세계의 딜 씨드 오일 시장은 2023년에 18억 3,000만 달러 규모에 달하며, 2024-2032년 CAGR 3.7%로 성장할 것으로 예상되고 있습니다. 이러한 성장은 이질, 설사, 식중독과 같은 증상을 치료하기 위한 딜 씨드 오일 수요 증가로 인한 항경련 및 살균 효과로 인한 수요 증가에 의해 주도되고 있습니다. 감염성 미생물로부터 보호하고 소화를 돕는 능력은 그 수요를 더욱 증가시키고 있습니다. 또한 향료, 향료 및 제약 산업에서 딜 씨드 오일의 사용이 확대되고 있는 것도 시장 확대에 박차를 가하고 있습니다. 딜 씨드 오일은 항히스타민, 항균, 항산화, 항진균, 항염증 등 다양한 유익한 특성을 가지고 있습니다.
모노테르펜이 풍부해 항산화 물질과 산화 분자의 결합을 돕는 글루타치온-S-트랜스퍼라제 효소의 분비를 자극해 암 예방에 도움이 됩니다. 발암물질을 중화시키는 능력도 시장 점유율을 높이고 있습니다. 그러나 딜 씨드 오일을 섭취하거나 외용하면 피부 자극과 햇빛에 대한 민감성이 증가하여 햇볕에 타거나 피부암에 걸릴 위험이 높아질 수 있습니다. 또한 기후 조건에 대한 의존도가 딜 재배에 영향을 미쳐 공급망 문제로 이어져 산업의 수익성에 영향을 미칠 수 있습니다.
유럽 딜(European dill)로 알려진 아네삼 그라보렌스 부문은 2032년까지 연평균 3.7%의 성장률로 18억 7,000만 달러에 달할 것으로 예상됩니다. 주로 유럽과 아프리카의 지중해 연안 지역에서 발견되는 이 품종은 식품, 의약품, 농업, 해충 방제 등의 용도로 인기가 높으며, d-카본, d-리모넨, a-페란드렌이 풍부하여 향료, 방부제, 방충제 효과가 있으며, 시장 성장에 기여하고 있습니다.2023년 시장 규모는 6억 9,913만 달러로 향료 용도가 38.1% 시장 점유율을 차지하며 2032년까지 연평균 4%의 성장률을 나타낼 것으로 예상됩니다. 딜 씨드 오일은 수프, 샐러드, 소스, 피클에 널리 사용되어 세계 식품 시장에서 수요가 급증하고 있습니다. 중국, 일본, 인도가 주도하는 아시아태평양은 2032년까지 연평균 3.9%의 성장률로 10억 달러에 달할 것으로 예상됩니다. 주요 생산국이자 수출국인 인도는 농업 부문을 지원하는 정부 구상의 혜택을 받아 이 지역의 성장을 주도하고 있습니다.
| 시장 범위 | |
|---|---|
| 개시년 | 2023년 |
| 예측년 | 2024-2032년 |
| 개시 가격 | 18억 3,000만 달러 |
| 예상 가격 | 25억 2,000만 달러 |
| CAGR | 3.7% |
The Global Dill Seed Oil Market reached a value of USD 1.83 billion in 2023 and is expected to grow at a CAGR of 3.7% from 2024 to 2032. This growth is driven by the increasing demand for dill seed oil in treating conditions like dysentery, diarrhea, and food poisoning due to its antispasmodic and disinfectant properties. Its ability to protect against infectious microbes and aid digestion is further boosting demand. The oil's growing use across the flavor, fragrance, and pharmaceutical industries is also fueling market expansion. Dill seed oil boasts a range of beneficial properties, including antihistamine, anti-microbial, antioxidant, anti-fungal, and anti-inflammatory effects.
It is rich in monoterpenes, which stimulate the secretion of glutathione-S-transferase enzymes that aid in coupling antioxidants with oxidized molecules, helping to prevent cancer. Its ability to neutralize carcinogenic substances also enhances its market share. However, the consumption or topical application of dill seed oil can cause skin irritation and increased sensitivity to sunlight, which may lead to sunburn and increase the risk of skin cancer. Additionally, the dependency on climatic conditions affects dill cultivation, leading to supply chain issues that could impact industry profitability.
The Anethum graveolens segment, also known as European dill, is expected to capture USD 1.87 billion by 2032, growing at a CAGR of 3.7%. This variety, predominantly found in the Mediterranean regions of Europe and Africa, is highly sought after in applications such as food, pharmaceuticals, agriculture, and pest control. Its rich content of d-carvone, d-limonene, and a-phellandrene offers flavoring, preservation, and insect-repellent properties, contributing to market growth. The flavoring application segment accounted for a 38.1% market share in 2023, valued at USD 699.13 million, and is projected to grow at a 4% CAGR through 2032. Dill seed oil is widely used in soups, salads, sauces, and pickles, contributing to its strong demand in the global food market.Asia Pacific, led by China, Japan, and India, is anticipated to reach USD 1 billion by 2032, growing at a CAGR of 3.9%. India, a major producer and exporter, benefits from government initiatives supporting the agricultural sector, driving regional growth.
| Market Scope | |
|---|---|
| Start Year | 2023 |
| Forecast Year | 2024-2032 |
| Start Value | $1.83 Billion |
| Forecast Value | $2.52 Billion |
| CAGR | 3.7% |