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한글목차
균근 시장 규모는 2025년에 12억 9,000만 달러로 예측되고, 2030년에는 20억 5,000만 달러에 이를 것으로 예측되며, 예측 기간인 2025-2030년 CAGR 9.63%로 성장할 전망입니다.
균근은 식물의 뿌리계와 공생관계를 구축하는 균류입니다. 그것은 식물의 뿌리의 표면적을 증가시키고 나아가 식물의 영양흡수를 높입니다. 연작 작물은 균근 시장을 독점하고 있으며, 이 부문은 2022년 시장 금액의 약 76.0%를 차지했습니다. 보리, 옥수수, 밀, 유채, 호밀, 해바라기, 콩, 쌀이 세계적으로 재배되고 있는 주요 연작 작물입니다.
원예 작물은 세계 균근 시장의 19.2%를 차지하고 있으며, 2022년 시장 규모는 1억 9,200만 달러로 평가되었고, 동년의 점유율은 52.6%로 유럽이 압도적이었습니다. 이 지역에서는 유기농 과일 및 채소의 수요가 증가하고 있어 독일과 프랑스가 유기농 식품 소비의 주요 시장이 되고 있습니다.
커피, 홍차, 코코아, 면화, 사탕수수 등의 환금작물은 2022년 세계 균근 시장의 4.7%를 차지했습니다. 북미 지역은 환금 작물용 균근 바이오 비료 시장을 독점했습니다. 이 부문은 2022년 총액의 59.2%를 차지했으며, 미국이 시장 점유율의 47.0%를 차지하는 압도적인 시장이었습니다. 미국에서는 재배면적이 넓고, 약 16주에 인산 결핍 토양이 존재하는 것이, 이 우위성의 주된 요인이 되고 있습니다.
농업에서 균근의 이용은 식물의 성장과 생산성을 향상시키는 지속가능하고 환경 친화적인 접근을 제공합니다. 더 많은 농가와 생산자가 수확량 향상 및 환경부하 저감을 위해 이 기술을 채택하기 때문에 균근 시장은 향후 몇 년간 성장할 것으로 예상됩니다.
균근은 세계적으로 가장 소비되고 있는 바이오 비료이며, 2022년에는 36.3%의 점유율을 차지해, 시장 가치는 9억 9,540만 달러, 수량은 9만 6,600톤이었습니다. 균근은 식물의 근계와 공생 관계를 구축하는 균류입니다. 균근은 식물 뿌리의 표면적을 늘리고 그 결과 식물의 양분 흡수를 촉진합니다.
유럽은 2022년에 55.2%의 점유율로 세계의 바이오비료 시장을 독점했습니다. 유럽 지역의 균근 바이오비료는 2022년 5억 4,950만 달러의 시장 가치를 차지했으며, 같은 해 수량은 3만 2,500톤이었습니다. 유럽 시장은 2023-2029년 성장해 CAGR 9.3%를 기록할 것으로 추정됩니다.
북미는 2022년 세계균 근균 시장의 25.4%를 차지했습니다. 북미의 균근 바이오비료 시장은 2022년 시장 금액의 약 68.1%를 차지했으며, 연작작물이 지배적이었습니다. 이것은 주로 옥수수나 메이즈 같은 인산을 많이 필요로 하는 곡물 작물과 대규모 경작지의 존재에 의한 것입니다.
아바스큘러 균근(AMF)이라고도 불리는 균근은 작물의 수율을 대폭 증가시키는 것으로 입증되었습니다. 유럽에서 4년에 걸쳐 실시된 감자 포장시험에서 이상적인 조건하에서 실시된 약 231개의 포장시험에서 시중 유통되는 감자의 수확량이 평균 9.5% 증가했습니다. 균근은 식물의 영양, 특히 인의 흡수에 크게 공헌하고 있습니다. 균근은 식물로부터의 부동원소(P, Zn, Cu)와 가동원소(S, Ca, K, Fe, Mn, Cl, Br, N)의 선택적 흡수와 물의 흡수에 공헌하고 있습니다.
