세계의 균질화기 시장 규모 : 제품별, 용도별, 지역별 범위 및 예측
Global Homogenizers Market Size By Product (Ultrasonic, Pressure, and Mechanical), By Application (Food and Dairy, Cosmetics, Pharmaceuticals, Life Sciences and Biotechnology), By Geographic Scope And Forecast
상품코드 : 1736820
리서치사 : Verified Market Research
발행일 : 2025년 05월
페이지 정보 : 영문 202 Pages
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한글목차

균질화기 시장 규모 및 예측

균질화기 시장 규모는 2024년에 3억 3,162만 달러로 평가되었고, 2026-2032년 6.02%의 연평균 복합 성장률(CAGR)로 성장하여 2032년에는 5억 2,935만 달러에 달할 것으로 예측됩니다.

균질화기는 입자 크기를 줄이고 지방구를 분해하는 데 사용되기 때문에 시장은 식품 및 유제품 가공 부문에서 강력한 성장세를 보이고 있습니다. 세계의 균질화기 시장 보고서는 시장의 전반적인 평가를 제공합니다. 주요 부문, 동향, 시장 성장 촉진요인, 억제요인, 경쟁 구도, 시장에서 중요한 역할을 하는 요인 등을 종합적으로 분석합니다.

세계의 균질화기 시장 정의

균질화기는 두 개의 비수용성 제품을 균일한 점도로 혼합하는 데 사용되는 실험실 또는 산업용 기계의 일부로, 분리를 제거하거나 감소시키는 데 도움이 됩니다. 균질화기를 사용하여 균질화 정도를 조정할 수도 있습니다. 균질화기는 제품의 유기적 특성과 안정성을 향상시킵니다. 균질화기는 또한 미생물학적 활성을 감소시키고 제품의 유통기한을 연장하는 데 도움이 됩니다. 균질화기의 또 다른 장점은 제품의 균일성, 일관성, 점도, 맛, 색상의 개선입니다. 균질화기는 식음료, 화학, 제약 및 퍼스널케어 산업에서 일반적인 산업 공정이 되었습니다.

균질화기에는 초음파식, 압력식, 기계식 등 3가지 유형이 있으며, 생물학적, 화학적 시료의 미립자를 얻을 수 있습니다. 초음파 균질화기는 소니케이터 또는 소니파이어라고도 하며, 캐비테이션이나 초음파를 이용하여 조직과 세포를 파괴합니다. 고압 균질화기는 1차 액체 시료의 흐름을 시료의 균질화 및/또는 시료 내 성분의 입자 크기를 줄이는 것을 목적으로 하는 여러 가지 힘 중 하나를 받는 메커니즘을 통해 1차 액체 시료의 흐름을 강제로 통과시키는 균질화기입니다. 기계적 균질화기는 용액 내 생물학적 시료를 균일한 분포 상태로 만들기 위해 직접 물리적 힘을 사용하여 모든 분획의 분자 구성이 일정하게 유지되도록 하는 장치입니다. 기계적 분쇄는 전통적으로 조직을 녹이고 박격포와 유봉으로 분쇄하여 달성되었습니다.

균질화기는 식품 및 유제품, 제약, 화장품 및 퍼스널케어, 화학 제조 등 다양한 최종 사용 산업에서 사용되고 있습니다. 이러한 분야의 확장은 균질화기 시장을 견인할 것으로 예측됩니다. 이러한 최종 용도 분야 중 식품 및 유제품 산업에서 균질화기에 대한 수요가 가장 큰 분야는 식품 및 유제품 산업입니다. 식품 및 유제품 제조업체는 균질화기를 통해 새로운 카테고리의 제품을 도입하거나 기존 제품의 사용 편의성을 향상시키는 등 많은 이점을 얻을 수 있기 때문에 제품 제조 공정에 균질화 기술을 통합하고 있습니다. 또한, 기존 균질화 장치에서 자동화된 균질화 장치로의 전환이 특히 신흥국 시장에서 균질화 장치 시장의 성장을 가속하고 있습니다. 반면, 균질화 장비의 높은 비용은 균질화 장비 시장의 성장을 저해할 것으로 예측됩니다. 그럼에도 불구하고 중산층의 가처분 소득 증가는 소매 식품 시장의 성장을 유발하고 궁극적으로 균질화 제품에 대한 요구 사항을 더욱 증가시킬 것으로 보입니다.

