미생물 리파아제 시장 규모 : 공급원별, 형태별, 용도별 예측(2024-2032년)
Microbial Lipase Market Size - By Source (Fungi, Bacteria, Yeast), By Form (Liquid, Powder), By Application (Cleaning Agents, Animal Feed, Dairy Products, Bakery Products, Confectionery Products) & Forecast, 2024 - 2032
상품코드 : 1487691
리서치사 : Global Market Insights Inc.
발행일 : 2024년 03월
페이지 정보 : 영문 300 Pages
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한글목차

미생물 리파아제 시장 규모는 식음료(F&B), 제약, 세제 등 다양한 산업에서 효소 기반 솔루션에 대한 수요가 증가하면서 2024-2032년간 6.7% 이상의 CAGR을 나타낼 것으로 예상됩니다.

천연 소재와 클린 라벨 제품에 대한 소비자 선호도가 높아지면서 지속 가능하고 친환경적인 제조 공정에 대한 규제 요건이 더욱 엄격해지고 있습니다.

제품 제조업체들은 미생물 리파아제의 생산 수율을 높이고, 발효 공정을 최적화하고, 안정성, 특이성 및 성능 특성을 개선한 새로운 효소 제제를 개발하기 위해 연구개발에 대한 투자를 늘리고 있습니다. 또한, 유전공학, 단백질 공학 및 효소 고정화 기술의 발전으로 특정 산업 응용 분야에 대한 기능성과 적용성을 향상시킨 맞춤형 리파아제 개발이 가능해졌습니다.

미생물 리파아제 산업은 공급원, 형태, 용도, 지역으로 구분됩니다.

효모 기반 리파제 시장은 높은 효소 활성, 광범위한 기질 특이성, 다양한 환경 조건에 대한 내성으로 인해 2032년까지 6.1%의 성장률을 나타낼 것으로 예상됩니다. 효모 기반 발현 시스템은 미생물 리파아제의 비용 효율적이고 확장 가능한 생산을 가능하게 하는 동시에 안정적인 효소 품질과 공급을 보장합니다. 또한, 효모 균주 엔지니어링과 발효 기술의 발전으로 리파아제 효소의 생산 효율과 수율이 향상되고 있습니다.

제과용 미생물 리파아제 시장 점유율은 2024년부터 2032년까지 연평균 7.3%의 연평균 복합 성장률(CAGR)을 나타낼 것으로 예상됩니다. 이는 초콜릿, 사탕, 구운 식품 등 다양한 제품의 질감, 풍미, 보존성을 개선하고 지질 가수분해 반응을 촉매하기 위해 제과 산업에서 널리 사용되고 있기 때문입니다. 이 효소들은 지방의 개질, 유화 및 풍미 개발을 도와 제조업체가 원하는 제품 특성을 달성하고 소비자의 기호에 맞는 관능적이고 관능적인 제과류에 대한 선호도를 충족시킬 수 있도록 도와줍니다.

유럽의 미생물 리파아제 산업은 엄격한 규제 기준과 천연 소재 및 클린 라벨 소재에 대한 소비자 선호에 힘입어 예측 기간 동안 7.2%의 연평균 복합 성장률(CAGR)을 나타낼 것으로 예상됩니다. 생명공학 및 효소 공학 기술의 발전과 R&D 이니셔티브에 대한 막대한 투자와 함께 이 지역의 지속적인 혁신과 시장 확대에 기여할 것입니다.

목차

제1장 조사 방법과 조사 범위

제2장 주요 요약

제3장 업계 인사이트

제4장 경쟁 구도

제5장 시장 규모와 예측 : 공급원별, 2018년-2032년

제6장 시장 규모와 예측 : 형태별, 2018년-2032년

제7장 시장 규모와 예측 : 용도별, 2018년-2032년

제8장 시장 규모와 예측 : 지역별, 2018년-2032년

제9장 기업 개요

LSH
영문 목차

영문목차

Microbial lipase market size is expected to record over 6.7% CAGR between 2024 and 2032, driven by the rising demand for enzyme-based solutions in various industries, such as food & beverage (F&B), pharmaceuticals, and detergents. The growing consumer preference for natural and clean-label products has made way for stringent regulatory requirements for sustainable and eco- friendly manufacturing processes.

Product manufacturers are increasingly investing in R&D efforts to enhance microbial lipase production yields, optimize fermentation processes, and develop novel enzyme formulations with improved stability, specificity, and performance characteristics. Moreover, advancements in genetic engineering, protein engineering, and enzyme immobilization technologies are enabling the development of tailor-made lipase variants with enhanced functionality and applicability for specific industrial applications. For example, in April 2023, Lausanne-based Adaptyv Biosystems paved a way for protein designers to develop novel medicines, new enzymes, and sustainable equipment with its full stack protein engineering foundry.

The microbial lipase industry is segmented into source, form, application and region.

Based on source, the market value from the yeast segment is expected to witness 6.1%growth rate through 2032, favored by high enzyme activity, broad substrate specificity, and tolerance to a wide range of environmental conditions. Yeast-based expression systems enable cost-effective and scalable production of microbial lipases whilst ensuring consistent enzyme quality and supply. Advancements in yeast strain engineering and fermentation technologies also enhance the production efficiency and yield of lipase enzymes.

Microbial lipase market share from the confectionery products application segment is slated to record 7.3% CAGR during 2024 and 2032. This is due to their wide usage in the confectionery industry to catalyze lipid hydrolysis reactions by improving the texture, flavor, and shelf life of various products, such as chocolates, candies, and baked goods. These enzymes aid in fat modification, emulsification, and flavor development, allowing manufacturers to achieve desired product characteristics and meet the consumer preferences for indulgent and sensory-rich confectionery items.

Europe microbial lipase industry will generate lucrative growth at 7.2% CAGR during the forecast period, attributed to the stringent regulatory standards and consumer preferences for natural and clean-label ingredients. Advancements in biotechnology and enzyme engineering technologies, coupled with significant investments in R&D initiatives will also contribute to the continuous innovation and expansion of the regional market expansion.

Table of Contents

Chapter 1 Methodology & Scope

Chapter 2 Executive Summary

Chapter 3 Industry Insights

Chapter 4 Competitive Landscape, 2023

Chapter 5 Market Size and Forecast, Source, 2018-2032 (USD Million, Kilo Tons)

Chapter 6 Market Size and Forecast, By Form, 2018-2032 (USD Million, Kilo Tons)

Chapter 7 Market Size and Forecast, By Application, 2018-2032 (USD Million, Kilo Tons)

Chapter 8 Market Size and Forecast, By Region, 2018-2032 (USD Million, Kilo Tons)

Chapter 9 Company Profiles

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