녹두 시장 : 세계 산업 동향, 점유율, 규모, 성장, 기회 및 예측(2025-2033년)
Mung Beans Market: Global Industry Trends, Share, Size, Growth, Opportunity and Forecast 2025-2033
상품코드:1661256
리서치사:IMARC
발행일:2025년 02월
페이지 정보:영문 139 Pages
라이선스 & 가격 (부가세 별도)
ㅁ Add-on 가능: 고객의 요청에 따라 일정한 범위 내에서 Customization이 가능합니다. 자세한 사항은 문의해 주시기 바랍니다.
한글목차
세계의 녹두 시장 규모는 2024년 44억 9,140만 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 시장이 2033년에는 58억 2,610만 달러에 이르고, 2025-2033년 성장률(CAGR)은 2.79%가 될 것으로 예측했습니다.
녹두는 콩과에 속하는 녹색 콩이며, 옛날부터 세계 각지에서 재배되어 먹어 왔습니다. 섬유질, 비타민, 단백질, 미네랄, 항산화제, 식물성 에스트로겐을 풍부하게 함유하고 있습니다. 정기적인 섭취는 당뇨병, 골다공증, 심장병, 빈혈, 암 등 건강 문제의 예방과 통제에 도움이 되는 것으로 알려져 있습니다. 기타 비만방지, 소화촉진, 염증억제, 혈압강하, 만성질환 발병 가능성을 최소화하는 등의 효과도 있습니다. 녹두는 요리하거나 발아시킨 것으로, 소화가 좋기 때문에 모든 연령의 사람에게 적합합니다. 그 때문에 스프, 샐러드, 볶음, 튀김 과자 등에 이용되고 있습니다.
녹두 시장 동향 :
현재 개인의 건강 의식 증가와 세계 생활 습관병의 유행으로 녹두 수요가 증가하고 있습니다. 또한 동물의 건강과 동물에 대한 잔혹성에 대한 의식이 높아짐에 따라 동물성 단백질에서 식물성 단백질로 기호가 변화하고 있으며, 그 결과 세계 수준에서 채식주의와 채식주의의 채용이 확대되고 있습니다. 이 외에도이 콩은 다양한 영양 보조 식품 및 RTE(ready-to-eat) 식품에 사용됩니다. 게다가 전자상거래 분야의 급성장과 온라인 유통 채널을 통한 녹두의 판매 증가가 시장 성장을 가속하고 있습니다. 이러한 채널은 편의점보다 편의성이 높고 가격도 저렴하며 지불, 반품 및 교환 옵션도 유연한 등 몇 가지 장점이 있습니다. 또한, 무기적으로 조리된 식품을 섭취하는 부정적인 영향을 강조하는 캠페인이 많은 당국에 의해 실시되고 있습니다. 이것은 유기 녹두 수요를 유발하고 시장 기업에 유리한 성장 기회를 제공합니다.
이 보고서에서 다루는 주요 질문
2024년 세계의 녹두 시장 규모는?
2025-2033년 세계의 녹두 시장 예상 성장률은?
세계의 녹두 시장을 견인하는 주요 요인은?
세계의 녹두 시장에 대한 COVID-19의 영향은?
세계의 녹두 시장의 주요 지역은?
목차
제1장 서문
제2장 조사 범위와 조사 방법
조사의 목적
이해관계자
데이터 소스
1차 정보
2차 정보
시장 추정
상향식 접근
하향식 접근
조사 방법
제3장 주요 요약
제4장 서론
개요
주요 업계 동향
제5장 세계의 녹두산업
시장 개요
시장 실적
수량 동향
금액 동향
COVID-19의 영향
가격 분석
주요 가격 지표
가격구조
가격 동향
시장 분석 : 지역별
시장 예측
수입과 수출
SWOT 분석
개요
강점
약점
기회
위협
밸류체인 분석
Porter's Five Forces 분석
개요
구매자의 협상력
공급기업의 협상력
경쟁도
신규 참가업체의 위협
대체품의 위협
시장 성장 촉진요인과 성공 요인
제6장 주요 지역의 실적
인도
시장 동향
시장 예측
중국
시장 동향
시장 예측
미얀마
시장 동향
시장 예측
기타
시장 동향
시장 예측
제7장 경쟁 구도
제8장 녹두 가공
제품 개요
세부 공정 흐름
다양한 유형의 단위 작업
질량 균형과 원재료 요구 사항
제9장 프로젝트의 세부 사항, 요구 사항, 관련 비용
토지 요구 사항과 비용
건설 요구 사항과 비용
플랜트 기계
기계 사진
원재료 요구 사항과 지출
원재료와 최종제품의 사진
포장 요구 사항과 지출
운송 요구 사항과 지출
유틸리티 요구 사항과 지출
인력 요구 사항과 지출
기타 설비투자
제10장 대출과 자금 지원
제11장 프로젝트의 경제성
프로젝트의 자본 비용
기술 경제적 파라미터
공급 체인의 각 단계에서의 제품 가격과 마진
과세 및 감가상각
수입 예측
지출 예측
재무 분석
이익 분석
KTH
영문 목차
영문목차
The global mung beans market size reached USD 4,491.4 Million in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 5,826.1 Million by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 2.79% during 2025-2033.
