세계의 크런치 초콜릿 시장 규모는 2024년에 34억 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 2033년에는 42억 달러에 달하며, 2025-2033년에 2.4%의 성장률(CAGR)을 보일 것으로 예측하고 있습니다. 피트니스 애호가 및 운동선수들 사이에서 건강한 간식의 인기가 높아지고, 유기농 및 비건 제품을 판매하는 E-Commerce 브랜드가 증가하고, 커피, 스무디, 쉐이크를 제공하는 호텔, 레스토랑, 카페, 바리스타의 건설이 증가함에 따라 있는 점 등이 시장을 촉진하는 주요 요인으로 작용하고 있습니다.
식욕 억제를 위한 에너지바 소비 증가로 시장 성장 촉진 촉진
에너지바에는 견과류, 건조 과일, 쌀, 퀴노아 칩 등 다양한 영양성분이 함유되어 있으며, 장시간 식욕을 억제할 수 있습니다. 또한 구리, 마그네슘, 아연, 플라보노이드가 풍부하고 항염증 및 항산화 작용을 하는 다크 초콜릿도 함유되어 있습니다. 단맛에 대한 욕구를 충족시키고 운동 전 에너지를 얻기 위해 피트니스 애호가들이 널리 소비하고 있습니다. 또한 에너지바는 편리한 포장에 담겨 있으며, 이동 중에도 마실 수 있으며, 전 세계에서 수요가 증가하고 있습니다.
호텔, 레스토랑, 카페의 건설 증가로 크런치 초콜릿 수요 증가
호텔, 레스토랑, 카페에서는 쉐이크, 스무디 등 다양한 음료가 제공되고 있으며, 크런치 초콜릿은 이러한 음료에 필요한 재료로 사용되고 있습니다. 웨이퍼, 견과류, 건조 과일, 라이스 크리스피 등을 포함한 크런치 초콜릿은 음료에 필요한 쫀득쫀득함을 더하고, 걸쭉함을 더하는 데 도움이 됩니다. 아이스크림, 우유, 생크림, 초콜릿 시럽, 얼음, 커피, 다양한 유형의 과일과 함께 부드러운 점도를 내기 위해 블렌딩하는 경우가 많습니다. 다크 버전의 크런치 초콜릿은 단백질 쉐이크나 건강한 음료에 첨가되어 맛을 돋보이게 하는 경우가 많습니다. 또한 헬스장이나 피트니스 애호가들이 헬스장에서 운동할 때 충분한 양의 에너지를 공급해준다고 합니다. 또한 카페에서 업무를 보거나 레스토랑에서 회의를 하는 동향도 증가하고 있습니다. 이는 대중의 여행 활동 증가와 함께 크런치 초콜릿 시장의 성장에 기여하고 있습니다.
크런치 초콜릿이란?
크런치 초콜릿은 녹인 초콜릿에 다양한 재료를 섞어 만든 막대 모양의 디저트다. 호두, 아몬드, 땅콩, 피칸, 캐슈넛, 건포도, 건포도, 웨이퍼, 라이스 크리스피, 초콜릿 칩 등으로 구성되어 바삭한 식감을 즐길 수 있습니다. 블루베리, 딸기, 라즈베리 등 다양한 베리류와 섞어 식감을 높이고 참신한 풍미를 더하는 경우가 많습니다. 꿀, 캐러멜, 헤이즐넛, 계피, 버터 스카치 등 다양한 맛이 있습니다. 바 형태 또는 작은 덩어리 형태로 소비되며, 먼지, 먼지, 미생물로부터 보호하기 위해 알루미늄 포일 종이로 싸여 있습니다. 가당 밀크 초콜릿 대신 다크 초콜릿을 사용한 저칼로리 제품도 있습니다. 가당 초콜릿이나 다크 초콜릿을 녹여 건조 과일이나 견과류, 라이스 크리스피, 웨이퍼, 퀴노아 크리스피 등과 섞어 틀에 부어 냉동하면 집에서 쉽게 만들 수 있습니다. 크런치 초콜릿은 스무디, 프라페, 기타 다양한 달콤한 음료의 제조에 널리 이용되고 있으며, 음료의 농도를 진하게 하기 위해 으깨어 사용합니다. 또한 케이크, 컵케이크, 페이스트리, 브라우니, 치즈케이크, 도넛 등 다양한 구운 식품의 토핑으로도 사용됩니다. 또한 아이스 크런치 초콜릿은 식감과 풍미를 향상시키기 위해 아이스크림에 첨가되거나 초콜릿 샌드에 사용되기도 합니다.
