고올레인산 대두 시장은 2024-2032년에 12.3% 이상의 CAGR을 기록할 것으로 예측됩니다.
소비자들의 건강에 대한 관심이 높아지면서 포화지방이 많은 기존 기름을 대체할 수 있는 제품을 찾는 가운데, 건강에 해로운 지방이 적고 유익한 단일 불포화지방이 많은 고올레인산 대두유의 영양학적 특성이 다양한 계층에 호소력을 발휘하고 있습니다. 예를 들어 세비타 제네틱스(Sevita Genetics)는 2023년 5월 캐나다에서 유전자 변형이 없는 고올레인산 대두 품종인 알리노바(Alinova)를 식품용 대두로 승인했습니다.
고올레인산 대두 품종은 수확량 잠재력 향상, 병충해 저항성 강화, 열악한 환경 조건에 대한 내성 향상 등 개선된 농학적 특성을 가지고 있습니다. 그 결과, 고올레인산 대두는 기존 대두 품종에 비해 투자수익률이 높고 지속가능성이 높기 때문에 농가는 고올레인산 대두를 점점 더 많이 찾고 있습니다.
고올레인산 대두 산업은 등급, 용도, 유통 채널, 지역으로 구분할 수 있습니다.
용도별로 보면 가공식품 부문은 2024-2032년 12.5%의 성장률을 나타낼 것으로 예상되는데, 이는 기존 오일에 비해 보존 기간이 길고 안정성이 높아야 한다는 요구가 강하기 때문입니다. 고올레인산 대두는 식품의 내구성을 높이고 방부제의 필요성을 줄여주기 때문에 클린 라벨 제품을 원하는 소비자의 선호에 부합합니다. 또한 고올레인산 대두는 중성적인 맛과 튀김에 적합하여 스낵, 구운 식품, 편의식품 등 다양한 가공식품에 적용될 수 있습니다.
유통 채널별로는 온라인 부문의 고올레인산 대두 시장은 2024-2032년 12.2%의 연평균 복합 성장률(CAGR)을 나타낼 것으로 예상됩니다. 이는 소비자가 집에서 다양한 고올레인산 대두 제품을 쉽게 구할 수 있는 편리함과 접근성을 선호하기 때문입니다. 이러한 접근성은 더 건강한 식용유 대안을 찾는 건강 지향적인 소비자들에게 특히 매력적입니다. 온라인 채널은 제품 인지도 향상과 마케팅 기회가 풍부하기 때문에 제조업체는 더 많은 소비자에게 제품의 이점을 알리고 소비자를 교육할 수 있습니다.
북미 고올레인산 대두 산업은 예측 기간 중 12.5%의 연평균 복합 성장률(CAGR)로 급성장할 것으로 예상됩니다. 건강한 대체 식용유에 대한 소비자 수요 증가는 북미 소비자들의 건강과 웰빙에 대한 관심 증가와 맞물려 다양한 식품 용도에서 제품 사용을 촉진하고 있습니다. 또한 고올레인산 대두의 높은 수확량과 병해충에 대한 내성이 향상되어 농가가 고올레인산 대두를 재배하고 있으며, 이는 이 지역 시장 성장에 더욱 기여하고 있습니다.
High Oleic Soybean Market is set to observe more than 12.3% CAGR between 2024 and 2032, owing to the increasing demand for healthier cooking oils and ingredients in the food sector. With consumers becoming more health-conscious and seeking alternatives to traditional oils high in saturated fats, the nutritional profile of high oleic soybean oil, which is low in unhealthy fats and high in beneficial monounsaturated fats, is appealing to a wide audience. For example, in May 2023, Sevita Genetics received governing approval for Alinova, a non-GMO, high-oleic soybean variety for food-grade soybean production for Canada.
High oleic soybean varieties exhibit improved agronomic traits, such as increased yield potential, enhanced disease resistance, and greater tolerance to adverse environmental conditions. As a result, farmers are increasingly turning to high oleic soybeans as a profitable alternative for offering higher returns on investment and greater sustainability compared to conventional soybean varieties.
The high oleic soybean industry is divided into grade, application, distribution channel and region.
Based on application, the market value from the processed foods segment will record a 12.5% growth rate between 2024 and 2032, due to the strong need to offer a longer shelf life and greater stability compared to traditional oils. High oleic soybean enhances the durability of food products and reduces the need for preservatives, aligning with consumer preferences for clean label products. Additionally, neutral flavor profile and excellent frying capabilities make high oleic soybean suitable for a wide range of processed food applications, including snacks, baked goods, and convenience foods.
As per distribution channel, the high oleic soybean market from the online segment will witness 12.2% CAGR throughout 2024-2032. This is favored by their convenience and accessibility that makes easier for consumers to access a wide range of high oleic soybean products from the comfort of their homes. This accessibility is particularly appealing to health-conscious consumers seeking healthier cooking oil alternatives. Online channels also provide ample opportunities for product visibility and marketing, enabling manufacturers to reach a broader audience and educate consumers about the product benefits.
North America high oleic soybean industry will witness rapid expansion at 12.5% CAGR during the forecast period. The increasing consumer demand for healthier cooking oil alternatives aligns with the growing emphasis on health and wellness among North American consumers, driving the product usage in various food applications. Additionally, the agricultural benefits of high oleic soybeans, including enhanced yield potential and improved resistance to pests and diseases is incentivizing farmers to cultivate these varieties, further contributing to the regional market growth.