Mung beans are green-colored beans belonging to the legume family, which have been cultivated and consumed in several parts of the world since ancient times. They are a rich source of fibers, vitamins, proteins, minerals, antioxidants, and phytoestrogens. Their regular consumption is known to help in preventing and controlling health issues, such as diabetes, osteoporosis, heart diseases, anemia, and cancer. Besides this, they prevent obesity, promote digestion, reduce inflammation, lower blood pressure levels, and minimize the chances of developing chronic diseases. Mung beans are either cooked or sprouted and considered suitable for people of all ages as they are easy to digest. As a result, they are utilized in the preparation of soups, salads, stir-frys and fried snacks.
Mung Beans Market Trends:
At present, there is a rise in the demand for mung beans on account of the growing health consciousness among individuals and the increasing prevalence of lifestyle diseases across the globe. Moreover, the shifting preferences of individuals from animal-based to plant-based proteins due to the rising awareness among individuals about animal health and cruelty against animals is resulting in the growing adoption of veganism and vegetarianism on a global level. Apart from this, these beans are utilized in various dietary supplements and ready-to-eat (RTE) food products. Furthermore, the burgeoning e-commerce sector and the increasing sales of mung beans via online distribution channels are propelling the growth of the market. These channels offer several advantages over offline stores, such as convenience, better price points and flexible payment and return/exchange options. Moreover, there is a rise in the number of campaigns undertaken by numerous authorities highlighting the negative impact of consuming food items prepared inorganically. This is catalyzing the demand for organic mung bean variants and offering lucrative growth opportunities to market players.
Key Market Segmentation:
Breakup by Region:
India
China
Myanmar
Others
India currently enjoys the leading position in the market as mung beans have been cultivated in the country since ancient times. Moreover, they help suffice the protein requirement of the vegetarian population.
Competitive Landscape:
The competitive landscape of the market has been analyzed in the report, along with the detailed profiles of the major players operating in the industry.
Key Questions Answered in This Report
1.What was the size of the global mung beans market in 2024?
2.What is the expected growth rate of the global mung beans market during 2025-2033?
3.What are the key factors driving the global mung beans market?
4.What has been the impact of COVID-19 on the global mung beans market?
5.What are the key regions in the global mung beans market?
Table of Contents
1 Preface
2 Scope and Methodology
2.1 Objectives of the Study
2.2 Stakeholders
2.3 Data Sources
2.3.1 Primary Sources
2.3.2 Secondary Sources
2.4 Market Estimation
2.4.1 Bottom-Up Approach
2.4.2 Top-Down Approach
2.5 Forecasting Methodology
3 Executive Summary
4 Introduction
4.1 Overview
4.2 Key Industry Trends
5 Global Mung Beans Industry
5.1 Market Overview
5.2 Market Performance
5.2.1 Volume Trends
5.2.2 Value Trends
5.3 Impact of COVID-19
5.4 Price Analysis
5.4.1 Key Price Indicators
5.4.2 Price Structure
5.4.3 Price Trends
5.5 Market Breakup by Region
5.6 Market Forecast
5.7 Imports and Exports
5.8 SWOT Analysis
5.8.1 Overview
5.8.2 Strengths
5.8.3 Weaknesses
5.8.4 Opportunities
5.8.5 Threats
5.9 Value Chain Analysis
5.10 Porter's Five Forces Analysis
5.10.1 Overview
5.10.2 Bargaining Power of Buyers
5.10.3 Bargaining Power of Suppliers
5.10.4 Degree of Competition
5.10.5 Threat of New Entrants
5.10.6 Threat of Substitutes
5.11 Key Market Drivers and Success Factors
6 Performance of Key Regions
6.1 India
6.1.1 Market Trends
6.1.2 Market Forecast
6.2 China
6.2.1 Market Trends
6.2.2 Market Forecast
6.3 Myanmar
6.3.1 Market Trends
6.3.2 Market Forecast
6.4 Others
6.4.1 Market Trends
6.4.2 Market Forecast
7 Competitive Structure
8 Mung Beans Processing
8.1 Product Overview
8.2 Detailed Process Flow
8.3 Various Types of Unit Operations Involved
8.4 Mass Balance and Raw Material Requirements
9 Project Details, Requirements and Costs Involved
9.1 Land Requirements and Expenditures
9.2 Construction Requirements and Expenditures
9.3 Plant Machinery
9.4 Machinery Pictures
9.5 Raw Material Requirements and Expenditures
9.6 Raw Material and Final Product Pictures
9.7 Packaging Requirements and Expenditures
9.8 Transportation Requirements and Expenditures
9.9 Utility Requirements and Expenditures
9.10 Manpower Requirements and Expenditures
9.11 Other Capital Investments
10 Loans and Financial Assistance
11 Project Economics
11.1 Capital Cost of the Project
11.2 Techno-Economic Parameters
11.3 Product Pricing and Margins Across Various Levels of the Supply Chain