혈분 시장 규모는 농업에서 유기 비료 및 천연 비료의 수요 증가를 배경으로 2024-2032년에 CAGR 3.6% 이상으로 성장할 것으로 예상됩니다.
토양의 건강 상태를 개선하고 작물 수확량을 향상시키는 이점에 대한 농가의 인식이 높아짐에 따라 혈분 선호도가 높아지고 있습니다. 최근 여러 제조업체들은 제품의 순도와 영양가를 보장하기 위해 동물의 제품별로 고품질 혈청을 추출하는 효율적인 가공 기술에 투자하고 있습니다.
또한 시장 경쟁력과 유통망을 강화하기 위해 혈액분말 업계의 주요 기업 간의 전략적 제휴와 파트너십도 이루어지고 있습니다. 일례로 2024년 2월, 필드뮤지엄은 시카고의 셰프와 공동으로 혈액을 이용한 새로운 요리를 개발했습니다. 또한 의약품, 화장품, 반려동물사료 등 비농업 분야에서의 혈액분말 사용 확대와 동물사료 배합에 혈액분말의 사용 증가는 시장 확대에 기여할 것으로 보입니다.
혈분 산업은 공급원, 용도, 공정, 지역별로 분류됩니다.
공급원을 기준으로 돼지 혈액 부문 시장 규모는 2024-2032년 연평균 3.3%의 연평균 복합 성장률(CAGR)을 나타낼 것으로 예상됩니다. 동물성 제품별 폐기물에 대한 엄격한 규제와 식품 생산의 지속가능성에 대한 중요성이 대두되면서 돼지 혈액을 귀중한 자원으로 활용하고 있습니다. 또한 가공 기술의 발전으로 제품의 품질과 안전성을 보장하기 위해 돼지 혈분의 생산 효율성이 향상되고 있습니다.
공정 측면에서는 환경 친화적이고 비용 효율적인 건조 방법에 대한 수요가 증가함에 따라 태양열 건조 부문의 혈분 시장은 2024-2032년 연평균 3.4%로 큰 견인력을 얻을 것으로 예상됩니다. 이 공정은 천연 영양소와 단백질을 보존하여 혈분의 영양 프로파일을 강화합니다. 식품 가공 산업에서 지속가능성에 대한 관심이 높아짐에 따라 혈분 생산에 태양열 건조 기술의 채택이 증가하여이 부문의 성장을 더욱 촉진할 것으로 예상됩니다.
견고한 축산 부문과 유기농법 채택 증가로 인해 유럽의 혈분 산업 규모는 2024-2032년 연평균 3.5%의 성장률을 보일 것으로 예상됩니다. 지속가능한 농업과 축산업에 대한 관심이 높아지면서 유럽 농가는 천연 영양이 풍부한 비료 및 가축 사료용 단백질 보충제로서 혈분으로 눈을 돌리고 있습니다. 또한 농업에서의 동물성 제품별 활용에 대한 엄격한 규제가 이 지역 시장 성장을 더욱 촉진할 것으로 보입니다.
Blood meal market size is expected to grow at over 3.6% CAGR from 2024 to 2032, driven by the increasing demand for organic and natural fertilizers in agriculture. Rising awareness among farmers about the benefits in improving soil health and enhancing crop yields is boosting the preference for blood meal. Lately, multiple manufacturers are investing in efficient processing techniques to extract high-quality blood meal from animal by-products for ensuring product purity and nutritional value.
There have also been strategic collaborations and partnerships between key players in the blood meal industry to enhance market competitiveness and distribution networks. To illustrate, in February 2024, Field Museum collaborated with Chicago chefs to create new dishes with blood. Moreover, the expanding applications of blood meal in non-agricultural sectors, such as pharmaceuticals, cosmetics, and pet food as well as growing adoption in animal feed formulation will contribute to the market expansion.
The blood meal industry is classified into source, application, process and region.
Based on source, the market size from the porcine blood segment is poised to witness 3.3% CAGR during 2024-2032, owing to the increasing demand for high-quality protein sources in animal feed formulations, particularly in the swine space. Stringent regulations on the disposal of animal by-products and the emphasis on sustainability in food production are encouraging the utilization of porcine blood as a valuable resource. Moreover, advancements in processing technologies have improved the efficiency of porcine blood meal production for ensuring product quality and safety.
In terms of process, the blood meal market from the solar drying segment will gain significant traction at 3.4% CAGR between 2024 and 2032, backed by the rising need for eco-friendly and cost-effective drying methods. This process enhances the nutritional profile of blood meal by preserving its natural nutrients and proteins. As sustainability becomes a key focus in food processing industries, the adoption of solar drying techniques for blood meal production is expected to increase, further driving the segment growth.
Europe blood meal industry size is anticipated to grow at 3.5% CAGR over 2024-2032, favored by robust livestock sector and the increasing adoption of organic farming practices. With a growing emphasis on sustainable agriculture and animal husbandry, European farmers are turning to blood meal as a natural and nutrient-rich fertilizer and protein supplement for livestock feed. Moreover, stringent regulations regarding the utilization of animal by-products in agriculture will further drive the regional market growth.