural food coating ingredients, which is contributing to the market growth. Other factors, such as continuous investments in research and development (R&D) activities and strategic collaborations amongst key players to engineer flavored-infused food coating ingredients, are creating a positive outlook for the market.

Key Market Segmentation:

Breakup by Type:

Breakup by Form:

Breakup by Application:

Breakup by Region:

Competitive Landscape:

The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being AGRANA Beteiligungs-AG, Associated British Foods plc, Bowman Ingredients, Buhler Holding AG, Cargill Incorporated, Dohler, GEA Group Aktiengesellschaft, Ingredion Incorporated, Kerry Group plc, Marel, Newly Weds Foods Inc., Roquette Freres and Tate & Lyle PLC.

Key Questions Answered in This Report

Table of Contents

1 Preface

2 Scope and Methodology

3 Executive Summary

4 Introduction

5 Global Food Coating Ingredients Market

6 Market Breakup by Type

7 Market Breakup by Form

8 Market Breakup by Application

9 Market Breakup by Region

10 SWOT Analysis

11 Value Chain Analysis

12 Porters Five Forces Analysis

13 Price Analysis

14 Competitive Landscape

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