오레가노 시즈닝 세계 시장은 2024년 14억 3,000만 달러로 평가되었으며, 2025년부터 2034년까지 연평균 복합 성장률(CAGR) 5.8%로 성장할 것으로 예측됩니다.
오레가노 시즈닝은 지중해 요리, 이탈리아 요리 및 기타 세계 전통 요리와 같은 다양한 요리에서 중요한 역할을 하기 때문에 세계에서 인기가 높아지고 있습니다. 이 허브는 피자, 파스타, 샐러드 등의 주식에 자주 사용되며 세계 주방에서 빼놓을 수없는 재료입니다. 세계가 보다 다양한 요리 체험을 받아들이면서, 오레가노 수요는 증가하고 있으며, 중요한 풍미 조미료로서의 지위를 더욱 확고하게 하고 있습니다. 요리의 매력과 함께, 소비자는 오레가노가 가지는 항산화 작용, 항염증 작용, 항균 작용 등 건강상의 이점에도 인식하고 있습니다. 이러한 의식 증가는 풍미와 건강을 모두 향상시킬 수 있는 식재료를 요구하는 사람이 늘고 있기 때문에 시장 확대에 중요한 역할을 하고 있습니다.
패스트 푸드 체인과 레스토랑을 중심으로 한 식품 산업의 확대도 오레가노 시즈닝 시장의 성장 촉진요인 중 하나입니다. 맛있는 요리를 요구하는 소비자 수요에 부응하기 위해 많은 외식업자가 메뉴에 오레가노를 추가하고 있습니다. 이 동향은 다양한 식품의 맛을 향상시키는 허브의 능력과 결합하여 시장의 상승 궤도를 계속 밀어줍니다. 세계의 식품 산업의 성장이 계속되고 있는 가운데, 오레가노는 그 만능성으로부터, 가정의 요리인에게도 요리의 프로에도 정평의 재료로서 자리매김되고 있습니다.
시장 규모 | |
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시작 연도 | 2024년 |
예측 연도 | 2025-2034년 |
시작 금액 | 14억 3,000만 달러 |
예측 금액 | 25억 달러 |
CAGR | 5.8% |
제품 유형별로는 오레가노 파우더 부문이 시장을 선도하고 2024년에는 9억 1,160만 달러를 창출했습니다. 오레가노 파우더의 편의성은 그 인기를 견인하는 주요 요인입니다. 계량, 분사, 보존이 용이하고, 원시 오레가노에 비해 보존 기간이 깁니다. 이 실용성에 의해 소비자에게도 제조업체에게 선호되고, 시장에서 지배적인 제품 형태가 되고 있습니다.
용도별로 보면, 레스토랑 및 호텔 부문은 2024년에 4억 3,590만 달러를 차지했습니다. 이러한 시설은 독특한 맛과 특징적인 요리로 차별화를 항상 추구하고 있습니다. 오레가노는 다양한 요리를 돋보이게하는 동시에 맛을 돋보이게하기 때문에 요리사에게 선호됩니다. 많은 레스토랑과 호텔이 오레가노를 사용한 요리를 메뉴에 도입하여 고객의 로열티를 높이고 접객 산업의 지속적인 확대에 기여하고 있습니다.
아시아태평양에서는 중국의 오레가노 시즈닝 시장이 2024년 1억 8,700만 달러에 달했습니다. 이 성장의 원동력은 아시아 요리와 지중해 요리의 풍미를 높이는 허브의 효능입니다. 중국에서는 도시화가 진행되고 가처분 소득이 증가하고 있기 때문에 외식이나 포장된 조리된 식품을 구입하는 소비자가 늘고 있습니다. 이러한 소비자 행동의 변화는 오레가노와 같은 고품질의 풍미있는 재료에 대한 수요 증가로 이어져 시장 성장을 더욱 강화하고 있습니다.
The Global Oregano Seasoning Market was valued at USD 1.43 billion in 2024 and is projected to grow at a CAGR of 5.8% between 2025 and 2034. Oregano seasoning is enjoying increasing popularity worldwide due to its prominent role in a variety of cuisines, including Mediterranean, Italian, and other global food traditions. The herb is commonly used in staple dishes like pizza, pasta, and salads, making it an essential ingredient in kitchens around the world. As the world embraces more diverse culinary experiences, oregano's demand continues to rise, further cementing its place as a key flavor enhancer. Along with its culinary appeal, consumers are becoming more conscious of the health benefits oregano offers, such as its antioxidant, anti-inflammatory, and antimicrobial properties. This growing awareness is playing a key role in expanding the market as people increasingly seek ingredients that can boost both flavor and wellness.
The expansion of the food industry, particularly with fast-food chains and restaurants, is another driver of growth in the oregano seasoning market. Many food service providers are adding oregano to their menus to meet consumer demand for flavorful dishes. This trend, paired with the herb's ability to elevate the taste of a wide range of foods, continues to fuel the market's upward trajectory. With the ongoing growth of the global food industry, oregano's versatile nature positions it as a staple ingredient for both home cooks and culinary professionals alike.
Market Scope | |
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Start Year | 2024 |
Forecast Year | 2025-2034 |
Start Value | $1.43 Billion |
Forecast Value | $2.5 Billion |
CAGR | 5.8% |
In terms of product type, the oregano powder segment led the market, generating USD 911.6 million in 2024. Oregano powder's convenience is a major factor driving its popularity. It is easy to measure, sprinkle, and store and offers a longer shelf life compared to fresh oregano. This practicality has made it the preferred choice for both consumers and manufacturers alike, making it the dominant product form in the market.
Looking at applications, the restaurant and hotel segment accounted for USD 435.9 million in 2024. These establishments are constantly seeking to differentiate themselves with unique flavors and signature dishes. Oregano's ability to complement a wide variety of cuisines while enhancing the flavor profile makes it a favorite choice for chefs. Many restaurants and hotels have incorporated oregano-based dishes into their menus, driving customer loyalty and contributing to the ongoing expansion of the hospitality industry.
In the Asia-Pacific region, China's oregano seasoning market reached USD 187 million in 2024. This growth is fueled by the herb's ability to elevate the flavor of both Asian and Mediterranean-inspired dishes. With China's growing urbanization and increasing disposable incomes, more consumers are dining out or purchasing packaged ready-to-eat foods. This shift in consumer behavior has led to an increase in demand for high-quality, flavorful ingredients like oregano, further propelling market growth.