천연 식품 보존료 시장 : 유형별, 기능별, 용도별, 지역별(2025-2033년)
Natural Food Preservatives Market Report by Type, Function, Application, and Region 2025-2033
상품코드 : 1702021
리서치사 : IMARC
발행일 : 2025년 04월
페이지 정보 : 영문 143 Pages
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한글목차

천연 식품 보존료 세계 시장 규모는 2024년에 9억 8,720만 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 이 시장이 2033년까지 14억 710만 달러에 달하고, 2025-2033년 3.82%의 연평균 성장률(CAGR)을 보일 것으로 예측했습니다.

동식물에서 추출한 천연 식품 보존료는 식품의 안정성을 높이고 부패를 방지하며 가공식품의 유통기한을 연장하기 위해 식품 가공에 첨가됩니다. 이러한 방부제에 포함된 주요 성분으로는 약용 식물에서 추출한 천연 화합물 추출물, 소금, 설탕, 향신료 등이 있습니다. 이들은 식품에 박테리아의 증식을 억제하거나 지연시켜 식품의 부패를 방지합니다. 또한 유기적, 영양적 품질을 저해하지 않고 미생물학적, 안전적 품질을 향상시킵니다. 따라서 이러한 방부제는 화학적, 물리적 항균 처리의 효과적인 대안으로 간주됩니다. 일반적으로 육류, 포장 채소, 육즙, 반려동물사료, 스낵 등 신선 및 비 신선 식품을 포함한 다양한 유형의 식품에 소량 첨가됩니다.

천연 식품 보존료 시장 동향 :

시장의 주요 원동력은 대중의 건강에 대한 인식이 높아짐에 따라 소비자의 취향이 화학물질이 없는 자연 가공식품으로 빠르게 변화하고 있다는 점입니다. 이와 더불어, 클린 라벨 및 유기농 제품의 소비 확대가 시장에 활력을 불어넣고 있습니다. 또한, 가공식품 및 포장식품의 배합에 제품이 빠르게 활용되면서 제품 도입이 빠르게 진행되고 있습니다. 또한, 자기 주도적인 라이프스타일을 가진 노동 인구가 크게 증가함에 따라 바로 먹을 수 있는(RTE) 식품의 이용이 증가하여 유통기한 연장 제품에 대한 수요를 견인하고 있습니다. 이와는 별도로, 주요 기업들이 지속 가능한 개발에 중점을 둔 광범위한 조사 개발(R&D) 활동은 시장에 긍정적인 영향을 미치고 있습니다. 또한, 대중들 사이에서 초고속 인터넷의 보급과 식품 내 화학 방부제의 유해성에 대한 인식이 높아진 것도 시장 성장에 기여하고 있습니다. 이 외에도 급속한 도시화, 끊임없는 제품 혁신, 가처분 소득 수준 상승, 전자상거래 부문의 큰 성장 등이 시장 전망을 밝게 하고 있습니다.

본 보고서에서 다룬 주요 질문

목차

제1장 서문

제2장 조사 범위와 조사 방법

제3장 주요 요약

제4장 서론

제5장 세계의 천연 식품 보존료 시장

제6장 시장 분석 : 유형별

제7장 시장 분석 : 기능별

제8장 시장 분석 : 용도별

제9장 시장 분석 : 지역별

제10장 SWOT 분석

제11장 밸류체인 분석

제12장 Porter의 Five Forces 분석

제13장 가격 분석

제14장 경쟁 구도

LSH
영문 목차

영문목차

The global natural food preservatives market size reached USD 987.2 Million in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 1,407.1 Million by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 3.82% during 2025-2033.

Natural food preservatives derived from plants and animals are incorporated into the processing of food to increase stability, prevent spoilage, and extend the shelf-life of processed food products. The primary ingredients present in these preservatives include extracts of natural compounds derived from medicinal plants, salt, sugar, and spices. They inhibit or delay the growth of bacteria on food, thereby preventing food spoilage. Additionally, they improve microbial and safety quality without hindering organoleptic and nutritional quality. These preservatives are, therefore, considered to be an effective alternative to chemical and physical antimicrobial treatments. A small quantity is usually added to a variety of types of food, including perishable and non-perishable food types comprising meat, packaged vegetables, gravies, pet food, and snacks.

Natural Food Preservatives Market Trends:

The market is majorly driven by the rapidly shifting consumer preferences towards chemical-free, naturally processed food products due to the rising health awareness among the masses. In addition to this, the growing consumption of clean-label and organic products is providing an impetus to the market. Moreover, the rapid product utilization in the formulation of processed and packaged food products is leading to a higher product uptake. Also, a considerable rise in the working population leading a fast-paced lifestyle is resulting in an increased uptake of ready-to-eat (RTE) food, thus driving the demand for extended shelf-life products. Apart from this, extensive research and development (R&D) activities conducted by key players with an enhanced focus on sustainable development are positively impacting the market. The market is further propelled by the penetration of high-speed internet among the masses resulting in the growing awareness regarding the adverse effects of chemical preservatives in food. Some of the other factors creating a positive outlook for the market include rapid urbanization, continual product innovations, inflating disposable income levels and considerable growth in the e-commerce sector.

Key Market Segmentation:

Breakup by Type:

Breakup by Function:

Breakup by Application:

Breakup by Region:

Competitive Landscape:

The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being Archer-Daniels-Midland Company, BASF SE, Cargill Incorporated, Corbion N.V., International Flavors & Fragrances Inc., Kalsec Inc., Kemin Industries, Kerry Group plc, Koninklijke DSM N.V., Merck KGaA and Tate & Lyle PLC.

Key Questions Answered in This Report

Table of Contents

1 Preface

2 Scope and Methodology

3 Executive Summary

4 Introduction

5 Global Natural Food Preservatives Market

6 Market Breakup by Type

7 Market Breakup by Function

8 Market Breakup by Application

9 Market Breakup by Region

10 SWOT Analysis

11 Value Chain Analysis

12 Porters Five Forces Analysis

13 Price Analysis

14 Competitive Landscape

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