세계의 균질화기 시장 개요

균질화기는 주로 유제품 및 식품 분야에서 사용되며 과일 주스, 스무디, 우유 및 유제품과 같은 음료에서 입자 크기를 줄이고 지방구를 분해하여 질감과 점도를 향상시키는 데 사용됩니다. 신선식품 및 유제품의 유통기한은 제조업체, 유통업체 및 소매업체에게 필수적입니다. 기존에는 극한의 온도에 노출시키는 열처리를 통해 식품을 보존했습니다. 그러나 열처리 기술의 가장 큰 단점은 식품과 유제품의 품질과 신선도가 손상된다는 점입니다. 열처리는 유해한 박테리아와 미생물을 죽이는 데 도움이 되지만 열에 약한 비타민과 영양소, 귀중한 세균군의 분해와 변성을 촉진합니다. 균질화기는 우유와 같은 포장 식품의 입자를 균질화하여 제품의 유통기한을 연장하고 신선식품의 맛, 질감, 영양소를 보존하는 데 도움이 됩니다. 균질화기는 아이스크림, 크림치즈, 에바밀크의 맛, 식감, 외관을 개선하여 신선식품의 우수한 품질을 실현하여 높은 인기를 얻고 있습니다.

균질화기는 안정된 현탁액이나 에멀젼을 만들거나 약물 입자를 미세화하여 생체 이용률을 향상시키기 위해 제약 및 생명공학 산업에서 광범위하게 사용되고 있습니다. 의약품 및 생명공학 제품에 대한 수요 증가는 균질화기 수요를 주도하고 있습니다. 또한, 식품 안전과 품질에 대한 인식이 높아지면서 가공식품의 안전과 품질을 향상시키는 균질화기에 대한 수요가 증가하고 있습니다. 균질화기는 세균 오염 제거, 균일한 혼합, 유통기한 연장에 사용되어 식품 안전 및 품질 보증 프로세스에서 중요한 도구가 되고 있습니다.

목차

제1장 서론

제2장 조사 방법

제3장 주요 요약

제4장 시장 전망

제5장 제품별 시장

제6장 용도별 시장

제7장 지역별 시장

제8장 경쟁 구도

제9장 기업 개요

LSH
영문 목차

영문목차

Homogenizers Market Size And Forecast

Homogenizers Market size was valued at USD 331.62 Million in 2024 and is projected to reach USD 529.35 Million by 2032, growing at a CAGR of 6.02% from 2026 to 2032.

The market is experiencing strong growth from the food and dairy processing sector, as they have been used to reduce the particle size and break down fat globules. The Global Homogenizers Market report provides a holistic evaluation of the market. The report offers a comprehensive analysis of key segments, trends, drivers, restraints, competitive landscape, and factors that are playing a substantial role in the market.

Global Homogenizers Market Definition

A homogenizer is a piece of laboratory or industrial machinery used to mix two non-soluble products into uniform consistency which helps to eliminate or reduce the separation. The degree of homogenization can also be regulated by using homogenizers. Homogenizers boost the product's organoleptic properties and stability. Homogenizer also helps to reduce microbiological activity and extend the shelf life of the products. The further benefits of homogenization include improved product uniformity, consistency, viscosity, improved flavor and color. It has become a common industrial process in the food and beverage, chemical, medicinal, and personal care industries.

