세계 바비큐 소스 시장은 연평균 6.71%의 CAGR로 성장하여 2025년에는 16억 5,087만 달러에서 2030년에는 22억 8,381만 3,000달러의 시장 규모에 도달할 것으로 예상됩니다.
바비큐는 요리의 일종이자 요리 스타일이기도 합니다. 바비큐는 전 세계 여러 지역에서 불과 연기를 사용하는 다양한 조리법을 가리키는 용어로 다양한 변형과 함께 자주 사용됩니다. 일반적으로 쇠육류, 가금육, 돼지고기, 생선 등의 고기를 장작이나 숯을 사용하여 훈제하고 직화나 그릴에서 조리합니다. 바비큐 소스는 바비큐 조리법으로 조리된 고기나 다른 요리의 마리네이드나 양념, 조미료나 토핑으로 사용됩니다. 소스의 맛과 풍미는 다양하지만 일반적으로 사용되는 소스에는 토마토 페이스트, 양파 가루, 겨자, 후추 가루 등이 있습니다. 바비큐 소스는 캔자스시티식, 텍사스식, 앨라배마식 화이트 소스, 멤피스식 등 지역에 따라 다양한 변형이 있습니다.
바비큐 소스 소비량 급증의 주요 요인은 바비큐 요리 스타일의 인기 상승입니다. 건강에 대한 관심이 높아지면서 건강한 라이프스타일을 추구하는 소비자들은 기존의 탄수화물 위주의 식습관보다 단백질과 비타민이 풍부한 식습관을 선호하고 있습니다. 튀긴 음식은 단백질 함량을 파괴하고 체내에서 지방과 콜레스테롤을 증식시킵니다. 따라서 소비자들은 본래의 영양소를 살리고 맛도 확실한 BBQ 요리와 같은 더 나은 대안을 찾고 있습니다.
또한, BBQ 요리 스타일은 건강상의 이점도 있습니다. 특히, 이 요리 스타일은 야채를 섭취하기 때문에 신체에 필요한 영양소를 회복할 수 있습니다. 훈제 요리는 재료의 지방 함량을 낮추고 몸에 콜레스테롤을 증가시키지 않습니다. 조리된 음식은 먹기 쉽고 소화가 잘 됩니다. 또한, 그릴 요리는 야외에서 다른 활동과 함께 할 수 있습니다. 탄수화물에서 단백질이 풍부한 식단으로 소비 트렌드가 변화함에 따라 육류 시장이 확대되고 있으며, 이는 바비큐 소스 시장의 성장 기회로 이어지고 있습니다.
세계 바비큐 소스 시장의 촉진요인
전 세계적으로 건강에 대한 관심이 높아짐에 따라 건강식 시장 성장과 건강식 조리식품의 채택 확대에 기여하고 있습니다. 여기에는 훈제, 구운 음식, 튀기지 않은 음식 등이 포함됩니다. 바비큐 스타일 요리는 식품의 영양소를 보존하는 데 도움이 되고, 연기와 화덕에서 조리하는 것과 관련된 다른 이점을 제공하기 때문에 바비큐 스타일 요리에 대한 수요가 증가하고 있습니다. 동시에 아시아태평양과 같은 지역에서는 문화적 영향력의 증가로 인해 바비큐 요리 스타일에 대한 수요가 급증하고 있습니다. 이처럼 바비큐 요리의 인기가 높아짐에 따라 바비큐 소스 시장의 성장으로 이어지고 있습니다.
예측 기간 동안 아시아태평양은 세계 바비큐 소스 시장에서 가장 빠르게 성장하는 지역이며, 특히 인도와 중국과 같은 국가에서 급성장할 것으로 예상됩니다. 이러한 성장은 문화적 영향력의 증가와 퓨전 음식의 인기, 건강 의식의 증가와 단백질이 풍부한 식단에 대한 선호 등 여러 가지 요인에 기인하는 것으로 보입니다. 동시에 육류 생산량 증가로 인해 바비큐 소스와 같은 보완적인 시장 수요도 증가하고 있습니다.
