상업용 음료 디스펜서 장비 시장 : 기술별, 음료 유형별, 소재별, 디스펜서 유형별, 최종사용자별, 지역별(2025-2033년)
Commercial Beverage Dispenser Equipment Market by Technology, Beverage Type, Material, Dispenser Type, End User, and Region 2025-2033
상품코드:1635884
리서치사:IMARC
발행일:2025년 01월
페이지 정보:영문 139 Pages
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한글목차
상업용 음료 디스펜서 장비 시장 세계 시장 규모는 2024년 72억 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 이 시장이 2033년까지 107억 달러에 도달하여 2025년부터 2033년까지 4.6%의 연평균 성장률(CAGR)을 보일 것으로 예측하고 있습니다. 식품 가공 장비의 지속적인 기술 개발 및 맞춤화, 가공 식품 산업의 대중화, 식품 폐기물에 대한 인식의 증가가 시장을 이끄는 주요 요인 중 일부입니다.
음료 디스펜서는 음료 제품을 분배하기 위해 설계된 장치로, 혼합 음료, 특히 탄산 음료를 비용 효율적이고 정확하고 효율적인 방식으로 소비자에게 제공 할 수 있습니다. 터치 스크린 컴퓨터를 통해 사용자는 데이터베이스의 레시피와 액체를 조정, 추가, 뺄 수 있으며, 자동 음료 디스펜서는 적절한 양의 액체를 분배합니다. 이 장비는 물, 청량음료, 차, 커피, 알코올 음료, 슬러시 음료 등을 분배하는 데 사용됩니다. 이 디스펜서는 외식 체인 및 레스토랑의 생산성, 수익성 및 운영의 우수성을 향상시킬 수 있는 잠재력을 가지고 있습니다. 도구로서 지속가능성과 디자인을 통합하고, 소비자 트래픽을 촉진하고, 더 많은 수익을 보장하고, 노동력을 절감하는 도구로 사용됩니다. 레스토랑, 바, 사무실, 시설, 주택 등에서 각각의 규칙과 규정에 따라 음료 흐름을 관리하고 측정하는 것은 음료 디스펜서의 책임입니다.
상업용 음료 디스펜서 장비 시장 동향:
식품 가공 장비의 지속적인 기술 개발 및 맞춤화 가능성의 향상이 시장을 주도하는 중요한 요인입니다. 이는 전 세계적으로 가공식품 산업이 급증하고 있기 때문입니다. 이와 함께 계산대 대기 시간을 줄이기 위한 셀프서비스 기술에 대한 소비자 선호의 패러다임 전환이 시장에 활력을 불어넣고 있습니다. 또한, 대규모 소비자 트래픽을 효율적으로 관리하고 불필요한 인건비와 전기료를 피하기 위해 주요 기업들이 다양한 전략을 도입하고 있는 것도 소매업계의 제품 보급률 상승에 영향을 미치고 있습니다. 그러나 음료 디스펜서 장비 설치에 소요되는 초기 비용과 유지보수 비용이 시장 성장을 저해하는 요인으로 작용하고 있습니다. 반대로 다양한 호텔 체인, 레스토랑, 클럽, 상업 시설의 확장은 시장에 유리한 성장 기회를 제공하고 있습니다. 또한, 음식물 쓰레기에 대한 인식이 높아지면서 친환경적인 식음료 저장 및 유통 애플리케이션의 보급이 확산되고 있어 시장 전망을 밝게 하고 있습니다. 이와는 별도로, 스마트 모듈형 주방의 출현과 셀프 클리닝 기술을 갖춘 혁신적인 제품 변형이 시장을 활성화하고 있습니다. 기타 시장 성장요인으로는 가처분 소득 수준 상승, 디스펜서 기계에 사물인터넷(IoT) 도입, 식음료에 대한 지출 증가, 광범위한 연구개발(R&D) 활동 등이 있습니다.
본 보고서에서 다루는 주요 질문
세계 상업용 음료 디스펜서 장비 시장은 지금까지 어떻게 성장해왔고, 앞으로 어떻게 성장할 것인가?
상업용 음료 디스펜서 장비 시장 세계 시장에서 촉진요인, 억제요인 및 기회는 무엇인가?
주요 지역 시장이란?
어느 나라가 가장 매력적인 상업용 음료 디스펜서 장비 시장인가?
기술별 시장 현황은?