There are three types of homogenizers available such as - ultrasonic, pressure, and mechanical to achieve fine particles of the biological and chemical samples. Ultrasonic homogenizers, also known as Sonicator and Sonifier, utilize cavitation and ultrasonic waves to disrupt tissues and cells. High-pressure homogenizers are homogenizer that forces a stream of the primary liquid sample through a mechanism that subjects it to any one of a number of forces which is aimed to homogenize the sample and/or reduce the particle sizes of any components within it. A mechanical homogenizer is equipment that use direct physical force to bring a biological sample in solution to a state of uniform distribution, ensuring that all fractions' molecular composition is consistent. Mechanical disruption was traditionally accomplished by melting tissues and then grinding them with a mortar and pestle.

Homogenizers are used in wide end-use industries such as food & dairy, pharmaceuticals, cosmetics & personal care, chemical manufacturing and many more. The expansion of these sectors is expected to drive the homogenizers market. Among these end-use sectors, there is a significant demand for homogenizers from the food & dairy industry, as food & dairy producer are integrating homogenization techniques in their product manufacturing process because it provides many advantages such as the introduction of new categories of product and improved use of existing products. Additionally, the shift from conventional homogenizing equipment's to automated homogenizing equipment, especially in developing countries has boosted the growth of the homogenizers market. On the other hand, the high cost of homogenizing equipment is anticipated to impede the growth of the homogenizer market. Nevertheless, rising disposable income among the middle-class population has triggered the growth of the retail food market, eventually, would further increase the requirement for homogenizer products.

Global Homogenizers Market Overview

Homogenizers are used mainly in the dairy and food sector to reduce particle size and break down fat globules for better texture and viscosity in beverages such as fruit juices, smoothies, milk and milk products, and others. The shelf life of perishable food and dairy products is essential for manufacturers, distributors, and even retailers. Conventionally, thermal processing in which extreme temperature exposure is given to the product preserved the food products. However, a major drawback associated with the thermal processing technique was that it compromised the quality and freshness of the food and dairy products. The heat treatment helps kill harmful bacteria and microorganisms; however, it promotes degradation and denaturation of the heat-sensitive vitamins, nutrients, and valuable bacterial population. The homogenizer helps to preserve the taste, texture, and nutrients of perishable foods as it homogenizes the particles in packaged foods such as milk that extend the shelf life of the products. Additionally, it enhances the finished product value by providing a smoother mouthfeel, finer and uniform emulsions, and higher stability of the product; Homogenization is gaining high popularity for gaining superior quality of perishable products by offering improved taste, texture and appearance in ice cream, cream cheese, and evaporated milk.

Homogenizers have wide applications in the pharmaceutical and biotechnology industry to create stable suspensions, emulsions, and to micronize drug particles for better bioavailability. The growing demand for pharmaceuticals and biotechnology products is driving the demand for homogenizers. Additionally, growing awareness of food safety and quality is driving the demand for homogenizers that can improve the safety and quality of processed food products. Homogenizers are used to create eliminate bacterial contamination, uniform mixtures, and extend shelf life, making them an important tool in the food safety and quality assurance process.

Global Homogenizers Market: Segmentation Analysis

The Global Homogenizers Market is segmented on the basis of Product, Application, and Geography.

Homogenizers Market, By Product

Homogenizers Market, By Application

Homogenizers Market, By Geography

Key Players

Our market analysis also entails a section solely dedicated to such major players wherein our analysts provide an insight into the financial statements of all the major players, along with Product benchmarking and SWOT analysis.

Key Developments

TABLE OF CONTENTS

1 INTRODUCTION

2 RESEARCH METHODOLOGY

3 EXECUTIVE SUMMARY

4 MARKET OUTLOOK

5 MARKET, BY PRODUCT

6 MARKET, BY APPLICATION

7 MARKET, BY GEOGRAPHY

8 COMPETITIVE LANDSCAPE

9 COMPANY PROFILES

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