세계의 균근 시장 동향
북미와 유럽에서의 의식 고조 및 정부의 이니셔티브로 유기 농업 생산량이 사상 최고를 기록하고 있습니다.
유기 농업은 지속가능한 식량체계에 크게 기여하는 것으로 대두되어 세계 187개국에서 실천되고 있습니다. 2021년 현재 전 세계 유기농 농지는 7,230만ha로 2018-2021년 전 지역 평균 2.9% 증가했습니다. 유기 경지는 1,440만ha로 전체 유기농지의 19.9%를 차지했습니다.
유기 농업의 가장 강력한 시장은 북미와 유럽으로 세계 유기 경지의 41.0%를 차지하고 있습니다. 2022년에 유럽에는 650만ha의 유기경지가 있었으며, 이는 전체 유기 경지의 44.1%에 해당합니다. 북미와 유럽에서 유기농으로 재배되는 가장 중요한 작물은 사과, 딸기, 곡물, 올리브입니다.
아시아태평양의 신흥 국가도 유기 농업 운동에 참가해 국내 수요를 충족하는 신선한 유기 농산물의 생산과 공급으로 자급자족하고 있습니다. 유기 농업의 동향은 아시아태평양에서 승승장구하고 있으며, 이 지역에서는 2017-2022년 유기 경지 면적이 18.8% 증가했습니다. 이 지역 정부의 주요 대처도 유기 농업 확대 경향에 중요한 역할을 하고 있습니다. 예를 들면, 일본의 식량, 농업 및 농촌 기본계획은 2030년까지 유기 농가 및 유기 농지의 수를 3배로 늘리는 것을 목표로 하고 있습니다.
유기 농업 성장의 원동력이 되고 있는 것은 토양의 건강을 촉진해, 환경에 대한 영향을 저감해, 보다 건강한 식품을 생산하는 등, 유기 농업 이점에 대한 의식의 고조입니다.
유기농 식품의 1인당 지출은 주로 미국과 독일에서 관찰되지만, 이는 보다 건강하고 지속 가능한 식품에 대한 소비자 수요에 기인합니다.
유기농 식품 시장은 지난 몇 년간 현저한 성장을 이루었으며, 세계 매출은 2012년 708억 달러에서 2020년에는 1,206억 달러에 이르렀습니다. 유기농 식품에 대한 동향은 보다 건강하고 지속 가능한 식품의 선택지를 요구하는 소비자 수요 고조 및 기존 농업이 환경에 미치는 영향에 대한 의식 고조 등, 몇가지 요인에 의해 뒷받침되고 있습니다. 세계 유기농 식품 시장은 향후 수년간 성장세가 계속될 것으로 예상됩니다.
오가닉 트레이드협회가 2021년에 실시한 조사에 따르면 같은 해 유기농 과일 및 야채 매출은 약 4.5% 증가하였으며, 유기 매출 전체의 15%를 차지했습니다. 유기농 제품에 대한 평균 지출액으로는 북미가 시장을 독점했으며, 미국의 1인당 지출액은 2021년에 186.7달러에 달해 북미 국가 중 가장 높았습니다. 유럽도 유기농 식품 시장에서 큰 성장이 전망되고 있으며, 2021년 1인당 지출액이 가장 높은 곳은 독일로 75.6달러였습니다.
유기 식품 시장은 소비자의 가처분 소득이 높은 선진국이 여전히 지배적이지만, 신흥 국가에서도 성장이 예상됩니다. 예를 들어, 아시아 태평양 지역에서는 노동자 계급이 증가하고 있으며, 유기농 식품을 구하기 쉽고 저렴한 가격으로 시장 확대에 기여할 가능성이 있습니다.
균근 산업 개요
균근 시장은 세분화되어 주요 5개사에서 2%를 차지하고 있습니다. 이 시장 주요 기업은 다음과 같습니다. Atlantica Agricola, Biolchim SPA, Gujarat State Fertilizers & Chemicals Ltd, Koppert Biological Systems Inc. and Symborg, Inc.(알파벳순 정렬).