음료 종류별 시장 현황은?
소재별 시장 현황은?
디스펜서 유형별 시장 현황은?
최종사용자별 시장 분석은?
세계 상업용 음료 디스펜서 장비 시장의 경쟁 구조는?
세계 상업용 음료 디스펜서 장비 시장의 주요 플레이어/기업은 누구인가?
목차
제1장 서문
제2장 조사 범위와 조사 방법
조사 목적
이해관계자
데이터 소스
1차 정보
2차 정보
시장 추정
상향식 접근
하향식 접근
조사 방법
제3장 주요 요약
제4장 소개
개요
주요 업계 동향
제5장 세계의 상업용 음료 디스펜서 장비 시장
시장 개요
시장 실적
COVID-19의 영향
시장 예측
제6장 시장 내역 : 기술별
자동
시장 동향
시장 예측
반자동
시장 동향
시장 예측
수동
시장 동향
시장 예측
제7장 시장 내역 : 음료 유형별
핫
시장 동향
시장 예측
콜드
시장 동향
시장 예측
파운틴
시장 동향
시장 예측
냉동
시장 동향
시장 예측
소프트 서브
시장 동향
시장 예측
제8장 시장 내역 : 소재별
스테인리스강
시장 동향
시장 예측
유리와 아크릴
시장 동향
시장 예측
플라스틱
시장 동향
시장 예측
제9장 시장 내역 : 디스펜서 유형별
카운터톱
시장 동향
시장 예측
드롭 인
시장 동향
시장 예측
기존
시장 동향
시장 예측
제10장 시장 내역 : 최종사용자별
편의점
시장 동향
시장 예측
QSR과 레스토랑
시장 동향
시장 예측
교육기관
시장 동향
시장 예측
레크리에이션
시장 동향
시장 예측
기타
시장 동향
시장 예측
제11장 시장 내역 : 지역별
북미
미국
캐나다
아시아태평양
중국
일본
인도
한국
호주
인도네시아
기타
유럽
독일
프랑스
영국
이탈리아
스페인
러시아
기타
라틴아메리카
브라질
멕시코
기타
중동 및 아프리카
시장 동향
시장 내역 : 국가별
시장 예측
제12장 촉진요인, 억제요인, 기회
개요
성장 촉진요인
성장 억제요인
기회
제13장 밸류체인 분석
제14장 Porter's Five Forces 분석
개요
구매자의 협상력
공급 기업의 교섭력
경쟁 정도
신규 참여업체의 위협
대체품의 위협
제15장 가격 분석
제16장 경쟁 구도
시장 구조
주요 기업
주요 기업 개요
Bras Internazionale SPA
Bunn-O-Matic Corporation
Cornelius Inc.(Marmon Beverage Technologies Inc)
Fbd Partnership LP
Follett Products LLC(Middleby Corporation)
Igloo Food Equipment
Lancer Worldwide
Manitowoc Ice
ksm
영문 목차
영문목차
The global commercial beverage dispenser equipment market size reached USD 7.2 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 10.7 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 4.6% during 2025-2033. Continual technological developments and improved customization in food processing equipment, proliferation of the processed food industry, and the rising awareness regarding food wastage represent some of the key factors driving the market.
Beverage dispensers are devices designed for the purpose of dispensing beverage products, which enable them to serve mixed beverages, particularly carbonated drinks, to their consumers in a cost-effective, accurate, and efficient manner. Touch screen computers allow users to adjust, add, and subtract recipes in the database and liquids, and the automated beverage dispenser dispenses the appropriate volumes of liquid. This device is used for dispensing water, soft drinks, tea, coffee, alcoholic drinks, slush drinks, and others. These dispensers have the potential to enhance productivity, profitability, and operational excellence in foodservice chains and restaurants. As a tool, it blends sustainability and design to drive consumer traffic, ensuring more profits and reducing labor. It is the responsibility of beverage dispensers to manage and measure the flow of beverages at restaurants, bars, offices, institutions, and residences according to their rules and regulations.