COVID-19의 발생은 생산 및 공급망 시설에 지장을 초래하는 등 크런치 초콜릿 산업에 큰 악영향을 미쳤습니다. 팬데믹이 발생하자 개인들이 슈퍼마켓과 대형마트에서 식료품과 스낵을 대량으로 구매하면서 크런치 초콜릿의 가정내 소비가 급증했습니다. 그러나 각종 가공 공장은 노동력과 원료 부족으로 인해 운영에 어려움을 겪었습니다. 숙련된 인력을 구하지 못해 품질 검사 및 인증과 관련된 복잡한 문제가 발생했습니다. 공급망과 물류 역시 전 세계 곳곳에서 시행된 봉쇄 조치로 인해 여러 가지 복잡한 문제에 직면했습니다. 도로가 폐쇄되고 사회적 거리두기가 의무화되면서 원자재와 필요한 부품을 구할 수 없게 되었습니다. 또한 매출 감소로 인해 전 세계 고객들 사이에서 선물이나 충동구매가 줄어들었고, E-Commerce 플랫폼을 통해 크런치 초콜릿을 구매하여 집 앞까지 배달해 주는 판매도 많이 이루어졌습니다. 팬데믹이 종식되면서 여행 활동도 재개되었고, 여행자들은 공항내 상점에서 초콜릿을 구매하거나 여행지에서 기념품으로 초콜릿을 구매하기 시작했습니다.
현재 크런치 초콜릿은 맛이 좋고 편리하고 쉽게 구할 수 있으므로 수요가 증가하고 있으며, 시장 성장에 영향을 미치는 주요 요인 중 하나입니다. 이 외에도 퀴노아, 라이스 클립, 콘플레이크, 건조 과일, 다크 초콜릿으로 구성된 에너지 바와 단백질 바의 소비 증가가 시장 성장에 기여하고 있습니다. 이와는 별도로, 코코아 원두로 만든 동물성 우유를 전혀 사용하지 않는 유기농 초콜릿과 비건 초콜릿을 판매하는 E-Commerce 브랜드 증가가 시장 성장을 지원하고 있습니다. 또한 고객에게 커피, 스무디, 쉐이크를 제공하는 호텔, 레스토랑, 카페, 바리스타의 건설이 증가하고 있는 것도 시장 성장을 강화하고 있습니다. 또한 다양한 슈퍼마켓과 대형 마트를 통해 무글루텐 및 무설탕 고급 크런치 초콜릿을 광범위하게 구할 수 있다는 점도 시장에 긍정적인 영향을 미치고 있습니다. 또한 생일, 친목회, 기념일, 결혼식 등 다양한 행사에 프리미엄 초콜릿을 선물하는 선호도가 높아지면서 시장 성장에 힘을 실어주고 있습니다.
The global crunchy chocolate market size reached USD 3.4 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 4.2 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 2.4% during 2025-2033. The growing popularity of healthy snacking among fitness enthusiasts and athletes, increasing number of e-commerce brands selling organic and vegan product variants, and rising construction of hotels, restaurants, cafes, and baristas serving coffee, smoothies, and shakes represent some of the key factors driving the market.
Rising Consumption of Energy Bars to Suppress Appetite Impelling Market Growth
Energy bars are capable of suppressing appetite for a long time due to the presence of various nutritious contents, such as nuts, dry fruits, rice, and quinoa crisps. They also contain dark chocolate, which is rich in copper, magnesium, zinc, and flavonoids and has anti-inflammatory and antioxidant properties. They are widely consumed by fitness enthusiasts to fulfill their sweet cravings and gain energy before working out. Furthermore, as energy bars come in convenient packaging and can be consumed on the go, their demand is increasing around the world.