기타 혜택
엑셀 형식 시장 예측(ME) 시트
3개월의 애널리스트 서포트
목차
제1장 주요 요약 및 주요 조사 결과
제2장 보고서 제안
제3장 서문
조사의 전제조건 및 시장 정의
조사 범위
조사 방법
제4장 주요 산업 동향
유기 재배 면적
1인당 유기농 제품에 대한 지출
규제 프레임워크
아르헨티나
호주
브라질
캐나다
중국
이집트
프랑스
독일
인도
인도네시아
이탈리아
일본
멕시코
네덜란드
나이지리아
필리핀
러시아
남아프리카
스페인
태국
튀르키예
영국
미국
베트남
밸류체인 및 유통채널 분석
제5장 시장 세분화
작물 유형별
환금작물
원예작물
경작작물
지역별
아프리카
국가별
이집트
나이지리아
남아프리카
기타 아프리카
아시아태평양
국가별
호주
중국
인도
인도네시아
일본
필리핀
태국
베트남
기타 아시아태평양
유럽
국가별
프랑스
독일
이탈리아
네덜란드
러시아
스페인
튀르키예
영국
기타 유럽
중동
국가별
이란
사우디아라비아
기타 중동
북미
국가별
캐나다
멕시코
미국
기타 북미
남미
국가별
아르헨티나
브라질
기타 남미
제6장 경쟁 구도
주요 전략 동향
시장 점유율 분석
기업 상황
기업 프로파일
Atlantica Agricola
Biolchim SPA
Biostadt India Limited
Gujarat State Fertilizers & Chemicals Ltd
Indogulf BioAg LLC(Biotech Division of Indogulf Company)
Koppert Biological Systems Inc.
Sustane Natural Fertilizer Inc.
Symborg, Inc.
T.Stanes and Company Limited
Valent Biosciences LLC
제7장 CEO에 대한 주요 전략적 질문
제8장 부록
세계 개요
개요
Porter's Five Forces 분석 프레임워크
세계의 밸류체인 분석
시장 역학(DROs)
정보원 및 참고문헌
도표 일람
주요 인사이트
데이터 팩
용어집
AJY
영문 목차
영문목차
The Mycorrhiza Market size is estimated at 1.29 billion USD in 2025, and is expected to reach 2.05 billion USD by 2030, growing at a CAGR of 9.63% during the forecast period (2025-2030).
Mycorrhiza is a fungus that establishes a symbiotic relationship with the plant root system. It increases the root surface area of the plants, which in turn enhances the nutrient uptake of the plants. Row crops dominate the mycorrhiza market, and the segment accounted for about 76.0% of the market value in 2022. Barley, corn, wheat, rapeseed, rye, sunflower, soybean, and rice are the major row crops grown globally.
Horticultural crops represent 19.2% of the global mycorrhiza market, valued at USD 192.0 million in 2022, with Europe being the dominant market with a share of 52.6% in the same year. The demand for organic fruits and vegetables in the region is growing, with Germany and France being the major markets for organic food consumption.
Cash crops, including coffee, tea, cocoa, cotton, and sugarcane, accounted for 4.7% of the global mycorrhiza market in 2022. The North American region dominates the mycorrhiza biofertilizer market for cash crops. The segment accounted for 59.2% of the total value in 2022, with the United States being the dominant market, accounting for 47.0% of the market share. The large cultivation area in the United States and the presence of phosphorous-deficient soils in about 16 states are the main factors contributing to this dominance.
The use of mycorrhiza in agriculture provides a sustainable and eco-friendly approach to improving plant growth and productivity. The mycorrhiza market is expected to grow in the coming years as more farmers and growers adopt this technology to improve their yields and reduce their environmental footprint.
Mycorrhiza is the most consumed biofertilizer globally, and it accounted for a share of 36.3% in 2022, with a market value of USD 995.4 million and a volume of 96.6 thousand metric tons. Mycorrhiza is a fungus that establishes a symbiotic relationship with the plant root system. It increases the root surface area of the plants, which in turn enhances the nutrient uptake of the plants.