The continual technological developments and improved customization in food processing equipment are significant factors driving the market. This can be attributed to the proliferation of the processed food industry across the globe. In line with this, the paradigm shift in consumer preference toward self-service technology to reduce time in checkout lines is providing an impetus to the market. Moreover, the implementation of numerous strategies by the key players to manage large consumer traffic effectively as well as avoid unnecessary labor costs and electricity bills is also resulting in a higher product uptake in the retail industry. However, the initial high cost of the beverage dispenser equipment installation as well as the maintenance costs are acting as major growth-restraining factors for the market. On the contrary, the expansion of various hotel chains, restaurants and clubs, as well as commercial hubs is creating lucrative growth opportunities for the market. Furthermore, the rising awareness regarding food wastage leading to the growing popularity of environmentally friendly beverage storage and distribution applications is creating a positive market outlook. Apart from this, the advent of smart modular kitchens and innovative product variants with self-cleaning technology is fueling the market. Some of the other factors contributing to the market growth include inflating disposable income levels, implementation of the internet of things (IoT) in dispenser machines, rise in the expenditure on food and beverage, and extensive research and development (R&D) activities.
Key Market Segmentation:
Technology Insights:
Automatic
Semi-automatic
Manual
Beverage Type Insights:
Hot
Cold
Fountain
Frozen
Soft Serve
Material Insights:
Stainless Steel
Glass and Acrylic
Plastic
Dispenser Type Insights:
Countertop
Drop-ins
Conventional
End User Insights:
Convenience Stores
QSR and Restaurants
Educational and Institutional
Recreation
Others
Regional Insights:
North America
United States
Canada
Asia Pacific
China
Japan
India
South Korea
Australia
Indonesia
Others
Europe
Germany
France
United Kingdom
Italy
Spain
Russia
Others
Latin America
Brazil
Mexico
Others
Middle East and Africa
The report has also provided a comprehensive analysis of all the major regional markets that include North America (the United States and Canada); Asia Pacific (China, Japan, India, South Korea, Australia, Indonesia, and others); Europe (Germany, France, the United Kingdom, Italy, Spain, Russia, and others); Latin America (Brazil, Mexico, and others); and Middle East and Africa. According to the report, North America was the largest market for commercial beverage dispenser equipment. Some of the factors driving the North America commercial beverage dispenser equipment market include the presence of several key players, rapid urbanization, considerable growth in the retail industry, etc.
Competitive Landscape:
The report has also provided a comprehensive analysis of the competitive landscape in the global commercial beverage dispenser equipment market. Detailed profiles of all major companies have also been provided. Some of the companies covered include Bras Internazionale SPA, Bunn-O-Matic Corporation, Cornelius Inc. (Marmon Beverage Technologies Inc), Fbd Partnership LP, Follett Products LLC (Middleby Corporation), Igloo Food Equipment, Lancer Worldwide, Manitowoc Ice, etc. Kindly note that this only represents a partial list of companies, and the complete list has been provided in the report.
Key Questions Answered in This Report:
How has the global commercial beverage dispenser equipment market performed so far and how will it perform in the coming years?
What are the drivers, restraints, and opportunities in the global commercial beverage dispenser equipment market?
What are the key regional markets?
Which countries represent the most attractive commercial beverage dispenser equipment markets?
What is the breakup of the market based on the technology?
What is the breakup of the market based on the beverage type?
What is the breakup of the market based on the material?
What is the breakup of the market based on dispenser type?
What is the breakup of the market based on the end user?
What is the competitive structure of the global commercial beverage dispenser equipment market?
Who are the key players/companies in the global commercial beverage dispenser equipment market?
