기능성 성분 시장 보고서 : 유형별, 공급원별, 용도별, 지역별(2025-2033년)
Functional Ingredients Market Report by Type, Source, Application, and Region 2025-2033
상품코드 : 1819964
리서치사 : IMARC
발행일 : 2025년 09월
페이지 정보 : 영문 141 Pages
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한글목차

세계 기능성 성분 시장 규모는 2024년 1,050억 달러에 달했습니다. IMARC Group은 2033년에는 1,777억 달러에 달하고, 2025-2033년 5.72%의 연평균 성장률(CAGR)을 보일 것으로 예측하고 있습니다.

기능성 성분은 다양한 건강 효과를 내기 위해 사용되는 생리활성 화합물입니다. 에너지 수준, 소화력, 집중력, 기억력, 시력을 향상시키기 위해 식품에 첨가되는 영양 강화 성분이 포함되어 있습니다. 일반적으로 사용되는 기능성 성분으로는 단백질, 비타민, 프로바이오틱스, 프리바이오틱스, 오메가3, 하이드로콜로이드 등이 있습니다. 우유, 빵, 파스타, 시리얼, 그래놀라, 치즈, 요구르트, 차, 커피 등에 첨가됩니다. 이 성분들은 또한 영양 결핍을 예방하고, 어린이와 성인의 최적의 성장을 가속하며, 질병 발병 위험을 최소화하는 데 도움이 됩니다.

세계적으로 식음료 산업이 성장하고 있는 것은 시장 전망을 밝게 하는 중요한 요인 중 하나입니다. 또한, 대중의 건강에 대한 인식이 높아지고 기능성 식품의 보급도 시장 성장의 원동력이 되고 있습니다. 앉아서 생활하는 생활방식과 바쁜 스케줄로 인해 다양한 의학적 질환의 유병률이 증가하고 있습니다. 이에 따라 영양이 풍부한 식사를 위해 기능성 성분을 강화한 식품을 선호하는 경향이 강해지고 있습니다. 또한, 식음료 업체들이 더 많은 소비자층에게 다가가기 위해 소셜 미디어 플랫폼을 통한 적극적인 홍보 활동을 전개하고 있는 것도 성장을 가속하는 요인으로 작용하고 있습니다. 또한 소비자, 특히 밀레니얼 세대의 인지도를 높이기 위해 유명인이나 스포츠 선수와의 협업도 진행하고 있습니다. 이 외에도 소비자의 의료비 지출 능력 증가, 광범위한 연구개발(R&D) 활동 등이 시장을 더욱 견인할 것으로 예측됩니다.

본 보고서에서 다룬 주요 질문

목차

제1장 서문

제2장 조사 범위와 조사 방법

제3장 주요 요약

제4장 서론

제5장 세계의 기능성 성분 시장

제6장 시장 분석 : 유형별

제7장 시장 분석 : 공급원별

제8장 시장 분석 : 용도별

제9장 시장 분석 : 지역별

제10장 SWOT 분석

제11장 밸류체인 분석

제12장 Porter의 Five Forces 분석

제13장 가격 분석

제14장 경쟁 구도

LSH
영문 목차

영문목차

The global functional ingredients market size reached USD 105.0 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 177.7 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 5.72% during 2025-2033.

Functional ingredients are bioactive compounds used for delivering various health benefits. They include nutritionally fortified components that are added to food and beverages to improve energy levels, digestion, concentration, memory and vision. Some of the commonly used functional ingredients include proteins, vitamins, probiotics, prebiotics, omega-3 and hydrocolloids. They are added to milk, bread, pasta, cereal, granola, cheeses, yoghurt, tea and coffee. These ingredients also aid in preventing nutritional deficiencies, promote optimum growth in children and adults and minimize the risks of developing diseases.

The growing food and beverage industry across the globe represents one of the key factors creating a positive outlook for the market. Furthermore, increasing health consciousness among the masses, along with the widespread adoption of functional food products, is also driving the market growth. Due to the sedentary lifestyles and hectic schedules, there is an increasing prevalence of various medical ailments. This has led to a growing preference for food products fortified with functional ingredients to obtain a nutrient-rich diet. Additionally, aggressive promotional activities of these products by various food and beverage manufacturers through social media platforms to reach a wider consumer base are acting as another growth-inducing factor. They are also collaborating with celebrities and sports personalities to create more awareness among the consumers, especially millennials. Other factors, including rising healthcare expenditure capacities of the consumers, along with extensive research and development (R&D) activities, are anticipated to drive the market further.

Key Market Segmentation:

Breakup by Type:

Breakup by Source:

Breakup by Application:

Breakup by Region:

Competitive Landscape:

The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being Archer Daniels Midland Company, Arla Foods amba, BASF SE, Cargill Incorporated, Chr. Hansen Holding A/S, Golden Grain Group Limited, Ingredion Incorporated, Koninklijke DSM N.V., NutriBiotic, Omega Protein Corporation (Cooke Inc), Roquette Freres and Tate & Lyle plc.

Key Questions Answered in This Report:

Table of Contents

1 Preface

2 Scope and Methodology

3 Executive Summary

4 Introduction

5 Global Functional Ingredients Market

6 Market Breakup by Type

7 Market Breakup by Source

8 Market Breakup by Application

9 Market Breakup by Region

10 SWOT Analysis

11 Value Chain Analysis

12 Porters Five Forces Analysis

13 Price Analysis

14 Competitive Landscape

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