미국 식량농업기구에 따르면, 지역적으로는 아시아가 세계 육류 생산량 확대를 주도하고 있으며, 중국의 돼지고기 생산량 증가와 인도, 베트남 등의 증가를 반영하고 있습니다. 육류 생산량은 2010년 1억 1,877만 톤에서 1억 5,508만 톤으로 증가하여 아시아에서 가장 높은 성장세를 보였습니다. 북미와 유럽은 바비큐 요리 스타일이 전통적으로 이 지역에서 지배적이기 때문에 세계 바비큐 소스 시장에서도 큰 점유율을 차지하고 있습니다.
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The global barbecue sauce market is expected to grow at a CAGR of 6.71%, reaching a market size of US$2,283.813 million in 2030 from US$1,650.870 million in 2025.
Barbeque is a cooking style as well as a type of food. It is a term often used with variations in many regions worldwide to denote the various cooking methods involving live fire and smoke. It typically involves cooking meat, such as beef, chicken, pork, or fish, over an open flame or grill using wood or charcoal for smoking to impart flavor. Barbecue sauces are used for marinating, basting, or as condiments or toppings over the meat or other dishes cooked in the barbecue cooking style. Though the sauces vary in taste and flavor, the commonly used sauces include tomato paste, onion powder, mustard & black pepper powder. There are regional variations in barbecue sauces, such as Kansas City's style sauces, Texas style, Alabama white sauce, Memphis style, and a lot more.
The prime factor leading to a surge in the consumption of BBQ sauce is the rising popularity of the BBQ cooking style. With the increasing health consciousness and desire for a healthier lifestyle, consumers are inclining towards protein- and vitamin-rich diets, compared to traditional carbohydrate diets. Deep frying of food destroys its protein content and proliferates fats and cholesterol in the body. Hence, consumers are seeking better alternatives, such as BBQ cooking, to nurture the original nutrient content and secure taste.
Further, the BBQ cooking style has its health benefits. Of all, this cooking style involves the consumption of vegetables, restoring the required nutrients in the body. Smoke cooking decreases the fat content in the food and does not add cholesterol to the body. The cooked food is easy to eat and digest. Moreover, grilling can be performed outdoors, along with other physical activities. With the shift of consumption trend from carbohydrates to the protein-rich diet, the meat market is expanding, leading to growth opportunities for the barbecue sauce market.
Global Barbeque Sauce Market Drivers
The rising inclination of individuals worldwide toward healthy eating is contributing to a surge in market growth and the increasing adoption of cooked healthy foods. These include smoked and baked food products and foods that are devoid of deep-frying. This has led to a rise in demand for barbecue-style cooking as it helps preserve the nutrients in foods and also provides other benefits associated with smoke and cooking on a live fire. At the same time, the rising cultural influence is skyrocketing the demand for barbecue cooking styles in regions such as the Asia-Pacific. Thus, the rising popularity of barbecue cooking is leading to the barbecue sauces market growth.
In the forecast period, Asia-Pacific is expected to be the fastest-growing region in the global barbecue sauce market, especially in countries like India and China. This growth can be attributed to several factors, including the increasing cultural influence and popularity of fusion foods and a growing health consciousness and preference for protein-rich diets. At the same time, the rising meat production is also increasing the demand for complementary markets like barbecue sauces.
As per the Food & Agriculture Organization of the United States, regionally, Asia drove the global meat output expansion, reflecting increased pig meat production in China along with the increase in India, Vietnam, etc. Meat production has grown from 118.77 million tonnes in 2010 to 155.08 million tonnes, reflecting the highest growth in Asia. North America and Europe also hold a major share of the global barbecue sauce market as barbecue cooking style is traditionally dominated in these regions.
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