Table of Contents
1 Preface
2 Scope and Methodology
2.1 Objectives of the Study
2.2 Stakeholders
2.3 Data Sources
2.3.1 Primary Sources
2.3.2 Secondary Sources
2.4 Market Estimation
2.4.1 Bottom-Up Approach
2.4.2 Top-Down Approach
2.5 Forecasting Methodology
3 Executive Summary
4 Introduction
4.1 Overview
4.2 Key Industry Trends
5 Global Commercial Beverage Dispenser Equipment Market
5.1 Market Overview
5.2 Market Performance
5.3 Impact of COVID-19
5.4 Market Forecast
6 Market Breakup by Technology
6.1 Automatic
6.1.1 Market Trends
6.1.2 Market Forecast
6.2 Semi-automatic
6.2.1 Market Trends
6.2.2 Market Forecast
6.3 Manual
6.3.1 Market Trends
6.3.2 Market Forecast
7 Market Breakup by Beverage Type
7.1 Hot
7.1.1 Market Trends
7.1.2 Market Forecast
7.2 Cold
7.2.1 Market Trends
7.2.2 Market Forecast
7.3 Fountain
7.3.1 Market Trends
7.3.2 Market Forecast
7.4 Frozen
7.4.1 Market Trends
7.4.2 Market Forecast
7.5 Soft Serve
7.5.1 Market Trends
7.5.2 Market Forecast
8 Market Breakup by Material
8.1 Stainless Steel
8.1.1 Market Trends
8.1.2 Market Forecast
8.2 Glass and Acrylic
8.2.1 Market Trends
8.2.2 Market Forecast
8.3 Plastic
8.3.1 Market Trends
8.3.2 Market Forecast
9 Market Breakup by Dispenser Type
9.1 Countertop
9.1.1 Market Trends
9.1.2 Market Forecast
9.2 Drop-ins
9.2.1 Market Trends
9.2.2 Market Forecast
9.3 Conventional
9.3.1 Market Trends
9.3.2 Market Forecast
10 Market Breakup by End User
10.1 Convenience Stores
10.1.1 Market Trends
10.1.2 Market Forecast
10.2 QSR and Restaurants
10.2.1 Market Trends
10.2.2 Market Forecast
10.3 Educational and Institutional
10.3.1 Market Trends
10.3.2 Market Forecast
10.4 Recreation
10.4.1 Market Trends
10.4.2 Market Forecast
10.5 Others
10.5.1 Market Trends
10.5.2 Market Forecast
11 Market Breakup by Region
11.1 North America
11.1.1 United States
11.1.1.1 Market Trends
11.1.1.2 Market Forecast
11.1.2 Canada
11.1.2.1 Market Trends
11.1.2.2 Market Forecast
11.2 Asia-Pacific
11.2.1 China
11.2.1.1 Market Trends
11.2.1.2 Market Forecast
11.2.2 Japan
11.2.2.1 Market Trends
11.2.2.2 Market Forecast
11.2.3 India
11.2.3.1 Market Trends
11.2.3.2 Market Forecast
11.2.4 South Korea
11.2.4.1 Market Trends
11.2.4.2 Market Forecast
11.2.5 Australia
11.2.5.1 Market Trends
11.2.5.2 Market Forecast
11.2.6 Indonesia
11.2.6.1 Market Trends
11.2.6.2 Market Forecast
11.2.7 Others
11.2.7.1 Market Trends
11.2.7.2 Market Forecast
11.3 Europe
11.3.1 Germany
11.3.1.1 Market Trends
11.3.1.2 Market Forecast
11.3.2 France
11.3.2.1 Market Trends
11.3.2.2 Market Forecast
11.3.3 United Kingdom
11.3.3.1 Market Trends
11.3.3.2 Market Forecast
11.3.4 Italy
11.3.4.1 Market Trends
11.3.4.2 Market Forecast
11.3.5 Spain
11.3.5.1 Market Trends
11.3.5.2 Market Forecast
11.3.6 Russia
11.3.6.1 Market Trends
11.3.6.2 Market Forecast
11.3.7 Others
11.3.7.1 Market Trends
11.3.7.2 Market Forecast
11.4 Latin America
11.4.1 Brazil
11.4.1.1 Market Trends
11.4.1.2 Market Forecast
11.4.2 Mexico
11.4.2.1 Market Trends
11.4.2.2 Market Forecast
11.4.3 Others
11.4.3.1 Market Trends
11.4.3.2 Market Forecast
11.5 Middle East and Africa
11.5.1 Market Trends
11.5.2 Market Breakup by Country
11.5.3 Market Forecast
12 Drivers, Restraints, and Opportunities
12.1 Overview
12.2 Drivers
12.3 Restraints
12.4 Opportunities
13 Value Chain Analysis
14 Porters Five Forces Analysis
14.1 Overview
14.2 Bargaining Power of Buyers
14.3 Bargaining Power of Suppliers
14.4 Degree of Competition
14.5 Threat of New Entrants
14.6 Threat of Substitutes
15 Price Analysis
16 Competitive Landscape
16.1 Market Structure
16.2 Key Players
16.3 Profiles of Key Players
16.3.1 Bras Internazionale SPA
16.3.1.1 Company Overview
16.3.1.2 Product Portfolio
16.3.2 Bunn-O-Matic Corporation
16.3.2.1 Company Overview
16.3.2.2 Product Portfolio
16.3.3 Cornelius Inc. (Marmon Beverage Technologies Inc)