Europe dominated the global biofertilizers market with a share of 55.2% in 2022. Mycorrhiza biofertilizer in the European region accounted for a market value of USD 549.5 million in 2022 and a volume of 32.5 thousand metric tons in the same year. The European market is estimated to grow and register a CAGR of 9.3% between 2023 and 2029.
North America accounted for 25.4% of the global mycorrhiza market in 2022. Row crops dominated the North American mycorrhiza biofertilizer market, accounting for about 68.1% of the market value in 2022. This is mainly due to the more phosphorous-demanding cereal crops, like corn and maize, and the presence of large-row crop cultivation areas in the country
Mycorrhiza, also referred to as arbuscular mycorrhizal fungi (AMF), was proven to increase crop yields significantly. About 231 field trials conducted over four years in Europe in potato filed under ideal conditions increased the yield of marketable potatoes by 9.5% on average. Mycorrhizae contribute significantly to plant nutrition, particularly to phosphorus uptake. They contribute to the selective absorption of immobile (P, Zn, and Cu) and mobile (S, Ca, K, Fe, Mn, Cl, Br, and N) elements from plants and water uptake.
Global Mycorrhiza Market Trends
Organic production is at an all-time high in North America and Europe, due to the increasing awareness and Government initiatives.
Organic agriculture has emerged as a significant contributor to sustainable food systems, with 187 countries practicing it globally. As of 2021, there was 72.3 million ha of organic agricultural land worldwide, with an average increase of 2.9% across all regions from 2018 to 2021. Organic arable land accounted for 14.4 million ha, representing 19.9% of the total organic agricultural land.
The strongest markets for organic farming are North America and Europe, accounting for 41.0% of the global organic arable land. In 2022, Europe had 6.5 million ha of organic arable land, equivalent to 44.1% of the overall organic arable agricultural area. The most significant crops grown organically in North America and Europe are apples, strawberries, cereals, and olives.
Developing countries in Asia-Pacific are also joining the organic agriculture movement and becoming self-sufficient in producing and providing fresh organic produce to meet their domestic demand. The trend of organic farming is gaining momentum in Asia-Pacific, with the region recording an 18.8% increase in organic arable land from 2017 to 2022. The major initiatives by governments in the region also play a vital role in the growing trend of organic farming. For example, Japan's Basic Plan for Food, Agriculture, and Rural Areas aims to triple the number of organic farmers and lands by 2030.
The growth of organic agriculture is driven by the rising awareness of the benefits of organic farming, such as promoting soil health, reducing environmental impacts, and producing healthier food.
Per capita spending of organic food majorly observed in United States and Germany, attributed to the consumer demand for healthier and sustainable food
The organic food market experienced significant growth in the past few years, with global sales reaching USD 120.6 billion in 2020, up from USD 70.8 billion in 2012. The trend toward organic food is being driven by several factors, such as increasing consumer demand for healthier, more sustainable food options and a growing awareness of the environmental impact of conventional agriculture. The global organic food market is expected to continue its growth trend over the coming years.
According to a survey conducted by the Organic Trade Association in 2021, sales of organic fruits and vegetables increased by around 4.5% in the same year, accounting for 15% of the overall organic sales. North America dominates the market in terms of average spending on organic products, with per capita spending in the United States reaching USD 186.7 in 2021, the highest among all North American countries. Europe is also expected to experience significant growth in the organic food market, with Germany accounting for the highest per capita spending of USD 75.6 in 2021.
While the organic food market is still dominated by developed countries with high consumer disposable incomes, it is also expected to grow in developing nations. For example, the increasing number of working-class people in the Asia-Pacific region may contribute to the market's expansion due to the growing availability and affordability of organic food products.
Mycorrhiza Industry Overview
The Mycorrhiza Market is fragmented, with the top five companies occupying 2%. The major players in this market are Atlantica Agricola, Biolchim SPA, Gujarat State Fertilizers & Chemicals Ltd, Koppert Biological Systems Inc. and Symborg, Inc. (sorted alphabetically).
