세계의 콜라겐 시장 : 시장 규모, 점유율 및 동향 분석(제품별, 공급원별, 용도별, 지역별), 부문별 예측(2025-2030년)
Collagen Market Size, Share & Trends Analysis Report By Product (Gelatin, Hydrolyzed Collagen), By Source (Bovine, Porcine), By Application (Food & Beverages, Healthcare), By Region, And Segment Forecasts, 2025 - 2030
상품코드 : 1678746
리서치사 : Grand View Research
발행일 : 2025년 02월
페이지 정보 : 영문 100 Pages
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한글목차

콜라겐 시장의 성장 및 동향

Grand View Research, Inc.의 최신 보고서에 따르면 세계의 콜라겐 시장 규모는 2030년에는 187억 달러에 달할 것으로 예측되며, 2025년부터 2030년에 걸쳐 11.3%의 연평균 성장률(CAGR)로 성장할 것으로 예측됩니다.

이 시장은 식음료, 헬스케어, 화장품 등 다양한 응용 분야에서 콜라겐 함유량이 증가함에 따라 시장이 확대될 것으로 예상됩니다.

콜라겐의 주요 공급원은 돼지, 소, 해산물, 가금류입니다. 콜라겐은 연골, 소의 뼈, 가죽에서 발견됩니다. 소 콜라겐은 소의 가용성이 높고 소고기 생산량이 증가함에 따라 풍부하게 공급되고 있습니다. 또한 돼지는 사람에게서 발견되는 콜라겐과 유사하기 때문에 소보다 돼지의 공급원이 더 좋은 것으로 간주됩니다. 돼지 유래 콜라겐은 소 콜라겐에 비해 감염 및 알레르기의 전이 위험이 낮습니다. 이는 향후 몇 년 동안 돼지고기에 대한 수요를 증가시킬 것으로 예상됩니다.

북미에서는 헬스케어, 화장품, 식음료 등 다양한 산업에서 제품 수요가 크게 증가할 것으로 예상됩니다. 또한 이 지역 시장은 건강 음료에 대한 소비자들의 선호도가 높아지면서 긍정적인 영향을 받을 것으로 예상됩니다. 특히 미국에서 헬스케어에 대한 공공 지출 증가와 함께 강력한 헬스케어 산업의 존재는 이 지역 시장에 도움이 될 것으로 예상됩니다. 구미 과자 제품에 대한 수요 증가는 향후 몇 년 동안 아태지역 전체에서 제품 수요를 견인할 것으로 예상됩니다.

COVID-19 팬데믹은 식음료 산업 전체에 큰 영향을 미쳤습니다. 격리 규칙으로 인해 공급 부족과 공급망의 혼란이 발생하여 국내 시장 참여자들이 어려움을 겪고 있습니다. 반면에 여러 가지 건강상의 이점을 제공하는 고영양 가치 제품에 대한 수요가 증가하고 있습니다. 콜라겐은 노인을 돕기 위해 고안된 보충제를 통해 섭취하는 경우가 많습니다. 고령화 인구 사이에서 보충제에 대한 수요가 증가함에 따라 건강, 면역력 및 전반적인 웰빙을 개선할 수 있을 것으로 보입니다. 또한 팬데믹으로 인해 소비자들은 식음료 제품 라벨에 대한 의식이 더욱 높아졌습니다. 이는 식음료 제조업체에게 사업 확장의 기회를 열어줄 것으로 예상됩니다.

콜라겐 시장 보고서 및 하이라이트

목차

제1장 분석 방법 및 범위

제2장 주요 요약

제3장 콜라겐 시장 : 변동 요인, 경향, 범위

제4장 콜라겐 시장 : 제품별 전망, 추정 및 예측

제5장 콜라겐 시장 : 공급원별 전망, 추정 및 예측

제6장 콜라겐 시장 : 용도별 전망, 추정 및 예측

제7장 콜라겐 시장 : 지역별 전망, 추정 및 예측

제8장 경쟁 구도

HBR
영문 목차

영문목차

Collagen Market Growth & Trends:

The global collagen market size is expected to reach USD 18.7 billion by 2030, registering a CAGR of 11.3% from 2025 to 2030, according to a new report by Grand View Research, Inc. The market is expected to increase on account of the increasing collagen inclusion from a variety of applications, including food & beverage, healthcare, and cosmetics.

The primary product sources are porcine, bovine, marine, and poultry. It is found in cartilage, cow bones, and hides. Bovine collagen is available in abundance on account of the high availability of cattle and increasing beef production. In addition, porcine sources are considered better than bovine sources as porcine is similar to the collagen found in humans. The threat of transfer of infections and allergies is lower in collagen derived from porcine sources as compared to bovine sources. This, in turn, is expected to boost the demand for porcine in the coming years.

In North America the product demand is anticipated to witness significant growth in various industries such as healthcare, cosmetics, and food & beverage, among others. Furthermore, the region's market is expected to be positively influenced by consumers' growing preference for health drinks. The presence of a strong healthcare industry, combined with increased public expenditure on healthcare, particularly in the U.S. is expected to benefit the regional market. The increasing demand for gummy confectionery products is expected to drive product demand across the region in the coming years.

The COVID-19 pandemic has had a significant impact on the entire food and beverage industry. The isolation rules have caused a lack of supply and disruption in the supply chain, causing domestic market participants to struggle. On the other hand, there is a rise in demand for high-nutritional-value products that provide several health benefits. Collagen is frequently obtained from supplements designed to help the elderly. The growing demand for supplements among the aging population is likely to improve health, immunity, and overall well-being. Furthermore, because of pandemics, consumers have become more conscious regarding food and beverage product labels. This is expected to open a surplus opportunity for food and beverage manufacturers to expand their businesses.

Collagen Market Report Highlights:

Table of Contents

Chapter 1. Methodology and Scope

Chapter 2. Executive Summary

Chapter 3. Collagen Market Variables, Trends & Scope

Chapter 4. Collagen Market: Product Outlook Estimates & Forecasts

Chapter 5. Collagen Market: Source Outlook Estimates & Forecasts

Chapter 6. Collagen Market: Application Outlook Estimates & Forecasts

Chapter 7. Collagen Market Regional Outlook Estimates & Forecasts

Chapter 8. Competitive Landscape

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