Increasing Construction of Hotels, Restaurants, and Cafes Driving Demand for Crunchy Chocolate
Hotels, restaurants, and cafes serve a wide variety of drinks, including shakes and smoothies, which require crunchy chocolate. Crunchy chocolate containing wafers, nuts, dry fruits, and rice crisps add the required grittiness to the drink and helps to thicken the consistency. It is often combined with ice cream, milk, cream, chocolate syrup, ice, coffee, and various types of fruits and blended to achieve a smooth consistency. Crunchy chocolate in dark variant are often added to protein shakes or healthy drinks to enhance their flavor. They also provide adequate amounts of energy to gymgoers and fitness enthusiasts for working out in the gym. Moreover, there is a rise in the trend of working from cafes or conducting meetups in restaurants. This, along with the increasing travel activities among the masses, is contributing to the growth of the crunchy chocolate market.
What is Crunchy Chocolate?
Crunchy chocolate is a dessert item that is shaped like a bar and manufactured by mixing melted chocolate with various other ingredients to provide a gritty texture. It comprises walnuts, almonds, peanuts, pecans, cashews, raisins, wafers, rice crisps, and chocolate chips to provide a crunchy texture. It is often mixed with various berries, such as blueberries, strawberries, and raspberries, to enhance their texture and add an innovative flavor. It is available in a wide variety of flavors, including honey, caramel, hazelnut, cinnamon, and butterscotch. It is consumed in bar forms or in small chunks, which are wrapped with aluminum foil paper to provide protection from dust, dirt, and microorganisms. It is also available in low-calorie variants wherein dark chocolate is used instead of sweetened milk chocolate. It can be easily prepared at home by melting sweetened or dark chocolate and combining it with any type of dry fruits or nuts, rice crisps, pieces of wafers, or quinoa crisps, followed by pouring the mixture into molds and freezing it to form bars. Crunchy chocolate is widely utilized in preparing smoothies, frappes, and various other sweet drinks, where they are crushed to thicken the consistency of the drinks. It is also used as toppings for a wide range of baked products, such as cakes, cupcakes, pastries, brownies, cheesecakes, and doughnuts. Furthermore, crunchy chocolate is often added to ice creams to improve their texture and flavor and used to make chocolate sandwiches.
The outbreak of COVID-19 negatively impacted the crunchy chocolate industry to a great extent as production and supply-chain facilities faced hindrances. During the onset of the pandemic, in-home consumption of crunchy chocolate witnessed a steep rise as individuals bought groceries and snacks in bulk from supermarkets and hypermarkets. However, various processing plants faced hindrances in their operations due to the unavailability of labor and raw material. There were complications associated with quality checks and certification, as the skilled workforce was unavailable. Supply chain and logistics also faced various complications due to the implementation of lockdowns around the world. Raw material and other necessary components were not available, as roads were closed, and social distancing was declared mandatory. Also, sales declined and this resulted in the reduced gifting and impulse buying among customers across the globe. Nonetheless, there were a number of sales taking place via e-commerce platforms from where customers were buying crunchy chocolates and getting them delivered to their doorstep. Towards the end of the pandemic, traveling activities also resumed, which enabled tourists to purchase chocolates from shops located in airports and also as souvenirs while traveling to places.
At present, the increasing demand for crunchy chocolate, as it is flavorful, convenient, and easily available, represents one of the primary factors influencing the growth of the market. Besides this, the rising consumption of energy bars or protein bars, which are composed of quinoa, rice crips, corn flakes, dry fruits, and dark chocolate, is contributing to the growth of the market. Apart from this, the increasing number of e-commerce brands selling organic chocolate and vegan chocolate made from cacao beans and free from any animal milk is supporting the growth of the market. Additionally, the rising construction of hotels, restaurants, cafes, and baristas serving coffee, smoothies, and shakes to customers is strengthening the growth of the market. Moreover, the wide availability of gluten-free and sugar-free premium quality crunchy chocolates through various supermarkets and hypermarkets is positively influencing the market. Furthermore, the increasing preferences for gifting premium chocolates for various occasions, such as birthdays, get-togethers, anniversaries, and weddings, is bolstering the growth of the market.