Additional Benefits:
The market estimate (ME) sheet in Excel format
3 months of analyst support
TABLE OF CONTENTS
1 EXECUTIVE SUMMARY & KEY FINDINGS
2 REPORT OFFERS
3 INTRODUCTION
3.1 Study Assumptions & Market Definition
3.2 Scope of the Study
3.3 Research Methodology
4 KEY INDUSTRY TRENDS
4.1 Area Under Organic Cultivation
4.2 Per Capita Spending On Organic Products
4.3 Regulatory Framework
4.3.1 Argentina
4.3.2 Australia
4.3.3 Brazil
4.3.4 Canada
4.3.5 China
4.3.6 Egypt
4.3.7 France
4.3.8 Germany
4.3.9 India
4.3.10 Indonesia
4.3.11 Italy
4.3.12 Japan
4.3.13 Mexico
4.3.14 Netherlands
4.3.15 Nigeria
4.3.16 Philippines
4.3.17 Russia
4.3.18 South Africa
4.3.19 Spain
4.3.20 Thailand
4.3.21 Turkey
4.3.22 United Kingdom
4.3.23 United States
4.3.24 Vietnam
4.4 Value Chain & Distribution Channel Analysis
5 MARKET SEGMENTATION (includes market size in Value in USD and Volume, Forecasts up to 2030 and analysis of growth prospects)
5.1 Crop Type
5.1.1 Cash Crops
5.1.2 Horticultural Crops
5.1.3 Row Crops
5.2 Region
5.2.1 Africa
5.2.1.1 By Country
5.2.1.1.1 Egypt
5.2.1.1.2 Nigeria
5.2.1.1.3 South Africa
5.2.1.1.4 Rest of Africa
5.2.2 Asia-Pacific
5.2.2.1 By Country
5.2.2.1.1 Australia
5.2.2.1.2 China
5.2.2.1.3 India
5.2.2.1.4 Indonesia
5.2.2.1.5 Japan
5.2.2.1.6 Philippines
5.2.2.1.7 Thailand
5.2.2.1.8 Vietnam
5.2.2.1.9 Rest of Asia-Pacific
5.2.3 Europe
5.2.3.1 By Country
5.2.3.1.1 France
5.2.3.1.2 Germany
5.2.3.1.3 Italy
5.2.3.1.4 Netherlands
5.2.3.1.5 Russia
5.2.3.1.6 Spain
5.2.3.1.7 Turkey
5.2.3.1.8 United Kingdom
5.2.3.1.9 Rest of Europe
5.2.4 Middle East
5.2.4.1 By Country
5.2.4.1.1 Iran
5.2.4.1.2 Saudi Arabia
5.2.4.1.3 Rest of Middle East
5.2.5 North America
5.2.5.1 By Country
5.2.5.1.1 Canada
5.2.5.1.2 Mexico
5.2.5.1.3 United States
5.2.5.1.4 Rest of North America
5.2.6 South America
5.2.6.1 By Country
5.2.6.1.1 Argentina
5.2.6.1.2 Brazil
5.2.6.1.3 Rest of South America
6 COMPETITIVE LANDSCAPE
6.1 Key Strategic Moves
6.2 Market Share Analysis
6.3 Company Landscape
6.4 Company Profiles (includes Global Level Overview, Market Level Overview, Core Business Segments, Financials, Headcount, Key Information, Market Rank, Market Share, Products and Services, and Analysis of Recent Developments).
6.4.1 Atlantica Agricola
6.4.2 Biolchim SPA
6.4.3 Biostadt India Limited
6.4.4 Gujarat State Fertilizers & Chemicals Ltd
6.4.5 Indogulf BioAg LLC (Biotech Division of Indogulf Company)
6.4.6 Koppert Biological Systems Inc.
6.4.7 Sustane Natural Fertilizer Inc.
6.4.8 Symborg, Inc.
6.4.9 T.Stanes and Company Limited
6.4.10 Valent Biosciences LLC
7 KEY STRATEGIC QUESTIONS FOR AGRICULTURAL BIOLOGICALS CEOS