세계 건조 야채 시장 규모는 편리하고 오래 보관할 수 있는 식품에 대한 소비자 수요 증가로 2024-2032년 연평균 6.3% 이상의 성장률을 기록할 것으로 예상됩니다.
현대인의 라이프스타일이 빠르게 변화함에 따라 소비자들은 맛은 그대로 유지하면서 영양가는 유지하면서 쉽게 조리할 수 있는 식품을 원하고 있습니다. 예를 들어, NRGene Technologies Ltd.는 2024년 1월, 영양가와 맛을 유지하면서 스스로 건조되는 과일과 야채 품종을 생산하는 데 초점을 맞춘 푸드테크 자회사 Supree를 설립했습니다.
건조 야채는 보존 기간이 길고 영양분을 거의 그대로 유지합니다. 건강에 대한 관심이 높아짐에 따라 사람들은 더 자연스럽고 유기농 식품을 선택하게 되었습니다. 따라서 특히 신선한 야채를 구할 수 없거나 저렴하게 구할 수 없는 지역에서는 말린 야채가 신선한 야채를 대체할 수 있는 건강한 식품으로 여겨지고 있습니다.
식품 가공 산업의 확장은 조리된 음식, 수프, 디저트, 조미료의 제조에 이 제품의 적용을 촉진하고 있습니다. 식품 가공 레스토랑과 외식 산업도 보존 용이성, 폐기물 감소 및 지속가능한 품질로 인해 건조 야채에 크게 의존하고 있습니다. 냉동 및 공기 건조와 같은 저온 저장 기술의 유입은 건조 야채의 품질과 다양성을 향상시키고 소비자와 식품 제조업체의 인기를 높이기 위해 시장 성장에 박차를 가하고 있습니다.
건조 야채 산업은 유형, 가공 방법, 최종사용자 및 지역으로 분류됩니다.
유형별로 보면 양파 및 마늘 분야는 다양한 요리에 필수적인 식재료로 널리 사용되고 있어 2032년까지 양호한 성장률을 보일 것으로 예측됩니다. 이러한 건조 제품은 신선한 제품과 유사한 복합적인 맛과 건강상의 이점을 제공하며, 저장 기간이 길고 보관 및 운송이 용이하다는 장점도 있습니다. 식품 분야에서도 수프, 소스, 간편식용 건조 양파와 마늘에 대한 의존도가 높아지면서 폐기물을 줄이고 소비자와 기업의 비용 효율성을 높이고 있습니다.
가정 소비 최종사용자 부문의 건조 야채 시장은 가정 요리사들 사이에서 편리한 식재료에 대한 선호도가 높아짐에 따라 2024-2032년 동안 강력한 성장이 예상됩니다. 바쁜 라이프스타일과 건강 및 경제적인 측면을 고려한 가정 내 요리 습관이 증가함에 따라 건조 야채는 가정에 매력적인 식품으로 자리 잡고 있습니다. 또한, 건조 야채는 보관이 용이하고 부분적인 유지보수가 가능하기 때문에 음식물 쓰레기를 줄이고 식량 안보를 효율적으로 관리하는 데 이상적입니다.
북미 건조 야채 산업은 2032년까지 강력한 속도로 성장할 것으로 예측됩니다. 이러한 성장의 배경에는 식물성 식단의 인기 증가와 건강 지향적인 소비자들 사이에서 건강하고 오래 보관할 수 있는 식품에 대한 수요가 증가하고 있기 때문입니다. 이 지역의 밀키트 및 구독형 식품 서비스에는 편리하고 오래 보관할 수 있는 건조 야채가 자주 포함되어 있습니다. 강력한 식품 가공 산업과 소비자와 생산자에게 어필할 수 있는 고품질 건조 야채를 확보하기 위한 건조 공정 기술 개발이 이 지역의 시장 성장을 촉진하고 있습니다.
Dried vegetable market size is expected to register over 6.3% CAGR between 2024 to 2032, driven by rising consumer demand for convenient and long-lasting food products. With the fast pace of modern lifestyles, consumers are looking for easy-to-prepare foods that retain nutritional value without compromising taste. For instance, in January 2024, NRGene Technologies Ltd. launched a FoodTech subsidiary, Supree focused on creating self-drying fruit and vegetable varieties while maintaining the nutritional value and flavor.
Dried vegetables offer extended shelf life and retain most of their nutrients. Growing health consciousness is helping people choose more natural and organic foods. To that end, these vegetables are considered a healthy alternative to fresh vegetables, especially in areas where fresh vegetables may not always be available or cheap.
The expansion of the food processing industry is driving the product application in the preparation of prepared foods, soups, desserts, and seasonings. Food processing restaurants and foodservice industries also rely heavily on dried vegetables for their ease of storage, waste reduction and sustainable quality. The influx of cold-storage technologies, such as freezing and air-drying to improve the quality and variety of dried vegetables for making them more popular with consumers and food manufacturers will add to the market growth.
The dried vegetable industry is classified into type, processing method, end-user and region.
Based on type, the onion & garlics segment is projected to observe decent growth rate through 2032 due to their widespread use as essential ingredients in a variety of cuisines. These dried products offer similar complex flavors and health benefits to their fresh counterparts with the added advantage of longer shelf life as well as easier storage and transportation. The food sector also relies heavily on dried onions and garlic for soups, sauces, and convenient foods for reducing waste and increasing the cost efficiency for consumers and businesses.
Dried vegetable market from the household consumption end-user segment is anticipated to witness robust growth during 2024-2032 favored by the increasing preference for convenient food ingredients among home cooks. Busy lifestyles and increasing home cooking habits driven by health considerations and economic considerations have made dried vegetables attractive for households. The ease of storage and partial maintenance of these vegetables also makes them ideal for reducing food waste and managing food security efficiently.
North America dried vegetable industry is predicted to grow at a strong rate through 2032. The growth is attributed to the rising popularity of plant-based diets and the growing demand for healthy, shelf-stable foods among health-conscious consumers. Meal kits and subscription food services in the region often include dried vegetables for their convenience and long shelf life. The strong food processing industry and the technological developments in drying processes to ensure high-quality dried vegetables that appeal to consumers and producers are stimulating the regional market growth.