사료 기호성 향상제 시장 규모는 2024-2032년에 CAGR 3.4% 이상에 달할 것으로 추정되고 있습니다.
이는 가축 증가와 육류 소비를 지원하는 고품질 동물사료에 대한 수요 증가에 기인합니다. 2050년까지 세계 육류 소비량은 4억 6,000만 톤에서 5억 7,000만 톤에 달할 것으로 추정됩니다.
향료, 감미료, 아로마 화합물과 같은 기호성 향상제는 사료를 동물에게 더 매력적으로 만들어 소비를 촉진하고 사료 효율을 높이기 위해 사용됩니다. 최근 가축 생산자들이 사료 요구율을 최적화하고 가축의 전반적인 건강과 성적을 향상시키기 위해 노력함에 따라 기호성 향상제의 사용은 바람직한 사료 섭취 수준을 달성하고 생산성을 극대화하는 데 필수적입니다. 또한 소비자의 취향과 식습관의 변화, 동물 복지와 지속가능성에 대한 인식이 높아짐에 따라 고품질 사료를 먹고 자란 동물에서 생산된 고급 축산물에 대한 수요가 증가하고 있습니다. 사료 기호성 개선제는 사료의 맛, 향, 질감을 개선하여 동물의 기호성과 수용성을 향상시킬 수 있습니다.
제품 유형별로는 아로마 증강제 부문의 사료 기호성 향상제 산업은 예측 기간 중 3.3%의 연평균 복합 성장률(CAGR)을 나타낼 것으로 예상됩니다. 동물, 특히 돼지와 가금류와 같은 단위동물은 사료의 기호성을 평가하기 위해 후각에 크게 의존합니다. 천연 또는 합성 화합물로 구성된 아로마 강화제는 사료의 아로마 프로파일을 강화하기 위해 특별히 배합되어 동물에게 더 매력적이고 식욕을 자극합니다. 또한 아로마 강화제는 사료 성분의 바람직하지 않은 냄새와 풍미를 마스킹하여 기호성을 더욱 향상시키고 소비를 촉진할 수 있습니다.
가축별로 보면 반추동물 부문 사료 기호성 향상제 시장은 2024-2032년 연평균 4%의 연평균 복합 성장률(CAGR)을 나타낼 것으로 예상됩니다. 향료와 아로마 화합물을 포함한 기호성 향상제는 반추동물의 사료 섭취와 소비에 큰 영향을 미쳐 전반적인 사료 섭취와 영양 이용률을 향상시킬 수 있습니다. 또한 반추 동물에서 추출한 고품질 육류 및 유제품에 대한 수요가 지속적으로 증가함에 따라 생산자는 사료 효율과 동물의 성능을 최적화하는 데 점점 더 중점을 두게 되었습니다.
유럽의 사료 기호성 개선제 시장은 2032년까지 3.4%의 성장률을 보일 것으로 예상되는데, 이는 동물사료의 품질과 안전에 대한 규제가 강화되고 있기 때문입니다. 고급 품질의 축산물에 대한 소비자 수요가 증가함에 따라 이 지역의 축산 농가는 동물의 성적을 향상시키고 시장의 기대에 부응하기 위해 사료 기호성을 더욱 우선시하고 있습니다.
Feed palatability enhancers market size is estimated to witness over 3.4% CAGR between 2024 and 2032, owing to the increasing demand for high-quality animal feed to support the growing livestock population and meat consumption. As per estimates, by 2050, global meat consumption is expected to reach between a staggering 460 million and 570 million tons.
Palatability enhancers, such as flavoring agents, sweeteners, and aroma compounds are used to make feed more appealing to animals, thereby encouraging consumption and enhancing feed efficiency. Lately, as livestock producers are seeking to optimize feed conversion ratios and improve overall animal health and performance, the use of palatability enhancers has become essential to achieve desired feed intake levels and maximize productivity. Moreover, changing consumer preferences and dietary habits along with the rising awareness of animal welfare and sustainability are driving the demand for premium-quality animal products derived from animals raised on high-quality feed. Feed palatability enhancers also help in enhancing the taste, aroma, and texture of feed, leading to improved palatability and acceptance by animals.
The overall market is divided based on product type, livestock and region.
In terms of product type, the feed palatability enhancers industry from the aroma enhancer segment is poised to witness 3.3% CAGR over the forecast period. Animals, particularly monogastric species like pigs and poultry, rely heavily on their sense of smell to evaluate feed palatability. Aroma enhancers, consisting of natural or synthetic compounds, are specifically formulated to enhance the aroma profile of feed, making it more appealing to animals and stimulating their appetite. Additionally, aroma enhancers can mask undesirable odors or flavors in feed ingredients for further improving palatability and encouraging consumption.
On the basis of livestock, the feed palatability enhancers market from the ruminants segment will record 4% CAGR during 2024-2032, attributed to unique dietary preferences and digestive systems. Palatability enhancers, including flavoring agents and aroma compounds, can significantly impact the acceptance and consumption of feed among ruminants, thereby improving overall feed intake and nutrient utilization. Additionally, as the demand for high-quality meat and dairy products derived from ruminant livestock continues to rise, producers are increasingly focusing on optimizing feed efficiency and animal performance.
Europe feed palatability enhancers market is slated to witness a 3.4% growth rate through 2032, attributed to the stringent regulations on animal feed quality and safety. With increasing consumer demand for premium-quality animal products, livestock producers in the region are further prioritizing feed palatability to enhance animal performance and meet the market expectations.