세계의 코코넛 시럽 시장 규모는 현재 진행 중인 클린 라벨 동향에 견인되어 2024-2032년에 걸쳐 CAGR 4.2% 이상으로 확대될 것으로 예측됩니다.
최근, 소비자는 식품 및 음료(F&B) 제품의 투명성을 우선하는 경향이 강해져, 천연하고 가공도가 낮은 감미료에 대한 수요 증가에 기여하고 있습니다. 코코넛 시럽은 베이킹, 요리, 음료 등 다양한 용도에 범용성이 있습니다. 또한, 코코넛 재배가 확대됨에 따라 코코넛 시럽을 추출하기위한 원료의 가용성이 높아지고 있습니다.
천연 감미료에 대한 수요의 높아짐을 인식하고, 코코넛 재배의 강화, 수량의 향상, 농장의 확대를 향한 투자가 주로 행해지고 있습니다. 예를 들어, 2023년 9월 Vita Coco Company, Inc.는 월드 코코넛 데이를 축하하며 코코넛 장갑 행사 기간 동안 심어진 코코넛 묘목 당 1달러, 최고 7만 5,000달러를 브라질 자선 단체 파트너에게 기부할 것을 발표했습니다. 이와 같은 전략적 투자는 코코넛 시럽 제조를 위한 원료의 안정적이고 신뢰할 수 있는 공급을 보장하여 업계 확대를 가속화하고 있습니다.
시장은 형태, 성격, 기능, 최종 사용자, 지역으로 구분됩니다.
형태에 의하면, 파우더 부문의 코코넛 시럽 산업은 2023년에 큰 견인력을 획득하고 2032년 말까지 상당한 수익을 창출할 것으로 추정됩니다. 분말 코코넛 시럽은 다양한 용도에 편리하고 다재다능한 단맛 솔루션을 제공합니다. 분말 형태는 시럽의 보존성을 높이는 동시에 취급 용이성, 베이킹, 음료, 간식 등 다양한 요리 용도에 적합성을 제공합니다. 또한 소비자는 자연스럽고 건강한 대안을 적극적으로 받아 들여 제품의 융성을 더욱 향상시키고 있습니다.
최종 사용자별로 보면 코코넛 시럽 시장은 2024-2032년에 걸쳐 음료 부문에서 높은 수요가 예상됩니다. 자연스럽고 맛있는 대체품에 대한 소비자의 선호도가 높아짐에 따라 음료 감미료로서 코코넛 시럽 수요가 급증하고 있습니다. 코코넛 시럽의 농후하고 캐러멜 같은 맛은 스무디, 칵테일, 스페셜티 커피 등 다양한 음료에 독특한 열대 단맛을 더합니다. 또한 여러 음료 제조업체가 건강 지향 소비자를 수용하는 혁신적인 제품을 발표하고 있습니다. 예를 들어, 2023년 6월, Bluestone Lane과 Vita Coco는 공동으로 독특한 콜드 브루 코코넛 워터 음료를 출시했습니다. 게다가 알코올 음료와 비알코올 음료를 모두 강화하는 코코넛 시럽의 범용성은 제품 수요를 더욱 높일 것으로 보입니다.
지역별로는 아시아태평양의 코코넛 시럽 산업은 이 지역의 뿌리 깊은 요리 전통과 코코넛 기반 제품의 인기에 힘입어 2032년까지 강력한 성장을 보여줄 것으로 보입니다. 코코넛 시럽은 그 독특한 맛과 자연적인 단맛에서 많은 아시아 요리에서 주식으로 사용되기 시작했습니다. 보다 건강한 대안에 대한 의식이 증가하고 전통적인 조리법에서 코코넛 기반 감미료의 광범위한 사용도이 지역 시장 확대에 기여할 것으로 예상됩니다.
Coconut Syrup Market size is anticipated to expand at over 4.2% CAGR between 2024 and 2032 driven by the ongoing clean-label trends. Of late, Consumers are increasingly prioritizing transparency in food & beverage (F&B) products, contributing to the rising demand for natural and minimally processed sweeteners. Coconut syrup offers versatility in various applications, including baking, cooking, and beverages. Furthermore, with the expanding coconut cultivation, there is greater availability of raw materials for the extraction of coconut syrup.
Recognizing the rising demand for natural sweeteners, investments are largely directed towards enhancing coconut cultivation practices, improving yields, and expanding plantations. For instance, in September 2023, The Vita Coco Company, Inc. celebrated World Coconut Day by announcing a donation of $1, up to $75,000, to its Brazilian charity partners for each coconut seedling planted during The Coconut Grove event. Such strategic investments are helping ensure a consistent and reliable supply of raw materials for coconut syrup production, accelerating the industry expansion.
The market is segmented into form, nature, function, end-user, and region.
Based on form, the coconut syrup industry from the powder segment gained significant traction in 2023 and is estimated to generate considerable revenue by the end of 2032. Powdered coconut syrup offers a convenient and versatile sweetening solution for various applications. The powder format helps enhance the shelf life of the syrup while providing ease of handling, and suitability for diverse culinary uses, including baking, beverages, and snacks. Additionally, consumers are actively embracing natural and healthier alternatives, further propelling the product prominence.
Based on end user, the coconut syrup market is set to witness high demand from the beverages segment between 2024 and 2032. The increasing consumer preference for natural and flavorful alternatives is surging the demand for coconut syrup as a sweetener for beverages. The rich, caramel-like taste of coconut syrup adds a unique and tropical sweetness to a variety of drinks, including smoothies, cocktails, and specialty coffees. Several beverage companies are also introducing innovative products to cater to health-conscious consumers. For instance, in June 2023, Bluestone Lane and Vita Coco collaborated to introduce a unique cold brew coconut water beverage. Moreover, the versatility of coconut syrup for enhancing both alcoholic and non-alcoholic drinks will further boost the product demand.
Regionally, the Asia Pacific coconut syrup industry is poised to exhibit robust growth through 2032 fueled by the deep-rooted culinary traditions and the popularity of coconut-based products in the region. Coconut syrup has emerged as a staple ingredient in many Asian cuisines for its unique flavor profile and natural sweetness. The increasing awareness of healthier alternatives and the widespread use of coconut-based sweeteners in traditional recipes will also contribute to the regional market expansion.